avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Activitate cris2279

Activitate cris2279

Buna ziua,

Vreau sa trec de la CIM 8 ore/zi, 40 ore/sapt la o colaborare cu maxim 10 ore/sapt, lucru de acasa sau la nevoie la sediu, repartizare inegala a timpului. Ideea e ca voi lucra in alta parte si cat va fi nevoie de mine, voi continua sa lucrez si cu vechiul angajator.
Este nevoie sa inchid contractul actual si sa inchei altul? Care ar fi cea mai convenabila forma?
Multumesc.
Multumesc!
Buna ziua,

In contextul acestei noi legi valabila de la 01/02/2018, persoanele care lucreaza in IT si care urmeaza cursurile ID pot fi si ele scutite de impozit ? Eu nu am vazut nici o distinctie intre cursuri zi sau ID.

Multumesc!
Buna ziua,
De curand societatea din Franta carora le facturam din Romania a avut o problema cu codul de TVA si a fost suspendat . Tocmai in acea perioada am facturat catre acea societate (nestiind ca este suspendat) si evident, s-a sesizat si ANAF. A mai patit cineva asa?
Buna ziua,

Am nevoie de putin ajutor. De curand, in urma unui control fiscal, s-a considerat ca o parte din chirie+utilitati nu mai sunt deductibile intrucat nr de salariati e mult mai mic. Ca atare s-a calculat un impozit suplimentar.
In afara de faptul ca aceste cheltuieli sunt deductibile integral,daca sunt efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, exista alte limitari? Pe ce criterii se stabileste daca sunt realizate in scopuri de venituri?
Exista prevederi legale cu privire la numarul de controale din partea ANAF la o societate?
In ultimul an este al treilea control ANAF:
-prima data a fost inopinat, cu scopul de a stabili persoanele afiliate , pentru "calificarea" pentru un eventual dosar de preturi de transfer
-a urmat o cerere de rambursare de TVA, din partea noastra
-si acum am primit aviz de inspectie fiscala, inspectorul fiscal fiind cel de la primul control. Ce e drept, perioada verificata este decalata cu un an (2012-2016 in loc de 2011-2015).
Sincer, mi se pare mult, si mai ales intr-un an. Nu suntem un gigant de firma si darile sunt toate la zi.
Răspuns la discuția Act de incetare raport de munca
Va multumesc pentru informatii.
Se pare ca pentru anumite persoane din HR nu este suficient, in sensul ca vor o hartie pe care sa scrie "Decizie de incetare" si nu "Notificare.." cum e in acest caz.
Răspuns la discuția Act de incetare raport de munca
Si el de fapt este actul incetarii raportului de munca. Mai este necesara si o decizie de incetare?
Răspuns la discuția Act de incetare raport de munca
Sa inteleg ca in acest caz, modelul disponibil online este emis de catre angajator?
Buna ziua,

Am o nelamurire la nivel de acte intocmite pentru o incetare a raportului de munca ca urmare a demisiei. In acest sens va fac cunoscut un model de pe site-ul ITM pe care eu l-am intocmit pana acum.
[ link extern ]
Intrebarile mele sunt:
1.cine completeaza aceasta notificare?
2. actul de incetare a raportului de munca trebuie obligatoriu sa se numeasca "Decizie..."?
Multumesc.