Buna ziua
Am o intreprindere individuala pe care doresc sa o radiez, dar mai am un stoc de marfa.
Ce se întâmplă cu acesta. Trece automat în proprietatea mea sau trebuie sa fac o factura prin care mi-l vând.
Menționez ca nu sunt plătitor de TVA
Buna ziua
În cazul în care deschid un PFA cu sediul într-o clădire obținută prin contract de comodat pentru care nu voi realiza plata utilităților etc.
În ceea ce privește impozitul pe clădire acesta va trebui plătit de mine sau de către persoana care deține imobilul?
Buna ziua
În cazul în care deschid un PFA cu sediul într-o clădire obținută prin contract de comodat pentru care nu voi realiza plata utilităților etc.
În ceea ce privește impozitul pe clădire acesta va trebui plătit de mine sau de către persoana care deține imobilul?
Buna ziua
Pentru determinarea veniturilor în vederea plății impozitului pentru un PFA, cheltuielile privind comisioanele e administrare a contului și cele pentru tranzacții trebuie avute în vedere?
Sunt eligibile?
Buna seara.
Dacă doresc să fac un import pe firma de produse cumpărate de pe Aliexpress, cum se desfășoară procesul?
Am mai realizat acest lucru cu servicii de curierat rapid (DHL, TNT...), achiziționate de pe Alibaba și ei s-au ocupat de operatiuni vamale.
Însă în cazul în care sunt trimise cu cele standard de la Aliexpress (China Post Registered Air Mail, Aliexpress Standard Shipping) va fi la fel?
Sau e ca in cazul unor cantități mai mici pe care mergi sa le ridici de la oficiul postal vamal?
Buna ziua!
Vreau să deschid un magazin online prin intermediul Shopify si as vrea sa stiu daca exista fonduri nerambursabile pentru un astfel de tip de afacere?
Totodată care sunt procedurile legale si ce taxe trebuie să plătesc deoarece prin intermediul acestei platforme eu voi vinde produse din China unor clienti si Statele Unite?