avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters44693

Activitate ContSters44693

Buna ziua!
Nu mai retin numarul legii care reglementeaza legalitatea zilelor fara plata ORICAND la dispozitia guvernului...dar stiti la ce ma refer...
Fiind profesor, as vrea sa stiu in ce masura SUNT OBLIGATA sa recuperez zilele taiate, TOT fara plata se presupune, recuperarea, probabil sambata, deci in zilele legal??? libere, devreme ce deja au fost deja taiateX-( o data acele ore...adica, in conditiile in care nu se plateste recuperarea, ti le poate TAIA de doua ori???? in avans...sau pe ce perioada...nu de alta, dar CONDUCEREA scolilor, infricosata probabil de TAIEREA functiilor...(AH!, cum imi aminteste asta de vremurile anilor dinainte de 89...) te obliga practic prin metode abuzive sa semnezi TOT...prin insinuari nescrise referitoare la...calificative, pastrarea, de acum a functiei, (in conformitate cu conditiile FMI de reducere a bugetarilor) etc.
intr-un ziar...deci fara suport legal, am citit ca ACELE zile libere, in caz ca ai venit la serviciu si pe GRATIS, adica avand orele taiate in CONCEDIUL din 21!-31dec., ai venit in perioada 30 nov. si 14-18 dec., TOTUSI...se vor da ca zile libere platite in 2010, DECI ORICAND!!!...poate chiar si in perioada acelui BAC partial din februarie, aprilie, etc...
Ma rog, intelegeti la ce ma refer...DECI, sunt obligata sa recuperez??? tot fara plata...sau, daca am fost in activitate in 14-18 dec., cand POT sa imi iau zilele libere?...
Adica, ma refer exact la invatamant, cand programa oficiala e facuta pe un anumit numar de ore, deci???...
Multumesc.
Multumesc!
Da, dar inteleg ca guvernul B a aprobat ieri legea care permite asa ceva, si in mass media se discuta deja despre cum se va aplica la diversele domenii bugetare!!!...respectiv politie, administratie, sa lucreze mai putin etc.Multumesc
Buna ziua!
As vrea sa stiu exact denumirea si numarul legii mult discutate de cateva luni, prin care suntem obligati, bugetarii, sa luam 8 zile fara plata.
Daca imi iau concediu medical peste zilele fara plata, avand in vedere ca in 23 de ani nu am avut niciodata!!!...se plateste?
multumesc!
Buna ziua!
Pe scurt, as vrea sa relatez ca am contribuit cu suma de 500Ron pentru zugravit pe scari, deoarece asa au hotarat ceilalti...motiv pentru care am primit o chitanta pe care se specifica pentru ZUGRAVIT...
Desi ieri trebuiau sa inceapa lucrarile, cu o firma specializata, administratorul, terorizat de un gigicontra, umbla ieri cu o hartie sa aune semnaturi ca se pun termopane...nu se mai zugraveste...adica in vreme de criza exact ce lipsea, NU se mai zugraveste...si lumea, ascultatoare ca toti sunt educati pe vremea raposatului, se supune din plictiseala.
Adica devreme ce s-a hotarat o data ca se face zugravit si EU AM SPECIFICAT pe chitanta acest lucru...sunt obligata sa ma conformez la orice schimbare de ultima ora?...Adica am negru pe alb zugravit!!! nu altceva, am luat masura de precautie fiindca nu este singura problema cu nivelul de educatie al unor colocatari avuta in 20 de ani.
Adica daca se vrea poleire cu aur esti obligat sa accepti?...sau exista niste limite in care poti refuza?
multumesc.
Răspuns la discuția legislatie liniste bloc
chestia cu tv-ul...o stiu si eu...si cu radioul la capul patului (sfidandu-ne propria sanatate cu undele in cap direct!!!)...dar nu tine fiindca acolo e muzica iar bubuiturile oricum se aud. Am incercat si cu dopuri antifonice dar nu au valoare decat pentru curent sau...urechelnitze eventual.
...sa inteleg ca solutia e sa plec eu in padure...ca daca merg cu politie etc...apari drept nebun desi cred ca e un drept al meu sa fiu respectata asa cum am fost de alti vecini.
Buna ziua!
