avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Activitate Anca100000

Activitate Anca100000

Buna, pentru o cerere depusa la DSP imi cere structura functionala a unui salon de frizerie.
Ce sa scriu?
Nu gasesc niciun model
Bună ziua,
Ziua libera acordată de angajator pentru recenzarea on-line se da fiecarei persoane din familie chiar daca recenzarea a fost facuta de un singur membru al familiei? De exemplu cand printezi dovada auto-recenzarii apare CNP pentru fiecare membru al familiei in care este mentionat faptul ca beneficiază de o zi libera.
Bună ziua,
Intr-o unitate se pot ponta zilieri in intervalul orar 16-24?
In lege este specificat doar la minor ca nu poate presta activitate pe timpul noptii.

Mulțumesc!
Buna ziua,
Am o angajata care a promovat un concurs pentru alta functie in aceeasi unitate.
Cum urmeaza sa o trec pe noua functie, prin act aditional sau ii incetez vechiul contract de munca si ii fac altul nou?
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns!
Persoana respectiva a fost angajata ca urmare a obtinerii unui concurs, in acest caz, ii incetam CIM pe durata determinata la data expirarii termenului și organizam alt concurs sau pur si simplu se face alt CIM ?
Exista posibilitatea, o anumita exceptie prin care o persoana care are CIM pe perioada determinata si urmeaza sa ajunga la termenul de 36 luni, sa continue activitatea tot cu CIM pe perioada determinata?
De precizat faptul că persoana respectiva este angajata pe perioada unui proiect care depaseste 36 luni si nu se doreste trecerea angajatului pe perioada nedeterminata.
Buna ziua,
Exista urmatoarea situatie in cadrul unei companii:
1. Anagajat prin concurs pe perioada determinata pana la reintoarcerea angajatei care este in crestere si ingrijire copil.
2. Se intoarce angajata din crestere copil, iar angajatul care i-a tinut locul este mutat la alt departament dupa ce a sustinut un nou concurs pentru alta functie.
3. Angajata venita din crestere copil isi da demisia, iar in acest caz cum poate angajatul care i-a tinut locul sa revina la postul anterior fara sa mai dea un nou concurs.
In concluzie o persoana daca a obtinut un post intro-o companie cum poate reveni la ea fara a mai sustine un alt concurs pe aceeasi functie?
Exista vreun articol in lege sau o exceptie?
Este legal ca o angajata venita de 1 luna din crestere si ingrijire copil sa isi ia concediu de odihna 7 zile + medical?
Nu se aplica calcul conform careia concediul de odihna se ia proporţionat cu timpul efectiv lucrat?