avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Activitate grcata

Activitate grcata

La registrul comertului mai nou ACTIVITATI PROPRII DE BIROU PENTRU SOCIETATE trebuiesc incadrate intr-un cod CAEN si ca atare trebuie depusa declaratia pe proprie raspundere cand se fac mentiuni pentru sediul social sau sediul secundar.
In legea 265/2022 la art 122 alin 2 se specifica:
(2) Activităţile proprii de birou pentru firmă nu fac obiectul depunerii declaraţiei pe
propria răspundere, prevăzută la art. 121 alin. (1).
Imi poate spune cineva ce si cum este corect?
Multumesc
As vrea sa stiu daca in relatia B2B pentru produsele riscante - E-factura si E-Transport trebuiesc transmise/inregistrate doar pentru livrarile de produse riscante sau din momentul inregistrarii trebuiesc transmise toate facturile indiferent de continut?(adica transmit punctual doar cand se fac livrarile de produse riscante?)
Trebuie sa fac declaratie rectificativa pentru CASS estimat care a fost declarat deja dar nu s-a realizat si acum apare ca obligatie de plata.
Rectificativa nu ma lasa sa declar CASS -zero si nu-mi este clar cum ies di cercul vicios.
Răspuns la discuția Punct de lucru
Multumesc
Răspuns la discuția Punct de lucru
Multumesc- si daca la punctul de lucru cu activitati de birou sunt sub 5 salariati(specific 2)?
Discuție Punct de lucru
Vreau sa deschid un punct de lucru doar cu activitati de birou.Vom fi doi salariati care vor lucra si la punctul de lucru si la sediul social(principal).
Cum se declara punctul de lucru,trebuie declarat si la ANAF in localitatea punctului de lucru si cum se inregistreaza /dovedeste lucrul divizat(care nu poate fi delimitat precis) intre punctul de lucru si sediul principal?
Discuție ITP
In perioada starii de urgenta ce se intampla cu ITP-ul care expira ,pentru o masina pe firma si la care soferul este acasa pentru supravegherea copilului?