avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters66930

Activitate ContSters66930

Răspuns la discuția Izolatie bloc
Eu zic ca mai bine dati lucrarea jos si poate scapati de amenda.
E mai sigur ca lucrarea sa fie facuta pe tot blocul si nu pe bucatele. Va puteti trezi cu infiltratii de la ploi pe la imbinarile dintre lucrarea dvs. si cea a intregului bloc.
Cat despre autorizatie de constructie stiu sigur ca trebuie asa ceva. Am un prieten care are o firma de internet iar ca sa poata trage un cablu intre 2 blocuri ii trebuie autorizatie de constructie. Deh... trebuie sa faca si primaria un ban.
Legea spune ca daca pui o caramida iti trebuie autorizatie.
Va multumesc pentru raspuns. Stiam ceva si stiam bine, dar vroiam sa stiu si baza legala.
Nu ma refer ca e un abuz ci doar era o curiozitate de-a mea in legatura cu aceste probleme.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Izolatie bloc
Aveti autorizatie de constructie?
In cazul izolarii blocului, izolatia dvs. probabil va fi data jos si refacuta in intregime cu tot blocul.
In plus riscati si o amenda din partea primariei din cate stiu... si contribuiti si la anveloparea blocului.
Buna ziua,
Imi puteti spune ce articol se aplica pentru neprezentarea actelor la control, la solicitarea politstului.
Si as mai dori daca se poate daca exista vreo prevedere legala care sa permita politistului sa-mi ceara sa ii deschid portbagajul sa imi verifice masina.
As dori daca se poate raspunsuri cu legea respectiva, nu de genul, da se poate sau nu are voie ca e abuz.
Va multumesc.
Dl. Johnpescar
Cum as putea consuma 30 mc de apa intr-o luna cand eu nu am calcat pe acolo?
Normal ar fi sa fie asa. Sa fie trecuta facutra de apa cu cantitatea de apa factura si pretul. Totalul consumului inregistrat de catre contoarele din apartamente, acolo unde sunt.
Apoi sa fie trecuta diferenta, care este pierdere.

La mine in bloc se face asa...
Vine factura... Administratorul pune totalul de mc si face un pret. In functie de consumul mc de pe facutra pune la fiecare proprietar dupa cum considera.
Eu personal cand mi-a pus prima oara 30 mc am vorbit cu dansul si mi-a spus ca nu stiu cine de pe la nu stiu ce etaj si-a pus nu stiu ce si ala a dat cumva contoarul inapoi.
Cum este posibil asta... nu stiu. In urma discutiei a zis ca nu o sa imi mai puna apa la plata pana nu consum, conform contoarelor mele.
Urmatoarea luna, iar mi-a pus 30 mc de apa. Il sun si il intreb de ce? Si imi spune ca de unde stie el ce fac eu in apartament si ca nu are ce face ca au venit prea mari pierderile.
Discutia cu el o am inregistrata pe telefon.

Cu alte cuvinte, din discutia cu el, trag concluzia ca pierderile se pun dupa cum doreste dansul.

Stiti cum se fura la mine pe scara?
Eu dau un index la contoarul de apa. Nu locuiesc acolo dar imi pune la plata 30 mc de apa rece. Simplu nu? In 3 luni de zile, nelocuind in apartament am avut de plata aproape 90 mc de apa rece si 14 apa calda, desi mereu dadeam acelasi index.
Ca idee de un an nu s-a locuit cu exceptia catorva zile in care am avut muncitori dar am dat tot timpul indexul de pe contoare... Asa ca dupa indexi mei am consumat 60mc apa rece si 20 apa calda... dupa consumul pus la plata de asociatie ma consumat 180 mc apa rece si 40 apa calda.
Administratorul imi spune ca sunt pierderi. Pai daca administratorul imi pune intr-o singura luna pierdere de 30 mc apa rece mie... inseamna ca trebuie sa puna si la celelalate apartamente... adica in total ar fi o pierdere de 3000 mc de apa rece. Nu s-ar observa o asemenea pierdere?

Pe langa indexul care il aveti dvs. la contor se mai adauga maxim 10% pierderi si apa consumata pt spalatul scarii ..etc. Daca toate apartamentele sunt contorizate nu ar trebuie sa fie pierderi si se mai adauga cei 10% in cel mai rau caz. Daca aveti apartamente care nu sunt contorizate se face altfel. Se i-a indexul se aduaga cei 10% pentru consumul de pe contoare iar diferenta se imparte la cei care nu au contoare.
Domul Adriantot are dreptate.
Numai in iulie depasiti cele 15 zile legale pentu care nu s-ar fi platit intretinerea pt a 3-a persoana. In august aveti 9 zile, daca am calculat corect, in care ati fost in concediu... dar mai ramans suficiente zile in care a locuit.

Dar nu va temeti.
Apartamentul meu este nelocuit si ma trezesc din cand in cand cu persoane trecute la intretinere. Cand il intreb pe administrator imi spune ca au auzit vecinii galagie din apartament si a considerat ca este locuit. Administratorul a luat de buna aceasta informatie, neverificand nimic.
Anul acesta mi-am renovat si apartamentul si am 2 oameni care au lucrat. Durata de lucru nu a depasit 10 zile pe luna. Cu toate astea i-am avut trecut la intretinere, ceea ce nu a fost corect.

