avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate Marian Hainagiu

Activitate Marian Hainagiu

Radiere drept de uzufruct și de la Taxe și Impozite!?


Bună ziua,
Vă rog să mă lămuriți:
Am radiat la ANCPI dreptul de uzufruct viager, dar acest demers nu a fost făcut cunoscut și la Direcția Taxe și Impozite Sector 6 Buc. Are vreo relevanță /impact?
Ce ar trebui făcut? M-am uitat pe site-ul Direcției de Taxe și Impozite S6 , și nu am identificat niciun document/cerere cu referire la speță mea.
Mulțumesc!
Se tot spune că se poate cumpăra vechime doar până la 31.12.2024!
În noua lege am văzut că se pomenește de contractele de asigurare.Care ar fi interpretarea?
Mulțumesc frumos!
Mulțumesc frumos Gilda!
Mulțumesc!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Încheierea promisiunii.de v -c in forma autentica va poate fi de folos în cazul unor eventuale probleme,,,chitanta" de mana nu va ajuta mai deloc..

Mulțumesc frumos!

ynocentta a scris:

Incheiati initial promisiune bilaterala de vanzare cumparare si ulterior dupa obtinere titlului de proprietate finalizati prin contract de vanzare cumparare

Bună ziua,
Am rugamintea, către cei în cunoștință de cauza, să îmi transmiteți un model de chitanță de mână cu martori întocmită cu ocazia cumpărării unui teren în extravilan. Știu ca nu este în regula, dar pe teren încă nu s-a eliberat titlul de proprietate, deci nu este intabulat.Mizez pe faptul ca persoana este de bună credință, iar terenul este muncit de mine de o bună bucată de timp.
Mulțumesc.
Punere în posesie teren extravilan



Ce este de făcut în situația în care exista un Proces verbal de punere în posesie teren în extravilan semnat încă din 2014(dosar complet și netransmis încă pt.eliberarea Titlului de Proprietate) pentru ca acum, în 2022, sa fiu chemat sa semnez un alt Proces verbal de punere în posesie, motivandu-se ca firma care se ocupa de cartografiere a întocmit o anexă în care figurez cu o suprafață de teren în altă solă(evident este vorba de trecerea intr-o alta sola de categorie inferioara, s-a tăiat dintr-sola și s-a adăugat în alta). Mi se spune ca acea anexă cu sole cartografiate nu mai poate fi modificata și ca trebuie sa modifice Procesul verbal de punere în posesie .
Oare asa sa fie? Ce s-a semnat anterior chiar nu mai are valoare juridica? Ce mă sfătuiți?
Mulțumesc frumos.

Înregistrare contract de inchiriere .
Bună ziua,
La care unitate ANAF pot înregistra un contract de inchiriere al unui imobil situat in București daca am viza de reședință in alt județ?
Mulțumesc frumos
Mulțumesc mult!
În ce condiții nuda proprietar poata închiria un imobil?

Ar fi legal ca nuda proprietar al unei garsoniere sa poata încheia un contract de inchiriere, respectiv sa declare la ANAF încasarea de venituri din chirii?
In cazul de fata, nuda proprietar este fiul nostru, iar noi avem calitatea de uzufructuari , si suntem de acord cu închirierea si încasarea de către el a chiriei.
Dacă da, contractul trebuie semnat si de catre noi, uzufructuarii?
Va mulțumesc.