avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate Babes Monica Elena

Activitate Babes Monica Elena

Am vorbit cu avocat și mi-a zis să mai aștepte până se definitivează hotărârea judecătorească și după va începe procedurile.
Și a zis ca nu avea dreptul să-l ieie pentru ca un copil de 3 ani nu are vacanță de vară dacă nici nu a fost la creșă sau grădiniță. Eu l-am înscris pe cel mic acuma o lună la grădiniță cu program prelungit dar va merge doar din septembrie. Într-adevăr in sentință nu este specificat ca trebuie sa fie înscris într-o unitate de învățământ ca să beneficieze de vacanta preșcolara și școlară dar termenul în sine și cel mic încă nu are vacanță doar de la anul. (jumătate din toate vacantele preșcolare și școlare...) El a abuzat ca era weekend-ul în care era la el și așa nu la adus înapoi. Nici până acum. Miercuri ma duc sa primesc stampila și semnătura și după va începe procedurile. Poate așa îl pot recupera.
Bună seara.
Sunt mamă unui băiețel de 3 anișori. Am divorțat și cel mic a rămas la mine. Sa hotărât și programul de vizită primul și al treilea weekend din lună. Întrebarea mea este ce pot face dacă tatăl copilului nu la adus acasă pe cel mic la programul care este dat prin judecătorie. El precizează ca are dreptate să-l țină pe cel mic o lună la el în vacanta de vara. Dar în hotărâre scrie ca doar în vacanțele preșcolare și școlare are dreptul. Cel mic va merge doar din septembrie la grădiniță pana acuma nu a fost înscris la nicio unitate de învățământ. Și doar de la anul va putea să-l ieie în vacanță. Ce pot face?
Nu la adus acasă și am sunat la poliție și ei au zis sa fac prin executor judecătoresc.
Bună ziua. Știu ca este prim postare și sunt mute întrebări care aș vrea sa aflu răspunsul și cum as putea face... Este vorba despre un divorț cu un copilaș de 2 ani. Aș dori să vorbesc în privat cu cineva care poate da niște sfaturi și ce ar trebui să fac pentru a rămâne copilul la mine.
Știu că am făcut câteva greșeli care o să fie trasă la răspundere... De ex din cauza furiei și tensiuni pusă pe mine mam tăiat la mâna ( copilul find in camera se uita la desene, nu a văzut ) soțul ma ține cu forța in mașină ca să mă ducă acasă la el eu vroiam la părinți și nu ma lasă și am deschis ușa de la mașină. După care el a oprit mașina... Și al treilea greșeală este nu l-am lăsat pe Vlad să umble la foc sau să se bata cu copii sau să fugă după mașini și într-adevăr am dat de câteva ori peste mâna și Fundulea (Panpars) dar lucrurile istea făcea și soțul dar acum nu mai recunoște... cam asta sunt gresie pe care lam făcut dar știu sunt om și mai greșesc. Noi stăm într-o singura locuință 3 familie... Socri (părinți soțului) fratele și familiei lui și noi... Îmi este frica ca îmi pierd copilul... Acum o săptămână am fost la psihiatrul și mi sa zis că sunt în Depresie. Sa acumulat fosta multă stres și mi sa recomandata un tratament (Depakine 0.3) și să scap de mediul care ma afectat. Plus ca sa ne mutam separat de părinți soțului dar el nu vrea deloc...Și mai multe...
Sper să-mi spuneți textul lung și dacă vam deranjat cu ceva.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt mama unui copil de 1 an și 2 luni, in concediu de crestere a copilului pe o perioada de 2 ani. Aș vrea sa stiu ce se intampla dacă , în această perioadă , semnez un contract de colaborare cu o alta firma decat cea la care am CIM suspendat.
(mai precis este o colaborare cu un brand romanesc de haine)
Inteleg ca mi se suspenda indemnizația, dar eu nu aș dori, vreu sa iau în continuare indemnizația.
Ce ar trebui sa fac sau să
Multumesc anticipat!
Da am înțeles... Dar as dori un buget cu cât ar trebui să încep?
Ce suma este necesară pentru deschiderea unui magazin cu imbracaminte second hand ?
Bună ziua
As avea o întrebare...
Urmează sa nasc in luna august și încă nu am intrat în concedii prenatal pentru ca nu am avut nevoie.
Dacă întru de luna august în prenatala și in timpul ala eu o sa nasc... Ce fac stau sa gat prenatalul și postnatalul și după fac actele pentru creșterea copilului???
E obligatoriu sa fac prenatalul și postnatalul pentru a face indemnizația pentru creșterea copilului Cum să procedez?
Răspuns la discuția Insarcinata si nu lucrez
si care sunt conditile ?
Răspuns la discuția Insarcinata si nu lucrez
Pot plati din mana pentru a beneficia de pensie, sanatate si vechime pe cartea de mnca, si dupa ca sa intru pentru a beneficiez de indemnizatie? Unde pot plati oare? Pot platii si din urma?
Răspuns la discuția Insarcinata si nu lucrez
as putea sa intru in somaj si dupa sa ies ca sa iau indemnizatia ?