avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate Uther

Activitate Uther



Av. Liviu Voinea a scris:

Nu are legatura.
Este cum v-am spus mai sus.



Mulțumesc!

Vă rog!
Cind sa comis ultima faptă cea pentru care a primit 3 anl nu era definitivă Sunt concurente?

Av. Liviu Voinea a scris:

Cea de 3 ani(a2-a) este in concurs cu prima,se vor contopi si se va scadea ce este executat.
Insa a 3a este in stare de recidiva.Pedeapsa pe care o va primi se va adauga la concursul dintre primele doua.


Da după executarea primei pedepse

Av. Liviu Voinea a scris:

Fapta nr.3( cand exact a fost comisa?
Dupa executarea primei pedepse?

O persoană să eliberat la termen după o pedeapsă de 2 ani pentru furt.In timpul executarii pedepsei se mai judeca o faptă tot pentru furt care a rămas definitivă după eliberarea lui și a primit 3 ani..Înainte să înceapă executarea pedepsei a mai comis un furt pentru care așteaptă termen de fond.Pedeapsa care o va primi și pedeapsa de 3 ani se vor putea contopi? Din pedeapsa stabilită I se vor scade cei 2 ani executați? Mulțumesc!
Apelul în penal s_a judecat pe data de 2.10.2020 pronunțarea s_a aminat penu data de 30.10.2020
Care ar putea fi motivul? Mulțumesc!
Dacă limitele pedepsei s-au redus și au rămas intre 8 luni și 3 ani și 4 luni apoi aceste limite se majorează cu jumătate care ar fi noile limite? Mulțumesc!
Dacă fapta este încadrată de la 1 la 5 ani și aceste limite se majorează cu jumătate care sunt noile limite?
Mulțumesc!

Alexandra Dogaru a scris:

Art. 79: Concursul între cauze de atenuare sau de agravare
(1) Când în cazul aceleiaşi infracţiuni sunt incidente două sau mai multe dispoziţii care au ca efect reducerea pedepsei, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege pentru infracţiunea săvârşită se reduc prin aplicarea succesivă a dispoziţiilor privitoare la tentativă, circumstanţe atenuante şi cazuri speciale de reducere a pedepsei, în această ordine.
(2) Dacă sunt incidente două sau mai multe dispoziţii care au ca efect agravarea răspunderii penale, pedeapsa se stabileşte prin aplicarea succesivă a dispoziţiilor privitoare la circumstanţe agravante, infracţiune continuată, concurs sau recidivă.
(3) Când în cazul aceleiaşi infracţiuni sunt incidente una sau mai multe cauze de reducere a pedepsei şi una sau mai multe cauze de majorare a pedepsei, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege pentru infracţiunea săvârşită se reduc conform alin. (1), după care limitele de pedeapsă rezultate se majorează conform alin. (2).

Bună ziua! Dacă un inculpat beneficiază de legea acordului de recunoaștere și tot o dată trebuie să i se aplice majorarea limitelor de pedeapsă Cum se procedează? Mulțumesc!
Bună ziua! În actul de vizare a unui imobil scrie așa:Imobilul este grevat cu drept de uzufruct viagera în favoarea ........căsătorită cu........) Ce drepturi are asupra imobilului soțul persoanei care are dreptul de uzufruct? Dar după decesul soției el are drept de uzufruct asupra acelui imobil? Mulțumesc!