avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate bogdan27

Activitate bogdan27

Răspuns la discuția credit bancar doar cu buletinul
Va vor popri o treime din eventualele drepturi salariale, daca va veti angaja cu contract de munca pe viitor.
Aberatia pe care o semnalam se repara incepand cu data de 1 decembrie 2011.
A aparut Ordinul nr. 2795 privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA care abroga ordinul precedent. Prin acest ordin se arata ca administratorii care nu sunt inregistrati fiscal in Romania, vor da o declaratie pe propria raspundere cum ca nu au infractiuni inscrise in cazierul fiscal.
Vedeti deci, cum din cauza unor natangi de la fisc (pe care de fapt ii intalnim peste tot) care nu stiu sa aplice cum trebuie legea, societatile au intarzieri in pornirea afacerilor.
Platiti amenda, iar apoi faceti plangere la procesul verbal pe care l-ati primit, in termen de 15 zile. In plangere solicitati proba testimoniala si indicati numele martorului pe care il aveti. Banii dati pe amenda, ii veti recupera ulterior daca veti castiga in instanta.
Multumesc, dar asta e un fel de circulara, dreptunghiulara sau alta asemenea. Sa-mi indice si mie temeiul legal pentru care o persoana fizica straina e obligata sa-si obtina NIF. Inregistrarea in scopuri de TVA a societatii pe care o administreaza nu se numara printre ele.
"pentru persoanele fizice române fara domiciliul în România si persoanele
fizice straine – actul de identitate (original si xerocopie), NIF-ul (numar de identificare fiscala
în original sau xerocopie), chitanta cu care s-a achitat taxa extrajudiciara de timbru si pasaportul în original. Solicitarea codului NIF se face de la biroul Registrul Contribuabili si Declaratii fiscale"



Exact ce spuneam, de ce sa isi obtina NIF persoana fizica straina? Acea persoana nu va obtine venituri din Romania. De unde ati luat informatiile de mai sus?

Multumesc pentru raspuns. Este corect ce ati scris dvs. mai sus.
Stiu cum se obtine cazierul fiscal pentru un strain, am obtinut si eu la fel, pentru inregistrare in ROI.
Tot nu inteleg de ce mi se cere cazierul fiscal in situatia asta, si asta numai la sectorul 4.
Buna ziua,

Intampin o problema cu AFP sector 4, pe care nu am intalnit-o la alte administratii de sector.
Pe scurt, atunci cand vreau sa inregistrez o societate nou constituita in scopuri de TVA, mi se cere pe langa alte documente, cazierul fiscal al administratorului persoana fizica nerezidenta in Romania.
Atunci cand le spun ca nu le pot furniza un asemenea document, dumnealor imi cer sa inregistrez respectiva persoana in Romania pentru a avea un NIF. Imi spun ca in felul asta il pot cauta in sistem, si pot verifica daca are sau nu cazier fiscal "patat".
Conform art. 8 din OG 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, "persoanele fizice si juridice straine care nu sunt inregistrate fiscal in Romania si se afla in una dintre situatiile prevazute la alin. (1) nu au obligatia sa prezinte certificatul de cazier fiscal, fiind suficienta declaratia autentica pe propria raspundere a persoanei fizice sau a reprezentantului persoanei juridice, dupa caz, din care sa rezulte ca nu au datorii fiscale".
Nu stiu care e problema: sunt rau intentionate doamnele de acolo, sau e vorba de ceva ce mie imi scapa? Cei care lucreaza la organele fiscale ma disperă. Au dobandit niste automatisme, nu vor sa gandeasca, nu au nici temeiuri legale atunci cand le ceri sa ti le indice, dar iti tin afacerea in loc pentru ca asa vor ei. #-o
A mai intalnit cineva o situatie similara?
Si ati primit un raspuns serios de la adutescu. Poate ar fi util pentru cei care incearca sa va raspunda, sa furnizati si criteriile de care trebuie sa tina seama atunci cand dau raspunsul. :D
Eu am fost ironic, obisnuiesc sa fiu asa cu intrebari de genul asta. Bafta!
diana1sefa a scris:

Buna dimineata . Veti primi i invitatie de l a politie , s-a zicem asemanatoare cu citatia de care pomeneati.


Doamna/domnisoara, incercati sa repetati unele dintre clasele 1-8 (nu pe toate ca sunt multe) iar apoi veniti cu sfaturi asa-zis juridice.

@Cortex Cine v-a spus ca sunteti "acuzat" de calomnie? V-au sunat? Ati discutat cu ei? Cu angajatorul? Cu politia?
Art. 218 alin. 2 lit. a) din Lege nr. 95/2006

Asiguraţii au următoarele drepturi:
să aleagă furnizorul de servicii medicale, precum şi casa de asigurări de sănătate la care se asigură, în condiţiile prezentei legi şi ale contractului-cadru;

Totusi, problema este discutabila.
Dvs. v-ati ales casa de asigurari la care sa platiti contributia, insa cei din judetul X nu au avut cunostinta despre alegerea dvs. si v-au trimis decizia de impunere pentru ca dvs. ati platit in acel judet impozitul pe venit.
Pe de alta parte, nu va impiedica nimeni sa va asigurati in mai multe judete, cu toate ca bugetul de asigurari de sanatate este unic pe tara. Administrarea insa, se face separat, de catre fiecare casa de asigurari in parte.

Incercati sa vorbiti cu ei, dar faceti si contestatia in termen de 30 de zile de la data primirii deciziei de impunere.