avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate Ionatan

Activitate Ionatan

Răspuns la discuția Citatie de prezentare la judecata
Va multumesc! Asa vad ca scrie si in citatie daca daca depun bilantul inceteaza si plangerea facuta impotriva mea.

Acum sa vad pe cine gasesc sa ma ajute cu un bilant se poate face usor daca firma nu a avut activitate, deci e pe 0?
In urma cu 2 ani am infiintat o societate comerciala, fiind student eram scutit de taxa de infiintre.

Pentru ca mi-am continuat studiile si nu facut activitate pe firma am trecut in 2008 firma ca fiind fara activitate, Am facut o cerere la finante ce mi s-a aprobat.

Ma trezesc acum cu o citatie in posta in care se spune ca sunt chemat in instanta fiindca nu am depus bilantul contabil. Risc o amenda de 5000 de lei.

Cum se procedeaza in aceste cazuri?

Cum ma pot apara?

Din cate am aflat de le amici chiar daca firma nu avea activitate tot trebuia depus un bilant contabil cu 0. Aici chiar mi se pare o prostie adica daca nu activezi si declari asta pe proprie raspundere tot trebuie sa mai faci drumuri la fisc? Doar asa ca sa te vada ei la fata?

In tot acest timp pana sa vad aceasta citatie in posta nu am primit nici un preaaviz de la organele fiscale sau o instiintare ceva.

Astept un sfat si o indrumare din partea dumneavoastra.
Stiu ca va mira dimensiunea gropii, e drept ca nu sunt asa multe de aceasta dimensiune si poate accidente si mai putine dar totusi pe drumurile patriei sunt inca multe gropi nepermis de mari si care pericliteaza siguranta rutiera. De asemeni sunt inca destule zone foarte periculoase nesemnalizate corespunzator si in care nu se intervine pentru o ameliorare a situatiei.

Drumul judetean pe care se afla groapa este face legatura intre Moinesti si Roznov localitatea se numeste Tarata in jud Bacau.

Consider ca prin actionarea in instanta a acestor cazuri ar putea sa reduca semnificativ numarul acestor "capcane" pe drumurile noastre. Pana acum am avut la activ doar cauciucuri sparte si jante indoite in astfel de gropi, in fine lucruri minore dar de cand s-a intamplat acest incident unei persoane apropiate (mai ales ca am trecut de cateva ori pe langa groapa cu pricina) sunt socat de lipsa de indiferenta in Romania.

In Romania intodeauna de vina pt un incident rutier au fost de vina soferii niciodata nu s-au gasit vinovati administratori de drumuri sau constructori care nu respecta legislatia si recomandarile in domeniul sigurantei rutiere.
Pentru o estimare a dunei e nevoie de un deviz la service sau trebuie o expertiza?
Acidentul s-a datorat unei gropi cu adancimea de 1 metru si cu o diametru aproximativ tot de un metru. Aceasta groapa se afla banda de circulatie (in mijloc) nesemnalizata cu absolut nici un mijloc de semnalizare rutier. Datorita faptului ca din contrasens circula un alt autovehicol nu s-a putut evita groapa si in urma impactului vehicolul s-a rasturnat si a fost proiectat in afara carosabilului intr-o prapastie, din fericire nu exista victime dar masina este dauna totala si nu are casco.

Drumul pe care s-a intamplat accidentul este drum judeten.

Cum se procedeaza pentru a da in judecata administratorul acestui drum, exista sanse ca cineva sa plateasca in romania pentru astfel de "crime." Politistii de la fata locului au zis ca pana acum au mai completat vre-o 4 procese verbale cu accidente in acel loc datorate acelei gauri.

Gaura este de cateva luni acolo si nu este semnalizata (satenii au pus o creanga de copac in ea).

Ce documente trebuie pentru a inainta in instanta un proces si a recupera dauna
Am inteles urmeaza cererea, incurcate sunt procedurile aplicate in politie iar amabilitatea oamenilor din sistem lasa mult de dorit. Cu clestele scoti o vorba de la ei, despre cere nu au pomenit nimic cand i-am intrebat.

