avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Activitate florinplaton

Activitate florinplaton

Buna ziua.
Rog un specialist in domeniul financiar sa ma ajute in rezolvarea unei teme pe care o am la materia de drept financiar. As incerca sa o rezolv singur dar din pacate termenul limita de predare se apropie si nu am gasit inca raspunsuri concludente in materialul didactic. Va rog fara rautati sau intepaturi gratuite, cine ma poate ajuta ma salveaza intr-o chestiune urgenta si voi fi profund recunoscator. Multumesc anticipat !

Speță
SC. CONSTRUCT SRL este o companie cu sediul în Sibiu, care acționează în domeniul
construcțiilor ceea ce face ca activitățile pe care le desfășoară să aibă un profund caracter sezonier.
În anul 2013, compania a efectuat lucrări la mai multe drumuri naționale în contul cărora a avut de încasat de la CNADNR suma de 600. 000 lei. Din această sumă a încasat în anul
2014 suma de 300. 000 lei, iar în 2015 alte 200. 000 lei.
În ianuarie 2016, se efectuează o inspecție fiscală, prilej cu care se constată că are de achitat diferențe de contribuții sociale în sumă totală de 300. 000 lei, sens în care, la data de 5 februarie 2016 se emite un raport de inspecție fiscală prin care se stabilește această obligație de plată în sarcina SC CONSTRUCT SRL.
La data de 1 martie 2016, debitoarea face cerere de compensare a creanțelor ce i se cuvin de la CNADNR cu creanțele de achitat stabilite prin raportul de inspecție fiscală, iar pentru diferență, la aceeași dată face o cerere de amânare la plată către organul fiscal competent, motivată prin faptul că a participat la o nouă licitație de lucrări pentru CNADNR și a căștigat licitația pentru lucrări în sumă de 500. 000 lei, ceea ce i-ar permite să își achite datoriile restante către bugetul asigurărilor sociale de stat, dar numai după ce încasează banii pentru lucrările ce urmează a fi executate. Pentru acest motiv indică în cererea de amânare la plată un nou termen de scadență după data de 1 octombrie 2016.
Organul fiscal respinge atât cerea de compensare cât și cererea de amânare la plată și emite un titlu executoriu pe care îl comunică debitoarei la data de 1 aprilie 2016.
Întrebări:
1. Care este suma pe care o are de recuperat organul fiscal de la debitoarea SC CONSTRUCT SRL, în condițiile în care a respins cererea de compensare formulată de către aceasta și care ar fi fost suma datorată de compania debitoare, dacă cererea de compensare ar fi fost admisă?
2. Dacă ați fi juristul companiei debitoare, ce acțiuni ați formula împotriva organului fiscal care a respins cerea de compensare și cererea de amânare la plată, dar care emite titlu executoriu și îl comunică? Indicați organele admininistrative și/sau jurisdicționale, respectiv instanțele competente să vă soluționeze cererile. Motivați în maxim 1 pagină.
3. Care ar fi fost termenul de scadență pentru suma de 300. 000 lei stabilită prin raportul de inspecție fiscală emis la data de 5 februarie 2016, dacă debitoarea nu ar fi făcut cerere de compensare și de amânare la plată?
4. Indicați toate instituțiile juridice (de natură procedural-fiscală) întâlnite în conținutul speței de mai sus și definiți-le!
Sunt functionar public avand functia de inspector si as dori sa imi iau un al doilea loc demunca la o societate privata, care nu are legatura cu activitatea pe care o desfasor ca functionar public. Este posibil acest lucru? daca da care este cadrul legal pentru acest lucru. Va multumesc
Buna ziua. Am o prietena care are un bebelus si l-a nastere nu a fost trecut tatal in certificatul de nastere pentru ca aceasta nu a dorit acest lucru. aceasta se intreaba daca poate tatal sa deschida actiune in instanta pentru ca sa fie trecut in certificatul de nastere al micutei, daca o poate obliga instanta sa faca il recunoasca de tata pe acesta ea nedorind ca tatal biologic sa fie trecut in certificatul de nastere
Intrebarea mea este urmatoarea. platesc pensie alimentara pentru un minor. Acesta va implini in luna iunie varsta de 18 ani. Inca este elev la liceu. Ce se va intampla cu pensia alimentara?
O voi mai plati sau aceasta va inceta la implinirea varstei de 18 ani a minorului. Va intreb acest lucru pentru ca in sentinta se specifica faptul ca aceastya se va plati pana la implinirea varstei de 18 ani. Va multumesc
daca sunt in calitate de reclamant intr-un proces de divort pot cita ca martori pe parintii sotiei? care este cadrul legal pentru acest lucru Va multumesc
O persoana care este angajata si care pe langa asta mai are deschisa si o activitate independenta PFA, masura 141 poate beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului fara ca activitatea PFA-ului sa fie suspendata?
As dori sa intreb care sunt conditiile de angajare ca mediator, unde trebuie sa ma interesez, cine face aceste angajari si daca faptul ca am absolvit facultatea de asistenta sociala de la UBB Cluj ma ajuta in vreun fel la angajare. In momentul de fata sunt masterand la aceeasi facultate la managementul serviciilor sociale. Va multumesc
Care sunt conditiile de acordare a pensiei de urmas minorilor care si0-au pierdut unul dintre parinti, acesta nefiind angajat niciodata. Parintele decedat a avut varsta de 28 de ani, fiind mama minorilor. exista posibilitatea ca minorii sa beneficieze de pensie de urmas?
Care sunt actele normative care reglementeaza recuperarea sumelor incasate necuvenit cu titlu de ajutor pentru incalzirea locuientei inafara de OUG nr. 70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece
care este termenul de depunere a unei declaratii de impunere pentru persoane juridice avand in vedere ca art 290 din codul fiscal a fost abrogat?