avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate aetnip

Activitate aetnip


DOCTORAT
Un cadru didactic cu doctorat in fizica, dar cu ore de predare informatica si fizica, cum este corect platit ?
Doctoratul doar pentru orele de fizica sau pentru toata norma?
Un maghiar din Romania ce nationalitate are ?
Gradatie de merit
Am gradatie de merit de 3 ani.
Pana in 31 august am fost cadru didactic auxiliar (laborant).
Din 1 septembrie sunt cadru didactic (profesor).
Pot primi in continuare gradatie de merit ?
Multumesc !
am fost executat de BT prin executor in 2015.
in 2017 am primit pe e-mail notificare de cesiune intre BT si EOS KSI,
Banca Transilvania S.A. (“Cedentul”), in calitate de cedent, si EOS KSI ROMANIA SRL (“Cesionarul”) in calitate de cesionar, va notificam prin prezenta ca, in baza Contractului de Cesiune, Cedentul a cesionat in data de 24.07.2017 toate si oricare dintre drepturile si creantele sale rezultand din sau in legatura contracte de credit asa cum acestea au fost modificate si/sau completate ulterior (impreuna denumite in continuare "Contracte de Credit") in favoarea EOS KSI ROMANIA SRL,
Incepand cu data de 24.07.2017, Cedentul nu mai este detinatorul legal al drepturilor mentionate in cele de mai sus, acestea fiind preluate de Cesionar.
dar banii se vireaza tot in contul executorului,
am facut mai multe sesizari. Toti mi-au raspuns ca ei respecta legea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plata se face doar intr-un singur loc, in contul executorului, dar creanta a fost cesionata de banca in 2017 catre EOS KSI dar de sunat ma suna si executorul si cei de la EOS.
Citind notificarea de cesiune am vazut ca mi-au adaugat si comisioane in jur de 7000 lei.
Am inteles, trebuie sa platesc, dar de ce ma suna din 2 locuri ( si executorul si cei de la EOS) pentru aceeasi suma si ma si ameninta ?
Un temei legal exista, sa pot face ceva ?
Multumesc !

De 5 luni am 2 locuri de munca, in consecita primesc salariu de la 2 angajatori.
De la primul angajator mi se retine 50% din venitul net (la angajator) deoarece am mai multe popriri. Pana aici totul ok
De la angajatorul 2 primesc lunar 710 lei, bani care intra in acelasi cont cu cei de la angajator 1. Aici banca imi retine 50% (in 2 luni mi-a cumulat cele 2 venituri si mi-a retinut 50%, in alte 2 luni mi-a retinut 50% + comision doar din cei 710.
Venitul de la angajator 2 nu se supune prevederilor art. 729 Cod Procedura Civila, ali (3)? care spune ca : "Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului și sunt destinate asigurării mijloacelor de existență ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părții ce depășește jumătate din acest cuantum." ?
Multumesc !

!!!!!
Am facut sesizare la banca, iar in raspunsul lor au invocat art. 729 doar ali (1) si (2) din Codul de Procedura Civila si faptul ca "Pentru a putea elibera la dispoziția dumneavoastră sumele încasate cu titlu salariu, este necesar să recepționăm din partea tuturor instituțiilor popritoare, un acord de deblocare a acestor tipuri de încasări (salariu încasat din partea angajator 2 și respectiv angajator 1. În caz contrar, în lipsa recepționării altor dispoziții din partea instituțiilor popritoare, noi, în calitate de terț poprit, avem obligația de a efectua rețineri conform
prevederilor Codului de Procedură Fiscală și respectiv a Codului de Procedură Civilă
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OP de la locul de munca se face in acelasi cont, adica in contul executorului, dar pe mine ma suna si EOS-ul si executorul.
Mai mult de atat executorul a cerut serviciului salarizare sa-i comunice salariul meu. Are acest drept ?
Multumesc !
Buna seara
am fost executat silit de BT, mi se retine din salariu, dar de un an ma tot suna cei de la EOS si -mi spun ca mi-a fost cesionata creanta si imi cer bani mai multi decat mi se retine pe statul de plata. Nu e suficient ca ma streseaza luna de luna dar acum(in decembrie) trimite si executorul adresa la locul de munca in care cere sa mi se retina mai mult .
Ce pot face ?
Nu mai am nervi sa suport hartuirea lor.
Mi se retine pana la 1/2 avand in vedere ca platesc si pensie alimentara si alte popriri.
Poate face executorul ceva sau este legal sa ceara din moment ce a fost cesionat la EOS

Multumesc !
Multumesc !