avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea3210

Activitate Andreea3210

Bună seara! Eu am fost la distanță mare de acele terenuri și am convenit împreună cu fostul sot înca de la cumpararea lor să se ocupe de ele tatal meu care a murit de cateva luni. Fostul sot este reprezentat de avocat la proces. Deci nici avocatul nu cunoaste locatia terenurilor. Terenurile se afla in extravilanul unui sat. Posibil ca cei de la primaria respectiva sa cunoasca locatia terenurilor in baza carora s-au platit impozite de catre cei care le-au avut in posesie. Va multumesc frumos pentru răspuns!
Bună ziua! Există pe rol un proces în care am cerut partajul terenurilor pe care le avem în proprietate comună din timpul căsătoriei. Pentru că eu am depus cererea pentru procesul de partaj, am fost anunțată de expertul tehnic să ne vedem pentru efectuarea expertizei terenurilor supuse partajului. Întrebarea mea este următoarea: Dacă eu nu cunosc exact locația terenurilor (extravilane), deoarece de acestea s-a ocupat altcineva începând de la cumpărarea lor inclusiv folosința..acea persoană care m-ar fi putut ajuta în acest sens a murit... cum voi putea face față la acest demers în privința expertizei în această situație, dacă eu nu știu să-i arăt expertului terenurile respective? Am doar actele respective. Menționez că fostul sot cu care am în proprietate terenurile nu vrea să coopereze si este in strainătate plecat.
Va mulțumesc din suflet pentru răspuns!
Bună seara! In urma cu 15 ani am divortat si am facut partajul doar la locuinta comuna, dar la terenurile cumparate in timpul casatoriei nu am facut inca departajarea. Acum am deschis proces in instanta pentru impartirea terenurilor comune si fostul sot a sunat copilul nostru sa imi transmita prin el ca ma va da in judecata pentru furt intre soti, invocand ca am furat actele terenurilor respective. Ma poate informa cineva daca va avea castig de cauza in acest sens,si mai ales dupa atatia ani,.. avand in vedere faptul ca sunt si eu proprietara a acelor terenuri, impreuna cu fostul sot, si exista un singur rand de acte in original? Daca le lua el actele respective, la-s fi putut da eu in judecata pentru furt? Mentionez faptul ca el nu a platit niciodata taxele si impozitele la stat pe acele terenuri, doar eu am achitat aceste costuri. Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Ajutor de deces
Am citit informatiile postate de dumneavoastra pe link ul de mai sus si vă mulțumesc din suflet pentru ajutor, dar din cuprinsul acelor informații nu am înțeles dacă am dreptul și eu la acel ajutor de deces, în calitate de fiică a decedatului, având în vedere faptul că a luat și mama mea ajutor de deces de la CJP, în urma decesului tatălui meu, (el fiind pensionar înainte de deces). Menționez că am participat și participăm împreună la cheltuielile celor necesare la și după înmormântare.Așadar, vă rog frumos dacă mă puteți lămuri și din acest punct de vedere.
Vă mulțumesc anticipat!
Discuție Ajutor de deces
Bună seara! Vă rog să mă informați dacă aș fi avut dreptul la ajutor de deces conform legii anuale a bugetului asigurărilor sociale de stat, având în vedere că în urmă cu cinci luni a decedat tatăl meu, eu fiind angajată într o unitate de învățământ de stat, fiind cadru didactic.
Menționez că am întrebat secretara școlii acest lucru și mi a spus că dacă aș fi cotizat la sindicat aș fi primit.
Mentionez ca mi s a cerut actul de deces al tatalui la școala unde lucrez pt cele cinci zile libere legale.
Mulțumesc anticipat pentru raspuns!

