avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Nicoleta Silvia H.

Activitate Nicoleta Silvia H.

Că dovadă aveți extrasul de cont.
Am fost exact în aceeași situație, am făcut o plată la Electrica prin internet banking și exact așa de la 100 și ceva la 10.000 și ceva... a durat câteva zile bune, dar i-au returnat. E îmbogățire fără justă cauză e o plată necuvenită, vor returna! Este vorba despre o plată nedatorată, o situație juridică civilă, nu penală.
Ați interpretat eronat. Nu am spus că e moral, am spus că nu e infracțiune (din descriere) . Plângerea penală are sens doar dacă există o faptă prevăzută de legea penală (sub 16 ani), altfel nu se poate reține răspunderea penală. Vedeți si ultimul paragraf din răspuns.
Sigur că și tatăl are aceleași drepturi părintești ca mama.
Se poate cere în instanță stabilirea domiciliului la tată, dacă considerați că este în pericol mutându-se acolo puteți cere intervenția DGASPC pentru măsuri de protecție.

Bunurile dobândite în timpul căsătoriei, sunt comune dacă nu s-a ales alt regim matrimonial (convenție). Chiar dacă la cumpărare (teren) se prezintă doar soția.

Dar, la vânzarea unui bun comun, trebuie să fie prezenți ambii soți (sau dacă e doar unul, să aibă procură de la celălalt în scopul vânzării ). Deci soția putea vinde fără dv doar dacă terenul era bun propriu.

E ciudat că un notar nu ar fi sesizat asta. Cred că nu ne dați toate detaliile și e greu să vă faceți o idee, dacă plecăm de la premise greșite.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o pensie privată facultativă, deci contribuiți voluntar. Până acum nu ați depus, nu ați dorit, deci sold 0.
Nu se percep penalități, taxe sau datorii, Pilonul III nu implică nicio obligație de plată.
Contractul rămâne valabil pe termen nelimitat, până îl activezi sau îl denunți.
Poți începe oricând să contribui, doar dacă dorești.
Mama nu a săvârșit nicio infracțiune din ce spuneți, nu văd pentru ce să îi faceți plângere penală.
Dacă fata are 16 ani ÎMPLINIȚI și relația este CONSIMȚITĂ, băiatul nu comite nicio infracțiune nici el.
Este într-adevăr o încălcare a autorității părintești comune, dacă divorțul nu s-a pronunțat și implicit custodia. Deși este minor, va fi ascultată și se va urmări interesul superior al copilului, în instanță.
Toți coproprietarii au drept de folosință proporțional cu cota lor. Niciun coproprietar nu poate îngrădi sau împiedica accesul celorlalți. (Dar din câte se înțelege, el nu vă ingradeste/împiedică accesul, doar îl îngreunează. Eu aș încerca să soluționez amiabil cu el, asta dacă nu ați încercat deja...fiind un teren cu destinație de drum, practic ar trebui ca fiecare să parcheze în curte, nu pe drum... dar dacă așa v-ați înțeles, vă privește.
Sunt și eu proprietar pe un astfel de drum și la fel procedăm și noi. Sincer, pe mine nu m-ar impresiona o "notificare prin avocat" recomandată mai sus. Repet, aș merge pe amiabil.

Poliția Locală (apropo de răspunsul de mai sus) nu are competență decât pe domeniul public, aici este un drum privat.
Teoretic, da. Ambii ați recunoscut plata (și pare a fi redactată de un notar). Dar sunt și cazuri în care nu se poate ce ați descris mai sus, de ex dv cumpărați un apartament cu 50k€ de la o firmă (acesata plată trebuie făcută prin bancă). Sunt anumite limite, nu se aplică în orice situație.
Nu este legal! (E exact ca la blocuri, dacă un singur proprietar nu vrea, nu se montează !) asta apropo de teren/curte în indiviziune, sunteți coproprietari, trebuie să fiți ambii de acord.
Este o încălcare a dreptului tău la viață privată (art. 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului); poate reprezenta prelucrare ilegală de date cu caracter personal conform GDPR; Poate constitui chiar hărțuire (art. 208 Cod penal) dacă filmarea este constantă și are scop intimidant.
Plângerea la Poliție ați facut-o în scris?
Puteți face o plângere la la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).
Dacă nu rezolvați și nu cedează, plângere la Parchet (hărțuire /violarea vieții private ) și în ultimă instanță puteți formula acțiune civilă în care solicitați demontarea camerelor (și chiar daune morale).
Faceți o programare la un notar, unde mergeți împreună. Veți semna o cerere de divorț și după un termen de 30 de zile veți semna divorțul (se presupune că in timpul acesta veți hotărî daca intradevar aceasta e cea mai buna decizie).
Discutați cu notarul despre partaj. Teoretic/legal aveți 50-50%. Dacă vreți, poate rămâne apartamentul soțului (cu credit cu tot) el ar trebui să vă achite o "sultă" partea de bani cu care ați contribuit dv. Sau cum ați scris, semnați că nu doriți nimic, rămâne tot soțului și notarul va întabula apartamentul pe numele lui în urma partajului.
Trebuie să discutați și la bancă, să primiți un acord de principiu privind această modificare.
Sigur că intră, dacăe proprietar nu "locatar" nu se mai folosește denumirea, e proprietar). Proprietarii de apartamente participă la costuri proporțional cu cota-parte din proprietate.
Nu contează dacă desfășoară activitate la adresă sau nu, important este că e proprietar. Proprietari sunt persoane fizice, Pfa-uri, SRL-uri... nu contează în ce scop folosesc apartamentul.