avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate ramonarav

Activitate ramonarav

Buna ziua,
Avem urmatoarea speta: contract de munca pe perioada nedeterminata, Se schimba incadrarea in functie cu perioada pe proba de 90 zile pe noua functie. La implinirea perioadei de proba se inmaneaza decizia de incetare fara preaviz, a contractului demunca.
Este legal? Multumesc!
Discuție Fond
Buna ziua,
S-a facut contestarea unei amenzi in instanta pe numele imputernicitului si nu pe cel al titularului, fapt ce a dus la anularea contestarii. Cum se poate rectifica aceasta situatie,avand drept de recurs?..mai pe larg...APIA a emis o adresa catre Finante prin care solicita amendarea persoanei in cauza deoarece nu era la dosar o chitanta care sa ateste asigurarea culturii pe o anumita suprafata. Fiul persoanei respective, care de altfel se ocupa de aproximativ toate problemele, a facut o contestare in anulare a amenzii dar, pe numele sau, nu pe numele titularului fapt ce a atras anularea cu drept de recurs. Se mai poate actiona aducand in proces si titularul?
Multumesc anticipat.
Discuție oferte clienti
Buna ziua,
M-am lovit de urmatoarea situatie:un client a cerut ofertele in baza carora i s-a facturat marfa de-a lungul anului trecut pentru a verifica daca i s-au oferit toate discounturile si avantajele din oferta.Mentionez ca de-a lungul unui an sunt oferte atat lunare cat si zilnice,saptamanale sau pe client, in functie de anumite conditii.Suntem obligati sa ii oferim aceste oferte de vanzare care, la momentul respectiv, i-au fost prezentate si cu care a fost de acord, facand achizitii?Si daca da,in baza carui act? Va multumesc anticipat.
Am o nelamurire: firma angajatoare acorda spor de vechime doar angajatilor care au vechime in cadrul firmei.Este corect? Imi puteti oferi suportul legislativ care ii permite acordarea sporului de vechime doar angajatilor fildeli?...Va multumesc anticipat.
Discuție Dosar somaj
Buna ziua,
Revin cu un subiect de actualitate...din pacate. Pe scurt: am incheiat raportul contractual cu societatea angajatoare in urma deciziei de concediere nr 5245/01.06.2010, decizie primita in copie xerox, perioada de preaviz 20 zile lucratoare (ultima zi de munca fiind 28.06.2010). Am primit cartea de munca in data de 22.07.2010 impreuna cu fisa de lichidare si doua adeverinte necesare penru dosarul de somaj. Desi am insistat sa primesc si decizia de concediere in original - asa cum prevede legea - acest lucru nu s-a intamplat. Cu stupoare am constatat ca in cartea de munca, decizia are numarul 7477/28.06.2010 (partea buna este ca au pastrat art. 65 alin. 1). Cerand-o verbal mi s-a spus ca sunt singura persoana care cere decizia in original, ca nu s-au mai intalnit cu o astfel de situatie pana acum si ca imi pot da cel mult o copie scanata listata pe o imprimanta color. Intrucat la ANOFM Dolj, pe langa celelalte documente cer si aceasta decizie in original si copie mi-au spus ca poate vor reusi sa imi trimita o copie legalizata. Am facut aceasta cerere in scris - pentru original, bineinteles - si am transmis-o pe fax....Firma angajatoare are sediul central in alta localitate. Ce pot sa fac? Care este sfatul dumneavoastra, tanand cont de faptul ca se vor depasi cele 30 zile pentru depunerea actelor si, implicit, voi pierde somajul aferent acestei perioade?
Ce pot face in ceea ce priveste salariile compensatorii pe care nu le-am primit? ... in locul lor 'beneficiind' de urmatorul raspuns:'va aducem la cunostinta ca societatea parcurge o perioada dificila datorita situatiei economico financiare actuale in conjunctura crizei economice existente, drept pentru care nu dispune de disponibilitati financiare pentru acordarea compensatiei solicitate de dvs.
Vom reanaliza solicitarile dvs imediat ce conditiile si situatia economico financiara a societatii o va permite. '
Va multumesc anticipat,
Ramona R.
Răspuns la discuția Desfacere CIM art 65.alin1
si...pentru ca toate problemele se rezolva greu in Romania, si a mea e nerezolvata in continuare....Mi s-a comunicat azi ca voi primi cartea de munca pe 23 iulie....precizez ca data de incepere a preavizului de 20 zile este 1 iunie. Este legal? Care este limita maxima de depunere a actelor la somaj? In cat timp pot contesta drepturile salariale neplatite? (la salariile compensatorii si ajutorul de nastere ma refer). Va multumesc.
