avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate Cris2005

Activitate Cris2005

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate, exista.


fun_fun a scris:

In plus, nu cred ca exista vreun notar care sa incheie vanzari la preturi derizorii, adica anulabile. Dar e doar o impresie personala...

Mulțumesc pentru răspuns. Pretul este cel din 2008. La ora actuala, zona unde se afla imobilul este mult mai scumpă.

raluk0207 a scris:

Nu se pune problema încălcării rezervei succesorale, pentru ca actul nu este o liberalitate. Pana la proba contrarie (adică neplata pretului), contractul este de vânzare, nu de donație.
De anulat, nici atat. Cauzele de nulitate absolută sunt limitativ prevăzute de lege (lipsa discernământului, lipsa capacității juridice, obiect ilicit și imoral, lipsa cauzei actului juridic etc etc etc).
In privinta prețului, acesta se raportează la valoarea din momentul în care a fost încheiat actul, nu la valoarea actuală.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc pentru răspuns.


„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat a scris:

Bună seara.
Se poate formula o acțiune în constatarea nulității actului de vânzare-cumpărare, atât pentru încălcarea rezervei succesorale, cât și pentru preț neserios. Sunt sigur că dacă aș lectura contractul, aș identifica și alte motive de anulare.
V-aș sfătui să vă angajați un avocat, în acest sens, pentru ca acțiunea să fie întemeiată și motivată corect, astfel încât să nu aveți suprize la instanță.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius.

Buna ziua. Am o nelamurire. Socrii au decedat si la mostenire vin fiica acestora si fiul meu care este copilul fiului decedatilor ( la randul lui decedat in 2007 ) . La deschiderea succesiunii, s-a constatat ca socrii au vandut imobiliul fiicei cu o suma derizorie ( 20.000 lei ) . Intrebarea mea este : poate fiul meu sa anuleze prin instanta actul de vanzare cumparare , stiind ca, in zona unde se afla imobilul , preturile sunt in jur de 80-100.000 € ? Mentionez ca actul de vanzare - cumparare este simplu, fara clauza de intretinere sau renta viagera? Multumesc.
Răspuns la discuția Executare silita
Multumesc pentru raspuns. Dar este legal ca executorul sa incaseze de 2 ori rata ?
O persoana a luat un credit si din anumite motive nu l-a platit integral. Dosarul a ajuns in instanta si apoi la executorul judecatoresc care, a pus poprire pe pensia girantului. Intre timp executorul a aflat ca beneficiarul creditului are loc de munca si a trecut si la poprire din salariul acestuia. Intrebarea mea este : de ce platesc amandoua persoanele ? Si ce se poate face ca girantului sa nu i se mai retina bani din pensie ?
Răspuns la discuția Mostenire
pot merge la oricare notar ( noi locuim in alt oras ) sau e nevoie de un notar din localitatea de domiciliu al defunctei ?
Discuție Mostenire
Va rog, cine imi poate da o mana de ajutor ( un sfat ) ?
Am fost casatorita si am un baiat . in 2007 am divortat( si nu am cerut partaj) si tot in 2007 fostul meu sot a murit. nu am deschis succesiune pentru ca nu aveam de ce. toate bunurile, mai putin firma, erau trecute pe numele fostei soacre. acum 2 ani fosta soacra a murit ( eu cu baiatul am aflat acum 2 zile ). Soacra a avut 2 copii : ex sotul meu ,decedat si o fata care e in viata. Mi se pare normal ca baiatul meu sa primeasca mostenire. Cum pot afla daca fiica decedatei a deschis succesiunea dupa fosta mea soacra ? si daca nu a deschis-o pana acum, ce trebuie sa fac ? Va multumesc mult.
Buna ziua,
Am o prietena ce e stabilita impreuna cu sotul si fetita minora in germania. Prietena mea vrea sa divorteze si nu stie daca trebuie sa se adreseze autoritatilor germane sau romane si in ce conditii? Va multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema: care sunt conditiile de acordare a autorzatiei de functionare ? Am citit pe net ca am nevoie de acordul vecinilor in cazul in care spatul comercial se afla intr-un imobil cu destinatia locuinta. Imobilul in care imi desfasor activitatea este proiectat a fi spatiu comercial . Multumesc