avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Activitate Dorin Voicilas

Activitate Dorin Voicilas

Îl dați în judecată, la instanța civilă, pentru recuperarea sumei împrumutate.
Faceți o cerere la Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor.
Cel mai bine este să solicitați dvs să se facă cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals.
Nu înseamnă că e un litigiu. Litigiul se va naște din momentul în care veți primi rîspuns de la Primărie și nu o să fiți mulțumit de acel răspuns.
Răspuns la discuția Succesiune Romania Franta
Cu privire la aplicarea legii privind moștenirea, aveți de ales între legea franceză și legea română. Spre exemplu, dacă primiți certificat de moștenire românesc, cu acesta tradus în limba franceză puteți face dovada moștenirii pentru contul din Franța și viceversa.
Răspuns la discuția Succesiune Romania Franta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Moștenirea se deschide la ultimul domiciliu al defunctului, iar potrivit art. 2633 Cod civil moștenirea este supusă legii statului pe teritoriul căruia defunctul a avut, la data morții, reședința obișnuită.
Fiind vorba de un testament, în concret se aplică una din următoarele legi: legea națională a testatorului, legea reședinței obișnuite a acestuia, legea locului unde testamentul a fost întocmit.
Se poate încheia un angajament de plată.
Cum să-l excludeți de la moștenire? E dreptul său, chiar dacă e din altă căsătorie. Înțeleg că nu vreți să-i rămână nimic, dar copilul din afara căsătoriei nu poate fi dezmoștenit și, dacă s-ar face prin testament clauza ar fi nulă.
Nu avem legislație prin care consumatorul să fie protejat în urma unei înșelăciuni comerciale în relația cu China. Singura soluție este să rezolvați situația cu comerciantul chinez.
Bunurile fiind pe numele lui, există posibilitatea ca la finalul procesului să se treacă la executare silită și, implicit, la scoaterea dvs din casă, însă având în vedere că aveți copii minori, trebuie să vi se ofere o locuință socială.