avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Activitate andrei120819

Activitate andrei120819

buna seara, am fost sanctionat contraventional de politia locala pentru intrare pe acces interzis, exista vreo sansa sa contest procesul verbal si sa castig, avand in vedere ca nu am facut mentiuni ?
buna seara , am fost oprit in seara aceasta de politie pe motiv ca am depasit ora 22 si ca nu port masca de protectie in spatiul public . am primit amenda in ceea ce priveste ora 22 , nu este ilegala restrangerea acestui drept este facuta prin HG ( art 65 lit n unde
se specifica intervalul orar in care este interzisa cirulatia , aceasta stabilindu-se prin hg, in conditiile in care acel interval reprezinta o incalcare a dreptului la libera circulatie , in concluzie o incalcare a art 53 alin 1 din constitutie si a principiului ierarhiei normelor , dar si o incalcare a alin 2 art 53 constitutie prin nesatifacerea testului proportionalitaii , rata de infecare in localitatea unde locuiesc eu fiind foarte mica , iar masura nu mai este proportionala ?
Răspuns la discuția restrangere ilegala de drepturi
am primit doar avertisment , dar eu consider ca este o restrangere ilegala de drepturi si o incalcare a constitutiei si a principiului ierarhiei normelor
buna seara , am fost oprit in seara aceasta de politie pe motiv ca am depasit ora 22 si ca nu port masca de protectie in spatiul public . am primit doar avertisment , dar daca as fi primit amenda pentru nepurtarea mastii in spatiul public , art 13 alin 1 lit a , era posibila anularea acesteia deoarece legea nu este clara si nu specifica exact ce inseamna spatiu public , iar in ceea ce priveste ora 22 , nu este ilegala restrangerea acestui drept este facuta prin HG ( art 65 lit n unde
se specifica intervalul orar in care este interzisa cirulatia , aceasta stabilindu-se prin hg, in conditiile in care acel interval reprezinta o incalcare a dreptului la libera circulatie , in concluzie o incalcare a art 53 din constitutie ?
buna ziua , am o cunostinta care locuieste int-o zona fara energie electrica . vecinul lui si-a platit stalp ca sa se racordeze si nu vrea sa isi dea acordul pentru a se racorda si cunostina mea , in situatia in care aceasta este de acord sa ii plateasca o parte din pretul pe care la platit pentru amplasarea stalpului . se poate adresa instantei cu o cerere de suplinire a consimtamanului , in situatia in care are in ingrijire si o persoana cu diazabilitatii si careia nu ii poate asigura o ingrijire corespunzatoare ?
nu se prescrie niciodata ?
cel putin 5 de acum inainte nu voi avea salariu
buna seara , am si eu o intrebare in cazul in care iau amenda contraventionala si nu o platesc ,ce se va intampla avand in vedere ca nu detin nici bunuri si nici conturi bancare ?


latka a scris:

Termenul total este de 8 luni. De la data savirsirii faptei 6 luni sunt pentru aplicarea sanctiunii si 2 pentru comunicare, de la data aplicarii sanctiunii..
OG 2/2001
Articolul 13
(1) Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârșirii faptei.

Articolul 14
(1) Executarea sancțiunilor contravenționale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenției nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancțiunii.

Daca oricare dintre aceste termene nu a fost indeplinit, depuneti plingere contraventionala si cereti prescrierea .


In martie am luat amenda
buna seara , in timpul starii de urgenta am fost sanctionat contraventional cu amenda de 2000 de lei pentru declaratia pe proprie raspundere , dar abia acum am primit procesul verbal de sanctionare contraventionala prin posta .. intrebarea mea este se poate sa fie prescrisa amenda si sa nu mai platesc avand in vedere ca au trecut 6 luni de la data savarsirii contraventiei conform art 13 alin 2 O.G 2/2001?