avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate Rraa

Activitate Rraa

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti care ar fi urmatorii pasi, in cazul meu.
Am un proces pe litigii de munca cu un fost angajator, pentru contestatie decizie concediere. Instanta de fond mi’-a admis actiunea. Firma a facut apel, iar Instanta de rapel a modificat sentinta si a respins in tot actiunea, decizie irevocabila. Ce pot face acum:
-contestatie in anulare – in acest caz, cauza este judecata de aceeasi instanta? Daca este asa, nu cred ca nu am vreo sansa. Nu cred ca se vor corecta pe ei. Si oricum, am inteles ca majoritatea se resping.
-revizuire– in acest caz, care este termenul de depunere al cererii de revizuire?
-sesizare CEDO. Sunt hotarat sa ajung si aici, daca este nevoie.
Intrebarea mea era: ma pot incadra sa fac sesizare la CEDO?care ar fi conditiile?
-Daca fac contestatie in anulare/revizuire, pot sa fac intre timp recurs sau direct sesizare la CEDO, sau trebuie sa astept judecarea contestatiei?
Mentionez ca nu am primit inca motivarea sentinei.In cat timp ar trebui sa primesc motivarea sentinei?

Multumesc.
Răspuns la discuția Criteriu Concediere
Buna ziua,
preverile articolului 81 sunt valabile doar in cazul concedierilor colective sau se pot aplica si in cazul concedierii individuale?Mentionez,ca sunt ,oarecum,in aceeasi situatie..In CCm al societatii unde am lucrat,este un articol in care sunt specificate datele art.81.Am deschis proces,pentru contestatia deciziei de concediere,in care m-am legat de acest aspect,dar avocata intimatei a raspuns ca se aplica doar in cazul concedierilor colective.citez"acest fapt rezultata atat din interpretarea teleologica,cat si din cea sistematica.In acest sens apreciem necesara observarea artioclului 69 din Codul Muncii
Multumesc!
Multumesc!domnule Cornel Vasile,dati si consultatii online,contracost?As avea mai multe nelamuriri.
Buna ziua,zilele trecute am primit decizia de concediere.Am inceput sa ma documentez si sa tot citesc contractul colectiv de munca.Am gasit la art 21,din CCm,aceste specificatii.As putea contesta decizia de concediere,avand in vedere ca ar fi trebuit sa disponibilizeze mai intai pensionarii(sunt 6),m-ar ajuta acest articol?sau e posibil sa se refere doar la concedierile colective?
Mentionez ca mi-au gresit si decizia de concediere.
Art .21 La aplicarea efectivă a reducerii de personal, după reducerea posturilor vacante de natura celor desființate, măsurile vor afecta în ordine:
a) contractul de muncă al salariaților care au fost sanctionati pentru abateri disciplinare , grave sa repetate
b) contractele de muncă ale salariaților care cumulează două sau mai multe funcții prin ramanerea cu functia de baza
c)contractele de munca ale celor care cumuleaza pensia cu salariul;
d) contractele de muncă ale persoanelor care îndeplinesc condițiile necesite de pensionare la cererea unitatii;
e)contractele de munca ale persoanelor care indeplinesc varsta standard si stagiul de cotizare si nu a solicitat pensionarea;
consultat resurse umane
Buna ziua!Caut un consultat in resurse umane,pentru a ma ajuta ,daca anuntul care a fost postat pe site-ul societatii este corect si conform legislatiei.Am vrut sa particip la un concurs,intr-o societate care se afla sub coordonarea Consiliului Judetean.Doar ca sunt puse conditii sa poate participa ,doar persoana pentru care a fost scos postul la concurs....conditii care si le-a trecut din din diploma si cv.
Multumesc!
Multumesc mult!
Multumesc mult,pentru detalii si informatii.mai am 3 zile de preaviz si nu stiam cum sa procedez.
Buna ziua!
1.cand se poate face medierea (consider ca sunt concediata din motive personale,din comportamentul pe care il are directorul cu mine )dupa incheierea Contractului Individual de munca,sau se poate face in perioada de preaviz?
2.Medierea se face cu directorul societatii,sau cu membrii Consiliului DE admistratie sau cu AGA.
2.imi puteti recomanda un cabinet de mediere?
3.In actul aditional la contractul individual de munca scrie ca perioada de preaviz este de 15 zile,daca am primit preaviz 20 zile,este in regula?
Multumesc!
Bună, acum am actele la notar, aștept dradt ul de contract sau contractul sa vad ce semnez. Am. Plătit avansul, acum sa vedem cu ratele cum rămâne. De unde sunteți?

Clueless a scris:

Nu am mai cumparat pana la urma, dar intrebarea mea ramane deschisa (inca e posibil sa ajung in situatia descrisa), asa ca astept detalii de la tine dupa achizitie!

Bună, am citit postarea și dictutia ta, as fi și eu interesata dacă ai putut plăti anticipat ratele și dacă v a luat comision de rambursare? Acum vrem. Și joi sa ne cumpărăm. Apartamentul și vreau sa știu exact după ce sa ma uit la condițiile contractuale din contract. Mulțumesccc muuult