avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate cupon_valabil

Activitate cupon_valabil

Pot sa cer ca o autoritate publica sa imi trimita raspunsul la o cerere in alta tara?

Am inceput un demers legal impotriva unui medic la Colegiul Medicilor din judetul meu, dar am primit un raspuns nesatisfacator asa ca am facut contestatie la Colegiul Medicilor Romania. CM Romania a luat o decizie prin care cere CM judetean sa verifice o parte din reclamatia mea. Dupa cateva luni de zile, CM judetean inca nu a raspuns.

Vreau sa fac o revenire la CM judetean si sa continui procedura, dar urmeaza sa plec din tara pe o perioada nedeterminata (luni de zile) pentru tratament medical. Pot sa cer CM judetean sa imi trimita raspunsul prin posta in alta tara? (in afara UE)
Plangere la politie. Codul penal art 226 "Violarea vieții private(1) Atingerea adusă vieții private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuință sau încăpere ori dependința ținând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepsește cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."

In realitate, tot ce poate face politia este sa-i spuna sa nu mai faca asta. Pana cand puteti sa dovediti ca filmarea a avut loc, nu aveti ce sa faceti.

Personal, va spun ca nu conteaza ce filmeaza, chiar nu are importanta... In momentul in care se dovedeste ca a filmat o sa plateasca. Daca imaginile sunt difuzate public o sa fie mult, mult mai grav pentru persoana care inregistreaza. Va recomand ca la urmatoarea interactiune sa-i spuneti "nu ma intereseaza." Daca nu afla nimeni altcineva... nu mai conteaza!
A nu s-a asigurat.

kromm a scris:

Cum se stabileste vinovatia (pt asigurare) in urmatoarea situatie de accident : A schimba banda fara sa se asigure ; B accelereaza sa nu-l lase pe A sa se bage in fata lui . Va multumesc!

Cu siguranta o sa ai nevoie de acordul vecinilor, deci...

Andrydeea a scris:

Am un apartament renovat recent în care nu locuiește nimeni, as dori sa știu dacă exista vreo șansă să primesc aprobarile necesare pentru a deschide un salon de înfrumusețare, ținând cont ca apartamentul se afla la etajul 4.

@Cornel Vasile

Am depus o reclamatie la Colegiul Medicilor judetean unde am insiruit in ordine cronologica o serie lunga de abuzuri si ilegalitati si i-am rugat sa trimita o comisie care sa verifice cele scrise de mine. Dupa 30 de zile am primit un raspuns sec de doua propozitii: 1) ceea ce am scris eu nu poate fi probat si deci nu vor incepe ancheta disciplinara si 2) pentru aproape tot ce am reclamat a trecut termenul de 6 luni.

Dupa 30 de zile, m-am informat si eu putin despre modul in care se formuleaza reclamatiile si am depus o contestatie in care am reformulat reclamatia sub forma "de fapt si de frept" ca sa fie mai usor de citit si i-am informat ca cele relatate de mine sunt fapte in forma continuata, deci limita de 6 luni nu se aplica asa cum cred ei (e inadmisibil ca un medic sa ma injure de fata cu alt pacient, iar eu am depus reclamatia la doar 1 luna dupa acest ultim eveniment).

Dupa 30 de zile am mers sa depun o revenire la CM judetean dar nu mi-au acceptat-o, pur si simplu (incalcand Ordonanta 27/2002 art 15 lit c), si mi-au spus ca au trimis contestatia la CM Romania. Dupa alte 30 de zile am facut o revenire la CM Romania, crezand ca acea contestatie va fi solutionata de ei. Am primit raspuns ca sa astept decizia lor.

Dupa 15 de zile de cand am facut revenirea am primit raaspuns ca CM Romania dispune ca CM judetean sa imi raspunda in forma "de fapt si de drept" si sa tina cont de cele reclamate de mine (le-au dat peste bot la astia de la CM judetean).

Problema mea este ca astept de peste 135 de zile un raspuns DECENT la cele reclamate de mine in prima sesizare. Ok, sa zicem prin exagerare ca raspunsul lor de exact doua propozitii e acceptabil si s-a incadrat in termen, dar totusi astept de vreo 75 de zile raspunsul la contestatie si problema cea mai mare este ca saptamana viitoare voi pleca din tara. Joi am trimis un email ferm la CM judetean in care i-am informat ca plec din tara si le-am dat un ultimatum ca pana luni inclusiv sunt dispus sa merg eu la CM judetean sa ridic raspunsul lor, altfel voi deschide actiune pe adminsitrativ conform Ordonantei 27/2002 privind solutionarea petitiilor si Legii 554/2005 din contecios administrativ.

