avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Activitate adela.szekely

Activitate adela.szekely

taxa de exploatare miniera pentru societate nationala de inchideri mine care isi inceteaza activitatea la 31.12.2021: Avand in vedere obligativitatea platii anticipate a taxei de exploatare pentru anul 2021 si obtinerea in luna septembrie a avizului pentru incetarea activitatii pentru perimetrele care au facut obiectul licentelor de exploatare va rugam sa ne spuneti cum se face calculul sumei datorate si daca exista posibilitatea recuperarii sumei achitate in plus. Care este baza legala pentru solicitarea restituirii sumei achiatate in plus. Multumesc!
Referitor la indemnizatia pentru somaj, in cazul in care studentul in ultimul an nu a incheiat situatia scolara (are un examen restant si proiectul de licenta de sustinut in septembrie 2020) poate depune cererea pentru indemnizatie somaj in luna septembrie?
In situatia in care societatea avea datorii restante la momentul constituirii sumelor de recuperat de la FAAMBP, respectiv anul 2017, pentru care nu au fost depuse cereri de restituire, se mai pot solicita aceste sume, in anul 2019, cand exista esalonare la plata a datoriilor?
O societate care are deja o esalonare la plata a datoriilor principale si a majorarilor si penalitatilor aflate in sold la 31.12.2018 si nu are datorii curente neachitate aferente anului 2019, poate beneficia de anularea obligatiilor fiscale acesorii? Cum se aplica procedura in acest caz?
Avem urmatoarea situatie: un contract de prestari servicii transport incheiat cu asocierea formata din patru societati care asigura transportul salariatilor. Liderul asocierii a depus in contul din trezorerie 0,5% din garantia de buna executie, conform contract. Contului de garantie a fost deschis de liderul asocierii iar pe parcursul derularii contractului beneficiarul a virat sume retinute din facturile emise de liderul asocierii si membrii asocierii (prestatorii serviciilor de transport), reprezentand garantie de buna executie aferenta contractului. La finalizarea contractului beneficiarul a transmis catre trezorerie adresa privind eliberarea garantiei de buna executie aferenta contractului si inchiderea contului de garantii. Liderul asocierii retrage din contul din trezorerie suma reprezentand garantie de buna executie si vireaza asociatilor garantia constituita prin retineri succesive din facturile emise de fiecare asociat. Intrebarea este daca memebrii asocierii mai pot avea pretentii la beneficiar asupra retinerilor din facturi reprezentand garantie de buna executie, constituita in contul din trezorerie.
Multumesc!
Cum se restituie garantia de buna executie aferenta unui contract de prestari servicii, constituita in contul deschis de liderul asocierii, la trezorerie? Pe parcursul derularii contractului, garantia de buna executie a fost constituita prin retineri succesive din facturi, emise de membrii asocierii si de liderul asocierii, si virata in contul deschis la trezorerie.
Care este statutul social al unui student care a implinit 26 de ani si mai are de parcurs 1 an pana la finalizarea studiilor superioare la invatamant de stat, cursuri la zi, pentru a beneficia de asigurare de sanatate, ajutor de somaj ....
Avem urmatoarea situatie:
Pentru facturile restante la sfarsitul anului 2017 a fost emisa o hotarare judecatoreasca prin care ne obliga la plata acestora, dupa expirarea termenului de recurs. S-a efectuat plata facturilor conform hotararii judecatoresti, dupa expirarea termenului de recurs. Dupa doua luni se constata ca a fost depusa o contestatie la hotarare si s-a obtinut anularea acesteia. In baza noii hotarari ne-a fost returnata o parte din suma platita fara a fi emisa factura de stornare. Ce se intampla in continuare, cum se poate rezolva aceasta situatie din punct de vedere contabil si juridic? Ultima hotarare anuleaza practic datoria?