avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Activitate savcon

Activitate savcon

Multumsc, daca salariata doreste incetarea CIM dupa primirea deciziei de pensionare , cu ce articol intocmesc decizia de incetare CIM 56 (1) c din Legea 53/2003- Codul Muncii ?
Buna ziua, o salariata este nascuta in luna noiembrie 1963 - conform anexei nr. 5 din Legea 360/2023 varsta standard de pensionare este de 62 ani si 6 lunii adica in luna mai 2026. Are stagiul complet de cotizare , a nascut si crescut pana la vardta de 16 ani doi copii, ea beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare cu 1 an inainte. Intrebarea este daca e obligata sa solicite pensie pentru limita de varsta cu un an inainte datorita nasterii si cresterii de copii sau poate lucra pana la varsta de 62 ani si 6 luni.Multumesc . Daca depune dosarul de pensie in data de 01.05.2025, trebuie sa astepte decizia de pensionare si apoi ii incetez CIM?
Multumesc frumos !
38 zile lucratoare
Buna ziua, spuneti-mi va rog din zilele de concediu de odihna se scad zilele de concediu medical . ex. daca un salariat are 38 zile de CO pe an , ii inceteaza contractul individual de munca pe data de 21.03.2025, cate zile de CO are dreptul de la inceputul anului daca in acea perioada a avut 15 zile de concediu medical ?
imi spuneti va rog atunci in baza carui articol incetez CIM ?
Nu , are 58 ani.
Buna ziua, spuneti-mi va rog daca un salariat indeplineste stagiul complet de cotizare 40 de ani dar are varsta de 58 ani, poate solicita incetarea CIM . Cum intocmesc decizia de incetare cu art. 56 alin 1 lit c din Legea nr. 53- Codul Muncii? si apoi doreste continuarea activitatii in baza unui nou contract individual de munca, este posibil ? Multumesc
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pentru perioada de concediu crestere copil se acorda concediu de odihna ?multumesc
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pentru un copil in varsta de 4 ani inscris la gradinita , unul dintre parinti beneficiaza de deducerea suplimentara de 100 de lei . Multumesc