Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Nicoleta Silvia H.

Dacă partajul include bunuri imobile, la notar e cel mai bine, fiindcă va trebui și întabulare la CF pentru cel ce rămâne proprietar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă există un proces încă în curs, OCPI nu are competența să radieze notarea până la finalizarea lui - asta dacă am înțeles eu bine ce ați spus..
Da, chiar dacă i-a dat număr de înregistrare! Apropo, un act se înregistrează după ce este semnat, nu înainte...deci și acolo face ilegalități.
Exact cum spunea mai sus dl Cornel, trebuie să vă cerceteze disciplinar, însă eu n-am întrat în detalii pentru că spuneați că nu ar avea pentru ce să vă cerceteze. Oricum, înainte ar fi trebuit să vă facă un referat, dacă ar fi fost abateri.... deci n-are decât să găsească alt motiv de a încheia raporturile de muncă cu dv.

exotic7 a scris:

chiar daca este redactata cu numar de inregistrare?

Răspuns la discuția Pot accesa un credit pe firma?
Sigur că puteți, băncile acorda credite pentru persoane juridice. Mergeți și aflați detalii, în principiu trebuie să aveți și o anumită cifră de afaceri, să prezentați o stabilitate, să prezentati chiar un plan etc...pentru o linie de credit.
Nu știu să fie o lege specială, dar sunt ordine ale M. Sănătății (uite de ex. Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 119/2014, modificat prin Ordinul MS nr. 994/2018 Prevede că pubelele (recipientele) trebuie să fie „protejate” sau acoperite şi amplasate astfel încât să nu producă disconfort vecinilor (miros, insecte etc.) Și mai sunt ordine cu cerințe de igienă, sănătate publică...mai este unul care prevede să nu fie prea aproape de bloc să miroasă, etc.
Dar ce ar trebui să fie, sunt hotărâri de Consilii Locale (cel puțin la noi CJ. sunt) care să stabilească detalii/cerințe în astfel de cazuri.
De ex. noi la asociație am estimat cu firma de prestări servicii salubritate, ne-au dat 3 bucăți containere de 1.1 m3 și am chemat firme care ne-au făcut oferte de închidere...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Demisia este un act unilateral pe care doar dv o puteți redacta/semna.
Nu, nu este legal să vă ceară așa ceva.
Pur și simplu nu acceptați.
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Că dovadă aveți extrasul de cont.
Am fost exact în aceeași situație, am făcut o plată la Electrica prin internet banking și exact așa de la 100 și ceva la 10.000 și ceva... a durat câteva zile bune, dar i-au returnat. E îmbogățire fără justă cauză e o plată necuvenită, vor returna! Este vorba despre o plată nedatorată, o situație juridică civilă, nu penală.
Ați interpretat eronat. Nu am spus că e moral, am spus că nu e infracțiune (din descriere) . Plângerea penală are sens doar dacă există o faptă prevăzută de legea penală (sub 16 ani), altfel nu se poate reține răspunderea penală. Vedeți si ultimul paragraf din răspuns.
Sigur că și tatăl are aceleași drepturi părintești ca mama.
Se poate cere în instanță stabilirea domiciliului la tată, dacă considerați că este în pericol mutându-se acolo puteți cere intervenția DGASPC pentru măsuri de protecție.

Bunurile dobândite în timpul căsătoriei, sunt comune dacă nu s-a ales alt regim matrimonial (convenție). Chiar dacă la cumpărare (teren) se prezintă doar soția.

Dar, la vânzarea unui bun comun, trebuie să fie prezenți ambii soți (sau dacă e doar unul, să aibă procură de la celălalt în scopul vânzării ). Deci soția putea vinde fără dv doar dacă terenul era bun propriu.

E ciudat că un notar nu ar fi sesizat asta. Cred că nu ne dați toate detaliile și e greu să vă faceți o idee, dacă plecăm de la premise greșite.
Mama nu a săvârșit nicio infracțiune din ce spuneți, nu văd pentru ce să îi faceți plângere penală.
Dacă fata are 16 ani ÎMPLINIȚI și relația este CONSIMȚITĂ, băiatul nu comite nicio infracțiune nici el.
Este într-adevăr o încălcare a autorității părintești comune, dacă divorțul nu s-a pronunțat și implicit custodia. Deși este minor, va fi ascultată și se va urmări interesul superior al copilului, în instanță.