Discuție Accident rutier
Buna ziua! In urma cu cateva zile am avut un accident de masina provocat de un cetatean care nu mi a acordat prioritate de trecere provocandu-mi avarii importante la masina. Cetateanul respectiv nu avea RCA si insista sa nu chem politia ca sa facem intelegere amiabila.Eu i am spus ca am chemat deja politia si a zis ca nu i problema ca rezolva el, ca are relatii . Apoi i am zis ca am sunat la 112 si a zis ca rezolva oriunde chiar si acolo. Cand a vazut ca nu am fost de acord a inceput sa ma ameninte si imi spunea ca eu nu stiu cine e el..Agentul i a dat in jur de 400 lei amenda si i a retinut permisul apoi am mers la servis cu el pt constatarea defectiunilor. Acel cetatean a aratat ceva la politisti (un carnet sau insigna) si apoi au spus ca au inteles.., privilegiindu-l. Mentionez ca mie nu mi au dat procesul verbal sa l citesc dupa ce l au intocmit, si nici nu mi a dat o copie macar, dupa ce l am semnat. Am incercat sa i l cer politistului la cateva zile dupa accident si ma trimitea sa l iau de la persoana care a facut accidentul..apoi am insistat ca nu pot face asta pt ca acesta m a amenintat si ma tot amana spunand ca ori nu lucreaza ..ori alte motive, tragand de timp ca sa iau masina din servis sa semnez ..si sa nu mai intru in posesia acestuia.
Cel care a facut accidentul a spuspana la urma ca va coopera, dar m a jignit si amenintat tot timpul spunand ca nu i convine servisul unde l am dus ca el vrea in localitatea lui, unde vrea el, sa repar masina mea. A dat jumatate din bani, dar in scurt timp trebuie sa scot masina de la reparatie si nu vrea sa achite niste defectiuni pe care el considera ca poate cadea la pace cu mine, desi eu i am spus clar ca nu iau masina acasa cu avarii de nici un fel, facute de dansul. Ce ma sfatuiti sa fac? Pot lua masina acasa fara acele accesorii schimbate facand act de mana ca mi le va pune ulterior? Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Expertiza
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am copii xerox la declaratia data dupa accident si la autorizatia de reparatie data de politist. Am facut poze si dupa accident la masina. Am sunat politistul care a intocmit PV la accident si a spus ca nu are cum sa ma ajute deoarece nu intra in atributiunile lui. A spus ca daca nu mi convine cum imi repara masina sa l dau in judecata pe cetatean.
Mentionez ca am rugat inginerul sa mi dea lista cu piesle care le pune la masina dar de acolo nu reiese provenienta pieselor. A zis ca sunt originale dar nu mi a dovedit. A spus ca o sa i dea o factura doar cetateanului care da banii pe reparatie.
Dar eu cand voi semna pt reparatie nu am dreptul sa stiu ce calitate au piesele si provenienta lor.
trebuie sa i cer deviz de reparatie sau ce anume sa i cer cand imi iau masina acasa? Daca nu mi convine reparatia, pot pleca cu ea acasa sau o las acolo pana o face cum a fost inainte de accident?
Multumesc frumos!
Discuție Expertiza
Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema:
In urma cu cateva zile conduceam autovehicolulproprietate personala cu viteza sub limita legala deoarece eram pe un drum aglomerat si un cetatean venea de pe un drum fara prioritate intrand cu viteza in masina mea, distrugand mare parte din aceasta. A venit politia si a facut constatarea, amendand cetateanul respectiv pt neacordare de prioritate. Cetateanul respectiv nu avea asigurare la autovehicolul pe care il conducea. Politia nu i a dat amenda pt acest lucru...cetateanul in cauza i a aratat ceva ca o insigna..politistul a zis ca a inteles...
Am mers la un servis cu cetateanul care mi a stricat masina si cand a aflat ce suma mare are de platit a inceput sa ma ameninte, spunandu-mi ca eu nu stiu cine este el...ca ce, imi cumpara alta masina? etc. Dupa cateva zile inginerul care mi a preluat masina pt reparatii a inceput sa nu mai recunoasca anumite defectiuni ca fiind in urma accidentului si ca daca vreau reparatii in zonele respective trebuie sa platesc separat. In ziua accidentului atat cel care a facut accidentul cat si inginerul recunoscuse ca accesoriul respectiv al masinii e defect in urma accidentului. Ce e de facut?