Cu respect,
Ramona R.
Am semnat pe o hartie, repet, copie, prin care mi se comunica problema fluxului de monetar si ca s-a decis desfiintarea postului meu, urmand o perioada de preaviz de 20 zile lucratoare,hotarare care a fost discutata intr-o sedinta a actionarilor in prima mea zi de servici-zi in care mi s-a si dat spre lecturare, insotita tot de o copie a deciziei de concediere care data cu ziua de ...maine (a doua zi). Se poate considera ca am semnat? Mai mult, au trecut 22 de zile lucratoare, abia in cea de-a 23-a zi mi s-au platit drepturile salariale aferente perioadei de preaviz, insa nu am primit raspuns referitor la salariile compensatorii. Pot sa consider asta un raspuns negativ?...si atunci sa sesizez ITM-ul si...sa merg mai departe in instanta? Imi cer scuze ca sunt atat de insistenta si va multumesc anticipat.
Am citit si eu de contestarea deciziei in 30 zile de la comunicare...dar putem vorbi de o comunicare?..atata timp cat nici comunicarea nu a avut o semnatura si o stampila in original?..si nici macar numar de inregistrare?...pot cu usurinta sa o consider ca fiind o farsa facuta de directorul de sucursala, nu?...asta tinand cont si de faptul ca semnatura pusa pe comunicare nu seamana cu cea a directorului de vanzari....(este numele lui si pe comunicare si pe decizie-repet, putem vorbi in astfel de termeni atata timp cat sunt doar copii (xerox sau...poate scanate...)?
Dar nu este obligatoriu sa imi dea decizia de concediere in original? Am observat ca e nevoie de ea in original pentru somaj...care e deocamdata singura solutie. Din cate mai stiu ar trebui sa semnez pe exemplarul lor ca am primit un exemplar in original...mi se pare cam tarziu sa mi se inmaneze dupa...30 de zile de la comunicare...Repet, comunicarea mi s-a facut printr-o hartie in care se preciza ca se confrunta cu un flux monetar scazut, fapt ce a dus la desfiintarea postului. Aceasta hartie avea o stampila si o semnatura in copie.Era o copie (venita pe fax, pe mail, nu stiu exact).Decizia de incetare a raportului de activitate este, de asemenea, tot o copie (la semnatura si stampila ma refer).Din punct de vedere juridic, nu are nici o valoare (asta stiu pentru ca am incercat sa fac contestatie). Sefii mei locali (pentru ca este vorba de o sucursala) au devenit chiar isterici cand le-am cerut o copie certificata a cartii de munca si o adeverinta pentru medicul de familie, recurgand la amenintari...Nu stiu ce sa mai inteleg...Din punct de vedere legal, toti avocatii pe care i-am consultat mi-au spus ca sunt angajata cu drepturi depline..nici macar in preaviz, putand considera, cu usurinta, totul o farsa, dar in realitate, se pare ca firma la care lucrez nu 'se supune' legislatiei in vigoare. Va multumesc inca o data.
La Multi Ani! pentru toti cei sarbatoriti azi.
Revin asupra problemei mele...inca nerezolvate....Asa cum am spus si in prima postare, mi s-a inmanat comunicarea cu problemele prin care trece firma - flux monetar scazut - (inclin sa cred ca nu e chiar asa, pentru ca sunt platite toate taxele si contributiile fara intarziere, la fel si salariile, nu si-au declarat insolventa....) si decizia de concediere....dar in copii....au trecut 29 zile caldendaristice si, implicit cele de preaviz, iar eu nu am semnatura pe niciun act original. Mi-au interzis accesul in societate, iar cand am cerut o copie conforma cu originalul dupa CM au fost foarte irascibili. Precizez inca o data ca este vorba de un punct de lucru unde s-a desfiintat postul de secretar-al meu- desi inca exista 3 posturi de operator facturare (am semnat si eu o fisa a postului de operator facturare cand eram 5 angajati in firma:director, cont sef, eu si 2 soferi) si 5 posturi de sofer- din care unul in CFS pe termen nelimitat. Revenind asupra problemei, este normal sa nu primesc niciun act original pana acum si sa nu mi se vireze drepturile legale? (ma refer la salariul pe perioada preavizului si salariile compensatorii pentru care am facut cererea dar nu am primit un raspuns.)