avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Activitate ASPAZIA

Activitate ASPAZIA

buna ziua,

Va rog respectuos sa-mi indicati ce acte sunt necesare pt a face un testament in urmatorul caz :
parintii sotului sunt in viata , insa tatal are Alzheimer cu grad handicap 5( pe viata) iar soacra are 70 ani si este relativ sanatoasa( fara afectiuni psihice ) . actele apartamentului sunt pe numele dansei , desi apartamentul a fost achizitionat pe durata casniciei.
Este posibil ca tatal sa aiba si un urmas illegal ( din afara casniciei) care nu figureaza pe numele dansului...
Sau care e cea mai buna cale legala de a transmite proprietatea apartamentului catre unicul copil in cazul de mai sus.
multumiri anticipate!
va multumesc mult
OG 24 Chelt. reparatii-auto si combustibilul

Mesajde aspazia ciurea pe Lun Iul 02, 2012 8:24 pm
Buna Ziua,

Prevederile OG 24 privind limitarea deductibilitatii chelt cu combustibilul, reparatii auto, intret-functionare cat si alte chelt atribuibile autovehiculelor in cuantum de 50% am inteles ca se aplica autoturismelor folosite de cei cu f-ctii de conducere ( limitat la un singur autovehicul) in cazul folosintei in scopul exclusiv al act. economice.
Insa in alt paragraf e specficat ca " nu sunt considerate chelt deductibile 50% din chelt cu combustibilul, intret-reparatii , etc daca autovehiculele nu sunt folosite exclusiv in scopul activitatii economice...( adica sunt in folosinta mixta)
Va rog respectuos daca a inteles cineva cum se aplica corect deductibilitatea acestor cheltuieli...enumerate mai sus...
Sa inteleg ca daca aceste cheltuieli aferente autoveh. utilizate de cei cu f-ctii de conducere sunt exclusiv in interesul activitatii economice atunci ele sunt deductibile 100.% ??

multumesc anticipat!
Buna Ziua,

Conf OUG 90/2010 exista obligativitatea soc. comerciale care au cifra de afaceri peste 10 milioane lei de a publica un anunt in Monitorul Oficial in legatura cu depunerea sit financiare anuale pt 2011 la Min de Finante , insa pentru celelalte soc comerciale cu cifra de afaceri sub 10 milioane lei e
specificat ca anuntul se face pe pagina de internet a Reg Comertului...???
Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati in legatura cu acesta ultima mentiune deoarece nu inteleg daca se publica sau nu sit financiare 2011 la ONRC.???

va multumesc mult!
Buna Ziua,

Actualele modificari legislative permit deductibilitatea pensiei private in limita a euro/an si in cazul Pfa -profesie independenta ?? ( deci in nume propriu )
Pina in prezent acestea nu erau deductibile... ???

multumesc anticipat!
Buna ziua,

La multi ani tuturor!
Pentru venitul obtinut din arenda ( cedarea folosintei unui teren agricol proprietate) se datoreaza CASS ( 5.5%) sau doar impozitul pe venit de 16% ca si pina acum ....??
OUG 125/2011 a adus modificari in acest sens ??/


va multumesc mult!
Buna ziua,

Va rog frumos sa -mi spuneti daca perevederile Ordinului 748/2004 privind scutirea de impozit pe salariu in cazul persoanelor care creeaza programe informatice mai sunt valabile in prezent???

va multumesc
Răspuns la discuția REVISAL
Anul acesta in perioada Iunie-Iulie s-au tinut ft multe cursuri de atestare a calificarii in domeniul resuselor umane ca urmare a HG 500/2011 privind procedura transmiterii revisal
Foarte multi cursanti au fost din randul expertilor contabili (pfa -uri) si am fost asigurati de catre institutiile abilitate ca obtinand atestatul legal de I.R.U putem desfasura fara probleme o astfel de activitate..
Acum ce sa facem ? sa mai deschidem un PFA si pentru transmiterea Revisal ???


multumesc!
Buna ziua,

In situatia in care activez ca si expert contabil fiind Pfa( profesie independenta) dar am si autorizatie de IRU ( inspector resurse umane ) pot incheia contract prestari servicii ( resurse umane ) utilizand datele de identificare ale PFA- ului meu ( de expert contabil....) ???

va multumesc anticipat!
Buna Ziua,

La multi ani !

Legat de precizarile OG 82/2010 privind existenta a 2 ex. financiare in 2010 dpv al impozitului pe profit 2010 imi este neclara urmatoarea situatie :

1. daca in perioada 01-30.09.2010 am avut pe cumulat imp profit in suma de 300.000 ron insa pe trimestrul 1. impozit profit 250.000, in trim 2. pierdere si am declarat imp minim conf grila OG 34/2009 5.500 iar in trim 3. imp profit 44.500 si
2. in perioada 01.10-31.12 .2010 am pierdere

cum declar in decl 101 aceste 2 situatii ?
in declaratia 100 declar ceva pt trim 4 daca definitivez anul fiscal la 25.02.2011 ?
daca rezulta o eventuala diferenta de plata care e termenul acesteia ?

multumesc mult