avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate GMYN

Activitate GMYN

Am un dosar de succesiune la notariat unde moștenitorul nu este de acord sa plătească pasivul. Și sunt sfătuită de la notariat sa cer dosarul în instanță As vrea să știu cât timp poate dura de până copia la dosar ajunge la judecătorie și pași care trebuie urmați.
Bună dimineața care sunt pașii de urmat pentru a cere un dosar de succesiune de la notariat la judecătorie și cât timp poate dura
După moartea tatălui meu sa făcut acum 19 ani succesiunea și noi inclusiv fratele decedat am cedat partea noastră mamei care este în viata.. Pe locul ei de veci este înmormântat fratele meu care are o fica care nu a locuit cu el. Asta vroiam sa știu dacă poate face fără acordul mamei
Bună ziua îmi cer scuze pentru deranj am și eu o problemă.
Fratele meu a decedat pe 3 mai anul acesta și este îngropat în locul mamei mele. Locurile de veci sunt pe numele tatălui meu decedat și al mamei mele care trăiește. Fata fratelui meu poate sa facă cavou fără sa ceară acordul mamei mele (menționez ca noi vrem să facem de comun acord) doar ca față fratelui meu spune ca va face când și cum vrea nu are nevoie de aprobarea mamei mele.
Bună ziua îmi cer scuze pentru deranj am și eu o problemă cum pot obține copie după certificatul constatator de deces al fratelui meu. Deoarece singura mostrnitoare este fiica și nu a vrut să îmi arate și mie diagnosticul.

GMYN a scris:

Bună ziua mama mea are un contract de donație cu sarcina în care fratele meu este obligat la întreținerea viagera pe tot parcursul vieții oferindu-i casă, hrană, îmbrăcăminte, căldură și medicamente. Fratele meu a decedat acum 2 luni. Fiica lui a interzis întrarea mamei în casă. Succesiunea încă nu sa ținut. Ce putem face. Mulțumesc!

Bună ziua mama mea are un contract de donație cu sarcina în este obligat la întreținerea viagera pe tot parcursul vieții oferindu-i casă, hrană, îmbrăcăminte, căldură și medicamente. Fratele meu a decedat acum 2 luni. Fiica lui a interzis întrarea mamei în casă. Succesiunea încă nu sa ținut. Ce putem face. Mulțumesc!
Bună ziua fratele meu este decent are un copil recunoscut și celalalt din altă relație nu a fost recunoscut deși sau cunoscut în 2016. Acum acest copil ne recunoscut cum poate întra în drepturile lui de la taică-său

Dapix a scris:

Acţiunile în caz de neexecutare a sarcinii - Cod civil

Art. 1.027. - Puneri în aplicare
(1) Dacă donatarul nu îndeplineşte sarcina la care s-a obligat, donatorul sau succesorii săi în drepturi pot cere fie executarea sarcinii, fie revocarea donaţiei.

(2) În cazul în care sarcina a fost stipulată în favoarea unui terţ, acesta poate cere numai executarea sarcinii.

(3) Dreptul la acţiunea prin care se solicită executarea sarcinii sau revocarea donaţiei se prescrie în termen de 3 ani de la data la care sarcina trebuia executată.

Art. 1.028. - Întinderea obligaţiei de executare
Donatarul este ţinut să îndeplinească sarcina numai în limita valorii bunului donat, actualizată la data la care sarcina trebuia îndeplinită.

În cazul acesta mama are dreptul sa locuiasca acolo pana când i se restituie suma?
In cazul acesta mama are dreptul sa locuiasca acolo pana ii restituie suma