Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Bună ziua mama mea are un contract de donație cu sarcina în care fratele meu este obligat la întreținerea viagera pe tot parcursul vieții oferindu-i casă, hrană, îmbrăcăminte, căldură și medicamente. Fratele meu a decedat acum 2 luni. Fiica lui a interzis întrarea mamei în casă. Succesiunea încă nu sa ținut. Ce putem face. Mulțumesc!
Acţiunile în caz de neexecutare a sarcinii - Cod civil
Art. 1.027. - Puneri în aplicare
(1) Dacă donatarul nu îndeplineşte sarcina la care s-a obligat, donatorul sau succesorii săi în drepturi pot cere fie executarea sarcinii, fie revocarea donaţiei.
(2) În cazul în care sarcina a fost stipulată în favoarea unui terţ, acesta poate cere numai executarea sarcinii.
(3) Dreptul la acţiunea prin care se solicită executarea sarcinii sau revocarea donaţiei se prescrie în termen de 3 ani de la data la care sarcina trebuia executată.
Art. 1.028. - Întinderea obligaţiei de executare
Donatarul este ţinut să îndeplinească sarcina numai în limita valorii bunului donat, actualizată la data la care sarcina trebuia îndeplinită.