Multumesc pentru mesaje!
Asa ar fi normal probabil dar permisul meu este la IPJ Neamt, mi l-a aratat lucratorul de la politie, si cu toate astea sunt trimimis pentru a II-a oara la Brasov, cu motiv diferit aici e problema, politisyul de la ghiseu spune ce vrea. Am fost la Brasov sa depun actele de NUP si pentru ca Brasovul sa opereze ridicare retinerii permisului si acum dupa ce am venit la Neamt sa il ridic mi se comunica nu a fost raportata nici o retinere de la BRasov, acelasi agent ma plimba pe drumuri cum pot face o plangera impotriva lui daca e incompetent sa stea acasa.
Am primit NUP intr-un dosar de urmarire penala in urma discutiilor de pe forum de la subiectul: www.avocatnet.ro/content/for...

Am inteles ca daca ma prezint cu rezolutia la ghiseul politiei rutiere de unde locuiesc (P.Neamt) si unde se afla permisul pot primi linistit permisul (asta se intampla saptamana trecuta), ei bine nu e asa, mi s-a spus de catrea "organul" de la ghiseu ca trebuie sa merg la Brasov (loc. unde se deschisese dosarul) si acolo sa se scoata de pe calculator retinerea raportata de ei. Zi si facut ma intorc dupa ce la Brasov anexez toate documentele la acelasi birou al politiei rutiere si ma prezint iar la P.Neamt unde mi se comunica ca nu pot primi permisul pentru ca de fapt nu a operat nimeni de la Brasov infractiunea mea.

Permisul ar aparea ca suspendat de la Covasna (dosarul s-a intocmit pentru conducere cu permis suspendat, suspendare dictata de IPJ Covasna) ,

Acum imi spune acelasi politist de la ghiseul IPJ P. Neamt sa merg din nou la BRasov a II-a oara sa cer introducerea raportului despre infractiunea mea.

DEci eu "infractor" trebuie sa trag de manica pe nene care mi-a facut dosar ca a uitat el sa isi faca treaba, asta mai cu seama acum cand am primit dupa 9 luni NUP.

Ce ma sfatuiti?

Cum pot da in judecata un politist?

Se poate face o sesizare scrisa despre activitatea unui politist?
Mai am o intrebare, am vazut pe Comunicare ca e trecut ca destinatar si IPJ COVASNA apoi spune ca impotriva deciziei este o perioada de 20 de zile in care se poate face recurs. Intreb, este posibil ca in cele 20 de zile IPJ Cov. sa faca recurs?

Ma pot trezi iar in stadiu de cercetare penala in acest caz?

Răspuns la discuția Lege pentru toti
Situatia ta este foarte asemanatoare cu ce am patit eu cu marirea pedepsei in urma necomunicarii recursului. Politia se foloseste de aceasta "chichita" pentru a "pedepsi" pe cei are au avut curajul sa ii infrunte in instanta. Practic daca nu mergi zilnic la Tribunal nu ai cum sa afli rezultatul unui recurs deoarece acesta nu se publica pe site si nici nu se trimite acasa. Nici politia nu are de unde sa afle caci nici lor nu li se comunica prin corespondenta dar ei au un consilier juritic care trece zilnic pe la Tribunal si ia la verificat hotararile dupa care asteapta sa treaca cele 15 zile de la data hotararii si trimite instiintare sa te prezinti cu permisul in termen de 5 zile. Cand ajungi la ghiseu constati ca termenul de 15 zile e depasit si chiar daca ai dat fuguta in cele 5 zile ti se da suspendare cu +30 de zile. Am patit si eu dar mie nimeni nu mi-a spus ca as fi depasit termenul ci doar ca voi primi acasa hotarare dar nici hotarare sau decizia impusa nu aveam cum sa primesc deoarece in perioada urmatoare eram in deplasare timp de vre-o luna jumate.

Deci nu am stiu de cele +30 de zile am fost oprit la 2 zile dupa expirarea termenului de 30 de zile de un echipaj, le-am explicat ca am avut permisul suspendat pe 30 de zile si ca a expirat pedeapsa si urmeaza sa imi ridic permisul in zilele urmatoare dar la control stupare perioada mea era cu fix 30 de zile plus, au inceput sa imi tremure genunchii, tipul mi-a facut dosar am fost pieton 9 luni din cauza asta si abia acum cateva zile am primit raspuns in dosarul meu NUP.

DEci nu e de joaca vedeti ce se poate face cu cele 30 de zile in plus dar eu consider ca ce se petrece nu e normal, legea este aplicata cu rele intentii de catre cei de la politie. Normal ar fi ca sa poti depune permisul in cele 5 zile de la instiintarea politiei fara a ti se mari termenul de pedeapsa. Dar hallo! suntem in Romania!!!

Mult succes si rabdare!!!!

P.S. De curiozitate in ce judet s-a intamplat Covasna ?