LIVE, ACUM (128 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct Accesează live evenimentul
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie, fosta sotia a plecat in alta Localitate destul de departe de Bucuresti cu copilul, pe motiv ca a fost detasata cu munca.
Am aflat abia cand a inceput scoala ca minorul merge la o alta scoala in alt oras. Motivul real este instrainarea copilului fiindca a fost alegerea ei sa plece (nu intru in detalii).
Avem custodie comuna, nu mi-am dat acordul dar totusi scolile fac inscrieri fara acordul ambilor parinti.
I-am rugat pe cei de la scoala unde s-a transferat sa imi spuna si mie cine este invatatoarea, si sa ma adauge in Grupul de parinti pe Whatsapp.
Au zis ca nu stiu daca sunt tatal copilului desi le-am trimis pe mail dovezi, hotarare judecatoreasca, i-am rugat sa ia legatura cu scoala de unde a plecat copilul sa valideze numarul meu de telefon cu ei dar, se pare ca nu vor.
Pot face ceva sa ma adauge si pe mine in Grupul de parinti de Whatsapp ? Nu stiu cand o sa pot ajunge acolo fizic.
Le poate confirma Politia datele mele de contact ?
Faptul ca nu am reusit sa ajung la scoala nu inseamna ca nu sunt tatal copilului si ca nu am drepturi.
Cum sa procedez sa ii determin sa ma adauge in Grupul de Parinti si sa ma informeze si pe mine despre copil ?
Multumesc mult pentru sfaturi.
Multumesc, eu vreau sa stiu daca in aceste 15 zile executorul o sa traga sau nu banii din cont ?
E obligat de lege sa imi ia banii din cont inainte de finalizarea celor 15 zile ?
Sau poate astepta 15 zile sa vada daca fac contestatie.
Vreau sa fac demersurile in timp util sa nu plece suma, pentru ca dupa aceea e mai greu de recuperat, dureaza mult banuiesc, pentru ca ajunge la creditor.
Ok. Daca am primit instiintarea, am citit ca am termen 15 zile de la instiintare, sa fac contestatia in anulare.
In aceste 15 zile, poate executa suma poprita ? Adica am ragaz 15 zile sa nu se faca nicio plata ?
Cum decurge ?
Ok, am inteles, poate executorul are imunitate la abuzul asta, dar intrebarea e daca poate anula o executare pe care a facut-o in mod gresit, daca primeste dovezile ca nu exista creanta pe care o invoca in executare. Intrebari de la Instanta dupa constestatie banuiesc ca primeste, ca el a redactat executarea si a calculat debitul. Nu cred ca poate trece orice suma ii vine in minte. Adica o sa munceasca si el dupa aceasta Contestatie in anulare si mai bine o anuleaza din start daca vede ca nu exista creanta.
Buna ziua, fosta sotie a declarat la executor ca nu i-am platit deloc pensia de intretinere pe 2 ani. Executorul mi-a pus poprire pe conturi pentru pensia cumulata pe 2 ani.
Eu am platit in fiecare luna in perioada invocata prin tranzactii bancare, plati in contul ei, si am trimis executorului dovezile si anume tranzactiile. Nu e problema cu contul ei, acolo am platit mereu, tranzactiile sunt finalizate.
Suma executata silit pe partea de datorie fata de fosta si fixata de executor e foarte apropiata de ce i-am platit efectiv, dupa ce am calculat.
Fosta sotie a facut asta intentionat ca sa imi blocheze conturile bancare cu o suma considerabila.
Acum, ca executorul a primit dovezile de plata, ce ar trebui sa faca ?
Poate anula dispozitia ? Sau trebuie sa fac contestatie in anulare ?
Executorii au vreo raspundere daca nu vor sa ia in calcul dovezile de plata si mentin poprirea ?... Chiar daca dovezile sunt evidente, gen tranzactii bancare clare ?
Si o alta intrebare: Executorul o poate trage la raspundere pentru declaratii false ? Cum ar putea sa fie descurajata sa mai faca asta pe viitor ?
Multumesc.
Pot trimite la Registratura Tribunalului Bucuresti pe email, ca atasament o proba audio ?
Are sub un 1Mb si se preteaza pentru o trimitere pe email ca si marime.
O vor da catre Instanta ?
Sau trebuie neaparat pe dvd sau stick de memorie ?
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns ! Aveti idee cat ar putea dura de mult ? Instanta mi-a zis sa urmaresc acolo aparitia unei facturi pe care sa o achit si sa trimit dovada platii. Numai ca, surpriza, astept de 4 zile accesul...daca as stii ca se rezolva intr-o saptamana nu m-as mai agita.
Vi s-a intamplat sa asteptati mai multe zile sa primiti mail-ul de acces dupa ce ati trimis cererea de acces la dosarul electronic catre Tribunalul Bucuresti ?
Am facut de 4 zile cererea la registratura, folosind adresa de email unde am depus si restul documentelor, insotita de cartea de identitate, si nu am primit raspuns. Am trimis vreo 3 mail-uri si degeaba.
Cand am facut cerere la Jud. S3, am primit a 2a zi acces.
Multumesc !
Buna ziua,
As dori sa negociez o diminuare a salariului cu 1000 ron pe luna si sa primesc in schimb, voucher de vacanta de suma bruta aferenta a 1000 ron net pentru ca impozitarea este mai mica si trebuie sa fac oricum niste tratamente.
Se poate face asta ? Exista o suma maxima pe care salariatii o pot primi ca voucher de vacanta si in mediul privat ? Cea de 6 salarii minime brute se aplica pentru toti ?
Multumesc,