Cred ca nu am sanse sa primesc luni raspunsul la contestatie, asa ca vreau sa ma tin de cuvand si ma pregatesc sa reclam CM judetean pentru lenea si indiferenta lor nemarginita. Nu am mai depus niciodata niciun act niciunei instante, de asta cautam un model de relcamatie pentru institutiile care nu respecta termenele legale de solutionare a petitiilor.
Astept raspuns din partea unei institutii de cateva luni. Unde gasesc model de actiune in contencios administrativ?

La sfarsitul lunii iunie am depus o reclamatie la care am primit raspuns, apoi am depus o .contestatie si dupa mai bine de o luna am depus o revenire dar inca nu am raspuns la contestatie dupa mai bine 3 luni de cand am depus-o. Joi seara le-am trimis un mail in care le-am dat un ultimatum sa imi dea raspunsul cel tarziu pana luni dar nici la ala nu s-au deranjat sa raspunda. Cum sa fac sa-i grabesc pe astia?

Am gasit articolele din lege care au fost incalcate dar nu am mai inceput niciodata o actiune in instanta si nu stiu cum sa formulez ca vreau raspunsul mai repede pentru ca in curand plec din tara.

Multumesc!
Nu primesc raspuns la contestatie de la o institutie publica.

Acum 135 de zile am facut o sesizare. Dupa 30 de zile am primit un raspuns de doua propozitii. Dupa alte 30 de zile am depus contestatie. Deci, contestatia a fost depusa in urma cu 75 de zile si de atunci inca nu am primit raspuns.

Cand termenul de 30 DE ZILE in care trebuia sa primesc raspuns la contestatie s-a scurs, am mers personal la institutie sa depun o revenire dar mi-au spus verbal ca ei au trimis contestatia mea la o institutie superioara asa ca am renuntat la acea revenire si am facut una catre institutia superioara de la care am primit dupa alte 30 DE ZILE un raspuns favorabil (le-au dat peste bot celor de la institutia regionala pentru ca nu au raspuns corespunzator reclamatiei mele si le-au spus sa-mi raspunda in forma de drept si de fapt).

De atunci au mai trecut 15 ZILE, deci in total sunt 75 de zile de cand am depus contestatia si inca nu am raspuns.

Conform OG 27/2002, art 9 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor: "În situația în care aspectele sesizate prin petiție necesită o informare și o cercetare mai amănunțită, conducătorul autorității sau instituției publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile, iar în domeniul energiei și gazelor naturale, termenul poate fi prelungit cu cel mult 30 de zile, cu notificarea prealabilă a petentului."

Mie nu mi-a spus nimeni oficial (am aflat doar verbal cand am mers eu personal la institutie) ca ei ar amana termenul de raspuns, dar din modul in care e formulata legea nu mi-e clar daca acea notificare prealabila se aplica in toate cazurile sau doar celor din domeniul energiei.

Ce imi recomandati sa fac mai departe si cum pot sa ma leg de OG 27/2002, art 15 lit a: "Constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici sau, după caz, potrivit legislației muncii următoarele fapte: a) nerespectarea termenelor de soluționare a petițiilor, prevăzute în prezenta ordonanță; [..]" ?

Multumesc.
Situatia e mult mai complicata decat am scris aici. Nu conteaza partea cu Colegiul Medicilor dar nu pot sa o sterg acum. Dupa ce am explicat medicului de aici simptomele, acesta a hotarat sa ignore cateva din ele si mi-a dat un tratament gresit, in urma caruia am avut de suferit destul de mult. Am ajuns la CM si ne jucam ping-pong cu scrisori de cateva luni. Imi dau raspunsuri care nu citeaza legi asa ca tot eu trebuie sa caut prin legislatie...

Eu am ramas cu impresia ca am citit undeva prin legislatie sau prin directive europene asa ceva.
Pedala, eu as intreba altfel in locul tau. Daca nu este absolut necesar sa-ti pastrezi anonimitatea, pune o intrebare aici daca judecatorul poate sau este obligat la cererea ta sa-ti pastreze anonimitatea.
Incearca aici: [ link extern ] /