Ma simt obligata sa intreb o parere avizata macar partial (dat fiind ca am fost abordata cu sarcasm la ultima interventie din domeniul "asociatii proprietari" cu aluzii la civilizatie, desi civilizat mie mi se pare sa respecti drepturile celorlalti), daca am vreo sansa normala, fara litigii sa abordez problema linistii...in afara de acel articol evaziv din legea linistii publice cum ca nu ai voie sa utilizezi aparate etc intre orele 14-7 si 22-8, adica in rest poti sa faci vacarm???????? DECI, la ora 8 pot sa dau drumul la boxe la amaxim pana la 14, pauza 3 ore apoi pana la 22 iarasi fara probleme???
Ideea e ca vecinii ca au laminat, in mod sigur fara strat protector pentru amortizare sunet si copil....de 2 ani ma innebunesc toata ziua, acel copil alearga pe laminatul neizolat fonic, nu este oprit prin educatie deloc, se pare, tropaie, taraste obiecte, (stimulat de parintii=profesori de sport), care se rostogolesc cu zgomot, eu fiind vara in concediu ma deranjeaza permanent, nu mai spun restul anului cand nu ma pot odihni de nervi...Situatia deranjanta este si in timpul acelor asa ziselor ore de liniste si seara sau noaptea pana la ora 23-24!!!-desi DUPA presupusele ore, dat fiind ca nu este scos deloc in curtea blocului.
Am incercat o discutie amicala acum vreo 14 luni cu vecinii, in sensul ca i-am rugat sa fie ponderati, le-am sugerat sa vina la mine sa asculte ce se intampla acolo, eu lucrand cu publicul si avand nevoie de liniste acasa LA MINE!!! si mi s-a ripostat ca FAC CE VOR IN CASA LOR ///CAND vor!!!si ca eu sunt NEBUNA...deductie in conformitate cu nivelul lor educational, se pare, ceea ce nu este adevarat fiindca suport cu stoicism zgomotul continuu generat de tropaielile copilului pe laminatul fara covoare fiindca asa e in TREND!!!...blocul e din betoane ceausiste si asta e!!!..Adica de ce sa cheltui eu suta de milioane pe izolatie tavan ca NU EU FAC ZGOMOT!!!! 20 de ani au locuit deasupra niste oameni cu bun simt cu care nu am avut niciodata discutii.
Stiu ca o situatie cu...rotobilul a fost mediatizata acum vreo 2 ani...in favoarea inculpatului de 1 an...dar VICTIMA, dar inteleg ca victima a dat in judecata zgomotosii si a castigat!!!...Ca doar fiecare are dreptul sa traiasca, si nu e responsabil pentru copiii altora, numarul sau comportamentul lor; adica e vorba de izolatie si de respectarea vecinilor...Oare nu este alta solutie decat tribunalul si inregistrarea decibelilor?
Ca administratorul, in Romania isi asuma doar incasarea cheltuielilor...(care e fisa postului sau, TOTUSI?)
In afara de "Legea linistii publice" 2 randuri, nu am gasit nimic...
Va multumesc
Răspuns la discuția obligatie zugravit coridor
Multumesc!
...si pentru comentariul referitor la de civilizatie...dar poate ar trebui sa stiti ca e o scara de bloc unde exista abuzuri, respectiv montare de calorifere,cu alta suprafata radianta abuziv dar in schimb s-a refuzat de vreo 60% montarea CIVI:LIZATA de repartitoare deoarece este mai convenabil sa plateasca TOTI plusul de confort al celorlalti...
Si cum este CRIZA, chestia cu zugravitul celor cateva mici pete de ploaie scursa de pe geamuri , care la prima ploaie vor reaparea,e ca treaba cu ceasurile de aur, propusa de primarul capitalei...Adica satul arde si baba se piaptana!
Multumesc, oricum pentru sfat.
Buna ziua!
as vrea sa intreb, in situatia cand accept zugravitul pe casa scarilor, desi, personal, nu consider imperios necesar, daca pot fi data in judecata in conditiile in care nu accept DECAT cea mai ieftin varianta, respectiv schimbarea culorii, nicidecum finisare pereti, briz-bizuri etc. Si...intrebare superflua...daac se face la negru si NU SUNT de acord, daca pot fi obligata sa platesc?
Multumesc
Buna ziua!
As dori sa stiu (am cautat in Legea invatamantului reactualizata, Statutul personalului didactic si Regulamentul d efunctionare in invatamantul preuniversitar dar nu am MAI gasit...) articolul prin care ora didactica este neperturbabila. Acum 3 ani am gasit asa ceva dar nu mai stiu unde.
Ideea este daca directorul de scoala are dreptul de a intra inopinat in timpul orei, sa verifice prezenta sau trebuie sa anunte cadrul didactic la pauza.
multumesc