avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Activitate Manuela Rășină

Activitate Manuela Rășină

Bună dimineața,

Dat fiind subiectul, topicul nu poate avea un final cu soluție aplicabilă, așa că vă rog să discutați ca atare - oricine are dreptul să își expună opinia. Iar contrazicerile sunt permise atâta timp cât mesajele nu conțin și referiri la alți participanți la discuție.

Mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contează și unde ați semnat contractul - ați fost la o prezentare în afara unui magazin/spațiu comercial sau v-a fost prezentat acasă? Că așa pare.
Dacă da, aveți aceleași drepturi pe care le au cumpărătorii care cumpără online și puteți sesiza ANPC.
Anunțați vânzătorul că veți face asta - pentru reclamație aveți nevoie de dovada faptului că ați încercat, în primă fază, să rezolvați amiabil.

Citiți acest articol:
www.avocatnet.ro/articol_644...
@ Carp Mircea
Discuția a început aici:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Poate sunt importante amănuntele din acel topic.
- mesaj mutat din topic nou -

Pana la urma ,la ce sunt sanse sa primesc?
Pensie de boala sau indemnizatie de handicap...tot nu inteleg..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
De ce ar trebui s-o oblige legea să le dea? Nu vi se pare normal ca actele și documentele minorului să fie la părintele la care are domiciliul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Nu are dreptul să vă rețină nici măcar un leu din salariu în acest context.
Codul muncii, Art. 169:
(...)
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

Dacă totuși o va face adresați-vă ITM.
Răspuns la discuția Restituire fond de rulment
Potrivit Legii asociațiilor de proprietari, plata celor două fonduri e în sarcina proprietarilor.
Aveți detalii aici:
www.avocatnet.ro/articol_589...

Bună dimineața,

Cel mai probabil a depus dovada intentării divorțului.
Sunt de părere că nu e nicio ilegalitate, stimulentul îl primește pentru că și-a reluat activitatea, iar indemnizația e pentru părintele care stă acasă cu copilul. Nu dvs. îl îngrijiți cât va fi mama la serviciu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Este posibil sa primesc acești bani ca salariu?

Înțeleg de ce ați dori asta, dar nu se poate transforma un beneficiu extrasalarial în venit salarial. Nu permite legislația fiscală.

Ba că nu am trimitere de la medicul de familie (nu înțeleg de ce trebuie daca este privat), ba că nu consideră că aveam nevoie de ecografie iar acum că am recomandarea medicului pentru mamografie cam veche.

Asigurările de sănătate private funcționează după niște reguli care nu sunt greu de respectat. Citiți contractul și colaborați cu medicul de familie, cu siguranță o să vă dea trimiterile de care aveți nevoie ca să puteți beneficia de asigurare.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Syndy23457 a scris:

Astazi am primit răspuns un mail de la avocatul angajatorului care suna cam asa"Am primit și demisia d-nei......Este aprobata cu respectarea termenului legal și contractual de preaviz precum și cu achitarea prejudiciului constatat la inventarul din data de 10.02.2024,prejudiciu în cuantum de 1292.30 lei.

Cererile de demisie nu se aprobă, se ia la cunoștință de faptul că au fost depuse.
Sunt obligați să opereze încetarea contractului de muncă la data expirării preavizului, nu o pot condiționa de achitarea sumei respective.

De asemenea, sunt obligați la final să vă dea salariul pentru perioada în care veți mai sta la ei, însă fără intervenția ITM nu știu dacă veți reuși să îl obțineți - poate de frica sancțiunii vi l-ar plăti.