Bună ziua! Va rog să mă ajutați cu sfaturi privind atribuirea, de către o companie publică cu acționar unic primăria, a dreptului de gestionare, către o societate comerciala, a spatiilor publicitare de pe caroseria unor mijloace de transport în comun (autobuze). E nevoie de licitație publică , emitere HCL etc., ori atribuirea se poate face direct? Mulțumesc!
Buna ziua! Memorandum 2025 pentru creșterea numărului de personal fata de anul 2024, in cazul dezvoltării activității operatorului economic, inițiat către autoritatea publică tutelară. Unde pot găsi un model? De unde sa cer un sprijin? Mulțumesc!
Evitare reținere/colectare dubla la poprire! Nici pina acum nu am înțeles și nu am primit un răspuns concret. Un angajator primește doua Decizii/ Înștiințări de poprire, de la doi executori diferiți, popriri de rang diferit, angajator care afla de la angajat că aceleași Decizii/Înștiințări de poprire sunt trimise și la banca unde are contul de debit, astfel existând rețineri/colectări de sume poprite in doua locuri, unul la angajator și unul la banca. Care este soluția legală, demersul de făcut că sa existe într-un singur loc reținerea și colectarea sumei poprite, aducă 1/2 din salariu. Se poate așa ceva sau rămân colectări in doua locuri? Se poate ca doar banca sa colecteze 1/2 din salariu ori numai angajatorul care sa colecteze tot 1/2. Daca nu, atunci rămâne colectarea și reținerea in doua locuri cu riscul major că angajatul sa rămână fără venit lunar. Exista vreo soluție legală în acest sens? Mulțumesc pentru eventuale răspunsuri de specialitate!
Buna ziua! Daca unei persoane, care are doua Decizii/Înștiințări de poprire pe salariu/venit, ambele trimise de BEJ la angajator cât și la banca unde are contul de debit ( acolo intra salariul lui) reținerea de 1/2 se face și de către angajator cât și de banca sau....? Așa nu apare o dublă reținere? Cum se face in astfel de cazuri? Mulțumesc!
Buna ziua! Cate activitati poate primi/desfasura un operator economic in urma delegarii de la asociatul unic, spre ex. primaria. ? Mai precis, exista vreo limita la numarul de activitati, ce poate desfasura un operator eonomic, prin delegare emisa de asociatul unic primaria? Care este legislatia in acest sens?