Se poate , nu-i nici o problema la intocmirea actelor la notar . Dar … credeti ca va accepta ? Ziceti ca pierdeti mult la conversie , dar si el ar pierde exact la fel , practic - ii transferati lui pierderea . Eu - una - nu as fi de acord , daca vand o marfa cu X euro , exact atat vreau sa am in cont . Poate doar sa acoperiti dvs. toate sumele pe care el le va pierde , in Asa fel incat , atunci cand banca ii face conversia , sa ramana in cont cu suma in euro pentru care ati facut targul . Si mai vreti si la cursul oficial , nu la cel al bancii vanzatorului …Hmm… Solutia ar fi sa luati imprumutul direct in euro .
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca imi ingaduiti , ma incumet sa va raspund de ce cred EU ca nu ati primit nici o oferta ( eu nefiind avocat ) . De esenta in relatia unui avocat cu clientul sau , este increderea : clientul trebuie sa aiba incredere in avocatul sau . De aceea acesta ( clientul ) contacteaza un avocat care i s-ar potrivi ( facand niste cercetari pe internet , la recomandarea unor persoane cunoscute sau rude , etc. ) . De obicei , ei nu SE OFERA , ci , la cererea unui potential client , asculta ce are acesta de spus , studiaza direct actele pe care le detine ( pentru ca in instanta sunt necesare probe ) si trage o concluzie : aici as putea folosi aceasta xxx strategie , exista yyy puncte slabe , etc . Si , daca cei doi se inteleg ( inclusiv la pret ) , se incheie contract de reprezentare . Competentele avocatilor aici , pe forum , le aflati din profilul fiecaruia , si alegeti . Mai e important si in ce localitate s-ar desfasura procesul , ca nu-i totuna daca e in Bucuresti , iar avocatul in Oradea . Din expunerea ( lunga ) a dvs. , nu va poate da nimeni o concluzie pertinenta . De exemplu , eu nu am inteles de ce credeti ca dvs. nu ati profitat de acea lucrare de izolatie . Doar pentru ca nu ati fost in tara ? acesta nu e un motiv , e o cheltuiala comuna a proprietarilor , facuta in beneficiul tuturor , marind confortul termic in toata cladirea . Inclusiv pretul la o eventuala vanzare a crescut . Cu ne-montarea termopanelor , cred ca aveti dreptate , nu s-au montat - nu aveti de ce plati . La fel , si cu cuantumul penalitatilor , pare ca nu sunt in regula .
CHKa
Mergeti - totusi - urgent la Politie , deja au tot ce le e necesar ( copie CI si extras de cont ) ca sa va produca MARI necazuri . Cred ( dar e doar parerea mea ) ca , in aceasta faza , nu ati mai fi auzit absolut nimic de ei , pana - eventual - v-ar fi contactat organele Statului . Si , atunci veti afla cam ce au facut pe numele dvs. , cu datele pe care singura le-ati oferit . PS. Oare cand vom constientiza ca , o poza , un text , orice , odata ajuns pe internet NU mai poate fi sters vreodata ? ca acolo ramane , si poate fi ( daca ai cunostintele necesare ) accesat oricand ?
Dupa cotele-parti indivize , fiecare proprietar are trecuta aceasta cota in actul de proprietate , dupa caz ( contract de v-c , certificat de mostenitor , etc. ) , sub forma de fractie .
CHKa
Pai nu dvs. spuneti “ mi-i daruieste ca sa-si spele din datoriile fata de mine “ ? si “ mi-a transferat 4000 euro ca sa isi achite din datoriile fata de mine “ ? Nu exista un dar ca sa-ti acoperi datorii , darul e dar , plata de datorii - altceva . Deci ASTA e intrebarea ( exact ce ne intrebati dvs. pe noi. ) ce inseamna “ datoriile fata de mine “ ? ce va datoreaza ( sau v-a datorat ) ?
Nu are nici un rost sa faceti aceste manevre , nu costa mai putin , ( dimpotriva ) , si nici alergatura nu-i mai mica . Ba , sunt situatii in care eventuali mostenitori , ar putea ataca un contract de v-c , pentru ca , presupun , sotia dvs. nu va putea demonstra ca a platit pretul . Va sfatuiesc - daca-mi permiteti - sa lasati lucrurile sa curga de la sine . Macar pentru faptul ca absolut nimeni nu cunoaste ordinea in care parasim aceasta lume . Puntem banui , dar nu putem avea certitudini … Iar cel mai de ne-facut lucru este sa-ti risti acoperisul de deasupra capului . Sunt convinsa ca dvs. considerati ca e imposibil sa fiti la risc , dar … de ce sa verificati pe propria piele ? Daca aveti copii , e si mai rau , posibil sa-i lasati fara nimic . Sunt situatii in viata in care cineva poate avea o asemenea puternica influenta asupra ta , incat pare ca D-zeu iti ia mintile , si ajungi sa faci lucruri pe care , prea tarziu , le regreti . Va doresc , cu cea mai mare sinceritate , multa - multa sanatate .PS . Daca veti fi la pensie de invaliditate , e posibil ca banca sa nu va accepte ca si codebitor . Interesati-va la banca , dupa ce aveti decizia de pensie si veti sti valoarea acesteia .
CHKa
Deja aveti prins in calculul pensiei un punctaj suplimentar , datorat acelor contributii la pensia suplimentara . Vedeti art 143 alin (1) din Legea 360/2023 . Dar aceste contributii s-au sistat incepand cu 01.04.2001 , la aparitia Legii 19/2000 . Deci , ati platit doar cam un an aceasta contributie , dar - cum va spuneam - a intrat in calculul valorii pensiei .
CHKa
Nu , nu exista prin lege obligativitatea acordarii de salarii compensatorii , indiferent de motivul desfacerii CIM . Ele sunt obligatorii doar daca exista o asemenea prevedere in CIM , in contractul colectiv de munca ( daca exista CCM ) , sau in regulamentul intern al angajatorului .
Prea putine informatii dati , si cele date sunt incomplete, nu aveti cum sa primiti un raspuns , cu - macar - putina acuratete . Cine I-a facut act de donatie cu sarcina fratelui dvs. ? si care a fost obiectul donatiei , si ce sarcina ii revenea ? Mama dvs. nu are nici un drept daca doar si-a ajutat fiul . Daca l-a imprumutat , tot nu are drept de locuit , dar ar putea cere restituirea imprumutului nepoatei sale , pentru ca aceasta mosteneste atat bunurile tatalui sau , cat si datoriile lui . Daca mama are , urmare a imprumutului , o ipoteca pe acel apartament ( ma indoiesc ca ar avea , ca ati fi pomenit de ea ) , poate sa o execute . Dar , in oricare situatie , DVS. nu puteti cere absolut nimic , nici restituire , nici recalculare , nici sa va intelegeti amiabil , nici nimic , ca nu sunteti parte in acele tranzactii . Cat timp mama dvs. traieste , dvs. sunteti strain de intelegerile pe care le-a avut cu fratele . Prin urmare , nu puteti avea castig de cauza , ca nu aveti nici o cauza …