avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate henriettebondar

Activitate henriettebondar

Cand trebuie sa achite impozitul MT contribuabilul care:
-in luna ianuarie 2018 a dobandit un autoturism,s-a inregistrat la fisc,conform art.471 alin(2) datoreaza impozit incepand cu 01.01.2019.
INSA, acest autoturism va fi vandut in luna noiembrie 2018.
Impozitul pe anul 2018 se achita de vanzator la momentul radierii din evidenta fiscala iar noul proprietar va achita incepand cu data de 01.01.2019.impozit MT?
Multumesc!
Henriette Bondar
Da,este salariat in domeniul IT.
Va multumesc!
Persoana angajata in domeniul IT,scutita de plata impozitului pe venit prin Codul fiscal,poate beneficia de concediu pt.cresterea copilului,respectiv indemnizatie in conformitate cu prevederile art.2.alin.(1) din OUG nr.111/2010?
,,ART. 2
  (1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară. ,,
Multumesc!
Buna ziua,

Serviciile prevazute in Anexa nr.2. din Legea nr.98/2016 sunt exceptii si acestora nu se aplica prevederile Legii nr.98/2016?
In continutul Legii nr.98/2016 in afara art.35 alin.2. unde se mai face referire la aceasta Anexa nr.2.?
Va multumesc mult!
Cu stima,
Henriette
Răspuns la discuția Decizia CCR nr.794/2016
Multumesc.
Autoritatile locale pot aplica prevederile Deciziei CCR 794/2016?
Avand in vedere ca nici Guvernul nici Parlamentul Romaniei nu a emis in termenul prevazut de 45 de zile de la publicarea Deciziei CCR 794/2016 niciun act normativ care sa reglementeze salarizarea personalului din autoritatile si institutiile publice in concordanta cu prevederile Deciziei CCR 794/2016.Astfel ,incepand cu data de 5 februarie 2017 ,teoretic, la stabilirea salariilor de baza brut lunare ,nivel maxim,se poate avea in vedere atat salariile stabilite prin acte normative cat si hotararile judecatoresti definitive si irevocabile, pronuntate de catre instante in favoarea angajatilor din alte UAT-uri.Scopul fiind eliminarea discrepantelor,discriminarile salariale actuale. Am inteles gresit?
Deciziile CCR sunt obligatorii? Cui? Se poate aplica optional? Daca un ordonator de credite considera ca este necesara si oportuna atunci aplica,iar daca considera,ca vor fi prea mari salariile,nu emite dispozitie in acest sens.?
Solutia?Instanta? Daca nu,atunci angajatii asteapta pana cand salariile lor vor fi majorate in baza actelor normative.Majorarea aplicandu-se si personalului ,,norocos,,care deja beneficiaza de salarii de baza stabilite in baza ectelor normative plus hotararile judecatoresti. Astfel iarasi nu vom avea salarizare unitara pt.aceeasi functie,grad,gradatie,vechime,etc.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Cu stima,
Henriette
henriettebondar a scris:

O procura speciala se poate intocmi la Ambasada Romaniei din Argentina de catre un cetatean strain(argentinian) iar imputernicitul(mandatarul) sa fie cetatean roman?
In cazul in care se poate, procura necesita apostilare sau supralegalizare in vederea producerii efectelor juridice in Romania?
Multumesc!


O procura speciala se poate intocmi la Ambasada Romaniei din Argentina de catre un cetatean strain(argentinian) iar imputernicitul(mandantul) sa fie cetatean roman?
In cazul in care se poate, procura necesita apostilare sau supralegalizare in vederea producerii efectelor juridice in Romania?
Multumesc!
Buna ziua,
As avea nevoie urgent de un raspuns din partea Dumneavoastra.
Societatile comerciale sunt obligati sa expuna afisaj,firma la locul unde isi desfasoara activitatea?Daca da ,care este actul normativ care reglementeaza aceasta obligatie?
Conform art.271 din Codul fiscal ,,Orice persoana care UTILIZEAZA un panou,afisaj sau o structura de afisaj pentru reclama si publicitate(...)datoreaza plata taxei anuale (...) OK daca ARE AFISAJ.Dar daca NU UTILIZEAZA,
nu are ,administratia financiara il poate obliga sa plateasca ,,taxa firma,,???
Conform normelor metologice a Codului Fiscal ,,firma,, este asimilata la categoria ,,afisaj,,.
Multumesc.
Nu este mentionat pretul vanzarii.
E clar ca este la mana mandantului.
Multumesc pentru raspuns.