avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Activitate Magbd

Activitate Magbd

O persoană, parte civilă (partea vatamata) într-un proces penal poate fi audiat prin whatsapp?
Sunt parte vătămata într-un proces de inselaciune, au fost mai multe înfățișări si am trimis mereu cerere de judecare in lipsa. Acum am primit o citatie sa ma prezint pentru audiere, iar în partea de jos se specifica la mențiuni ca am posibilitatea de a fi audiat prin whatsapp, este posibil? Exista un model de cerere? Judecatoria este la cateva sute de km distanta si nu pot ajunge usor. Multumesc
Suma poprita de banca si virata după 1 an si jumătate

Începând cu luna 10.2019 banca mi-a făcut poprire pe salariu dar banii nu au fost virati către Anaf decât în 03.2021, fara ma instiinteze ca a ținut banii atâta timp. Eu am plătit penalitati in aceasta perioada pentru suma poprita, ce pot face ca sa recuperez penalitatile plătite?

Ce se intampla cu penalitatile de intarziere pentru suma poprire de banca dar nevirata la Anaf?
Am o poprire pe contul bancar in care primesc salariul, si de 3 luni de cand se face poprire banca mi-a oprit banii dar nu i-a virat către Anaf. In aceasta perioada Anaf a pus penalitati de intarziere pentru suma poprita? Cum pot proceda pentru a nu plati penalitati pentru aceste 3 luni? Nu am stiut ca trebuie sa solicit eu aceasta plata la banca. Exista un termen in care banca poate vira banii? Si de ce Anaf nu cere băncii sa voteze banii imediat ce face poprirea cand intra salariul?Multumesc anticipat!
Nu, solicitarea de informatii a fost făcută în nume personal, dar au venit sa se intereseze la primărie cine este persoana care a făcut solicitarea fara sa imi răspundă pe mail. A lăsat un număr de telefon unui angajat din primărie ca sa mi-l dea mie, sa sun. Deci nu vor sub nici o forma sa raspunda in scris, este vorba de despăgubirile pentru pesta porcina
Am trimis un mail catre o instituție publică pentru a solicita informatii cu privire la niște dosare de despăgubire, dandu-mi numele si adresa. Cineva de la această instituție a venit la primărie pentru a întreba cine este persoana care a trimis mail, lăsând un nr de telefon pentru a o contacta. Mentionez ca nu m-au contactat pana acum pe mail.
Intrebarea mea este : nu au încălcat dreptul meu la datele cu caracter personal venind sa întrebe la primărie in loc sa imi răspundă în scris pe mail? Multumesc pentru ajutor
Buna ziua,
Incepand cu luna iunie 2021 au inceput sa apara focare de pesta porcina in comuna, DSV nu a luat toate masurile necesare de combatere (doar a dezinfectat cand a ridicat porcii din gospodarii si atat), iar legat de bani ni s-a spus ca in cel mult 2 luni ii vom primi. Dar nici pana acum nu a primit nimeni nici un ban. Exista posibilitatea de a merge in instanta pentru a ne recupera banii? Stie cineva care sunt legile ?
Multumim mult pentru raspunsuri!
Buna ziua,
Despăgubirile acordate de stat pentru pesta porcina africana se impoziteaza? Peste 2-3 luni se virează banii in cont, trebuie sa plătesc impozit la Anaf?
Buna ziua,
Sunt parte civila intr-un proces de inselaciune, am fost citata dar nu ma pot prezenta din cauza distantei, sunt peste 300 km si nu am cum sa ajung la ora 10. Pot trimite o cerere de judecare in lipsa pe email la judecatorie?
Multumesc anticipat!
O persoana care nu a lucrat niciodata( 0 ani vechime), in varsta de 62 de ani, si care beneficiaza de ajutor social, nu poate sa iasa la pensie?
Nu poate face succesiune notariala, ci scoatere din indiviziune in instanta.
Nu poate mama sa ceara prefecturii modificarea titlului de proprietate?