avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate gaby76

Activitate gaby76

merci mult
merci de info, insa in cazul meu eu insotesc copilul pe avion, si la dus, si la intors.
Ma intereseaza daca pe perioada sederii in strainatate trebuie facute ceva acte ?
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu opinia Dvs referitor la situatia urmatoare: fiica mea, minora +12, isi doreste sa petreaca 3 saptamani din vacanta de vara la rudele noastre din strainatate (familie cu copil). Nu am vreo problema cu iesirea/intrarea din/in tara, voi merge cu ea (am sentinta def/irev prin care autoritatea parinteasca e exercitata exclusiv de catre mine, am iesit de multe ori din tara impreuna, etc), insa e prima oara in care ar ramane fara mine in strainatate.
1. Ce acte trebuie sa fac sa fie totul ok ? ... ma gandesc ca e ceva similar ca si cand ar merge intr-o tabara si ar fi in grija profesorilor insotitori (desi nici cazul taberei nu stiu ce acte se fac ....)
2. Ce optiuni de asigurare medicala am pentru ea in strainatate, cea de calatorie e apa-de-ploaie (acopera doar urgente si doar in anumite centre, etc)
merci de sfaturi
Răspuns la discuția pensionare anticipata
va multumesc pt raspunsul prompt
- M, nascut in mai 1963
- vechime neintrerupta pe cartea de munca din aug. 1981 (35 ani peste cateva zile)
- aceasta perioada include si perioadele de:
- armata - 1 an si 6 luni (sep.1981 - mar.1983)
- somaj - 1 an si 2 luni (ian.2009 - mar.2010)
- in aceasta perioada, beneficiaza de incadrare in grupa de munca:
- gr. 1 - 14 ani si 4 luni
- gr. 2 - 3 ani si 3 luni

Cand se poate pensiona anticipat si ~ care este ~ % penalizare cf L142 ?

merci anticipat de raspuns,
gaby
merci de raspuns
Buna seara

Am achizitionat online o tableta (cadou de Mos pt copil), si tocmai ce "a cedat" - nu mai porneste, nu mai incarca - nimic. Daca apelez la service, problemele vor continua, asa ca as dori sa o returnez, dat fiind ca ma aflu in termenul de 10 zile lucratoare de la intrarea in posesie (a ajuns la mine pe 22.12).
As accepta si schimb cu acelasi produs, insa nu il mai au in portofoliu, iar tablete similare sunt acum mult mai scumpe (l-am luat la promotie).

Pot intampina probleme ca furnizorul sa nu accepte returul ci doar service, sau sa imi restituie partial suma ? Am ambalaj/accesorii, iar tableta nu e zgariata,doar folia de protectie ecran prezinta uzura, pe site scrie "Rambursarea contravalorii pentru produsele de categorie B, va fi de maxim 90% in toate cazurile mentionate mai sus."

merci anticipat de sfaturi
gaby
Răspuns la discuția cui adresez plangerea prealabila
multumesc pt rapunsul prompt
cererea a fost adresata Judecatoriei X, prin registratura
buna ziua
in cazul in care am facut o cerere catre Judecatoria X pt eliberarea unui document aferent unui dosar solutionat, si nu am primit raspuns, carei instante trebuie sa ma adresez cu plangere prealabila prevazuta in Legea 554/2004 - legea contenciosului administrativ ?
merci
Buna ziua

va rog sa imi spuneti daca/unde exista precizat termenul in care Instanta de Origine trebuie sa elibereze Anexa 1 cf Regulament CE nr.4/2009.
Eu nu gasesc nicaieri in acest Regulament, toate termenele privesc durata max. intre diversele etape de comunicare documente intre Autoritatile Centrale - solicitanta / solicitata, art.58.
Poate exista vreun regulament general (?!?) referitor la termenele in care instantele trebuie sa raspunda in cazul aplicarii regulamentelor europene (menirea lor era tocmai sa armonizele legislatiile diferitelor state EU si sa elimine birocratia).

Desi e vorba de incompetenta clar dovedita, mi se tot invoca "termen recomandat" - adica dat de calculator, "instanta aglomerata", etc ....au trecut 8 luni de la cererea mea, si constat cu stupoare ca am urmatorul "termen" in martie 2016, deci ... se va fi facut anul!
Am consultat cazuri similare pe justportal, cereri cf Reg. CE 4/2009, nici macar una nu a avut termen mai lung de 2 luni (astea pentru cele care au mers prin procedura de cerere necontencioasa, cu tot tacamul, etc). Ca stiu 2 cazuri concrete care au primit Anexa1 fie prin cerere simpla, fie direct de la grefier. La mine nu.
Mentionez ca in cazul meu, nu s-au dat termene succesive din lipsa documente, pentru indeplinire comunicare, etc, ci pur si simplu amanari, amanari, amanari ...

Dealtfel bunul simt zice ca 8 luni e exagerare! (pt cei care nu stiu ce document reprezinta anexa 1 Reg. CE 4/2009, este extrasul sentintei pe un formular tipizat, in care practic sunt enumerate: nr/data Hotararii, datele paratului/reclamantului, datele minorului, suma reprezentand pensia de intretinere si periodicitatea platii. ATAT. Nu e fizica cuantica #-o)

Sa presupunem ca reusesc sa obtin documentul si incepe procedura internationala cf reg. CE; ce ma fac eu in cazul in care la orice cerere de documente suplimentare din partea instantel solicitate - strainatatea, instanta noastra raspunde cu viteza de reactie anterior mentionata ?!? .... in conditiile in care regulamentul prevede clar "Autoritatea centrală solicitată încetează să soluționeze cererea întrucât autoritatea centrală solicitantă nu a furnizat documentele sau informațiile suplimentare solicitate de către autoritatea centrală solicitată în termen de 90 de zile sau într-un termen mai îndelungat precizat de autoritatea centrală solicitată" - termen ce presupune comunicare intre instantele din tara - origine/centrala, traduceri, etc ....
Mi se taie tot cheful sa initiez ceva, daca nu ar fi vorba de interesul copilului, minor, sincer, as fi renuntat demult.

Va rog sa ma ajutati daca exista stipulat undeva termenul in care o instanta trebuie sa elibereze un formular european (completat cu datele unei Hotarari definitive si irevocabile), general, nu neapat Reg. CE 4/2009.

sper ca cineva ma poate ajuta si va multumesc anticipat pentru orice sugestie ...