Mai exista un apartament pe scara, care tot timpul apare ca fiind nelocuit, desi in fata blocului masina respectivului se tot plimba de pe un loc de parcare pe altul si ii apare si consum de apa, ca si cum ar locui acolo.

Dar in cazul dvs. asocitia are dreptate.
Răspuns la discuția Probleme incalzire
@mastera
Vina apartine RADET-ului cat si asociatiei pentru ca nici unul din ei nu a anuntat pornirea incalziri. La mine pe scara nu a fost nici o hartie de la RADET, dar asociatia a pus un anunt ca in data x la ora z se da drumu la caldura pentru verificari. Iar locatarii sunt rugati sa fie prezenti pentru a evita eventualele neplaceri.
Deci se poate acolo unde este bunavointa.

Acum caldura nu este pornita pentru ca sunt doar 10 apartamente care doresc acest lucru din 60. Nici la noi nu exista repatitoare asa ca nu se poate da drumu la caldura doar pentru 10 apartamente. Eu unul as fi vrut putina caldura, dar cum in marea majoritate a apartamentelor locuiesc numai pensionari, nu ii pot obliga sa plateasca 6 luni de iarna, pentru ca eu vreau sa imi fie mie cald.

Cat pentru opriri ale caldurii ierni pentru lucrari.
Se poate face si acest lucru.
Eu unul am avut probleme cu un calorifer care picura. Am cerut oprirea calduri pentru a remedia problema. Asta era anul trecut la 2 saptamani dupa ce s-a dat drumu la caldura.
Mi-a fost refuzata cerere pe motiv ca daca se opreste costa asociatia in jur de 2000 de lei. Dupa alte zile am revenit si a mai scazut la 1600 de lei. Asa ca vazand ca nu am cu cine sa ma inteleg, am infasurat caloriferul in cauciuc si l-am prins cu coliere. Mi-am informat vecinul de sub mine ca in caz de inundatie, nu este vina mea. L-am invitat sa vada problema si sa fie constient de ce se poate intampla.
Administratorul sustinea ca costa foarte mult si nu se poate opri caldura. Timpul pentru interventie nu ar fi depasit 3 ore.
Dar intr-o zi un coleg mi-a facut niste calcule. Am luat cel mai mare calorifer posibil din casa si l-am inmultit cu numarul de calorifere din casa, apoi cu numarul total de apartamente si apoi cu volumul pe care il are un astfel de calorifer. Am masurat si coloanele, le-am dublat dimensiunea si le-am facut volumul de sus pana jos. Si rezultatul a fost de 8mc... am rotunjit la 10mc. Si am luat pretul mc de apa calda sa vedem ce suma totala da. Ei bine nu depasea pretul cerut de administrator.
Asa ca am luat legatura cu RADET-ul, i-am spus adresa si mi-a dat pretul pentru toata lucrarea, golire si umplere instalatie, 160 ron.
M-am intors la administrator si i-am spus ca vreau sa fac aceasta lucrare si ca o sa plateasc la RADET toata interventia. Nu a fost de accord. Asa ca m-am dus la RADET, am platit, mi-au dat factura iar ei l-au contactat si i-au spus ca vin in data X la ora Z sa inchida apa pentru ca exista o avarie la instalatie in bloc. Administratorul nu s-a prezentat. Ei au venit, au taiat lacatul de la usa, au oprit caldura, mi-am remediat problema si au dat drumu la apa. Totul nu a durat decat 2 ore.

Este neplacut sa opresti caldura in mijlocul iernii pentru lucrari. Dar cred ca pentru urgente se pot gasi solutii.
Răspuns la discuția Licenta gaming
Pai daca nu iti acorda ei licenta, nu poti altfel. Variante... ar fi, dar nu cred ca e forumul potrivit unde sa iti spunem cum si in ce fel. Legal se poate doar cu licenta de la producator.
Răspuns la discuția Verificare metrologica apometre
Eu v-am dat cea mai ieftina solutie.
Pai daca 'mnealui rupe sigiliu de la filtru, ce l-ar opri sa rupa sigiliu si de la apometru, daca nu are filtru. Poate spune ca s-a defectat ceva la instalatie si a venit un instalator si a facut treaba. Credeti ca pentru asa ceva nu se gasesc scuze?
Ce faci, stai toata ziua pe sigilat ygreci?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

N-am inteles ce ati spus cu asta.
V-am spus, in momentul in care montati noile apometre montati si filtrele cu aceste sigilii. Nu dureaza mult sa puii aceste sigilii.
Si nu sta toata lumea in fiecare zi sa curete un astfel de filtru. V-am spus cel putin o data pe an e posibil sa se desfaca pentru a fi curatat.
Exista fitru Y si pentru tevi mai mari, cum ar fi cele de pe coloanele care urca spre apartamente, deci nu este nevoie de o investitie asa de mare incat sa luati un filtru mecanic.
Eu v-am dat solutii.
Dar treaba tot trebuie sa faceti, ca singura nu se rezolva.
Bine, daca bugetul va permite puteti face chiar un fel de statie de durizare in subsol, dar.. daca va tine bugetul. Multi ar spune da, dar putini ar da si banu.