avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Activitate Irinelpp

Activitate Irinelpp

Vă salut respectuos. După un schimb de mail-uri am primit decizia de delegare în care se precizează diurna de 1(unu) leu/zi calendaristică și durata de două luni. Nu știu dacă acest cuantum al diurnei este o bătaie de joc sau este ceva legal.
Nu, au e-mail-ul meu pentru că solicit fluturașul de salariu în fiecare lună, ceilalți nu-l primesc!
Este legal? Joi 12.04.2018 am fost la serviciu dar am fost trimis acasă unde mă aștepta un E-mail prin care eram informat sec că în vederea îndeplinirii sarcinilor de serviciu, incepând cu data de 18.04.2018 urmează să vă desfășurați activitatea la punctul de lucru din Codlea, jud. Brașov. Sunt conducător auto pe o Dacia Dokker. Nu am fost informat pentru ce perioadă nici care sunt condițiile. Eu am salariul minm pe economie și o poprire de 50%, nu pot supraviețui în altă localitate cu banii ăștia. Eu am 56 de ani și lucrez la ei de 3 ani, mama are 80 de ani și este foarte bolnavă, trebuie să o vizitez zilnic pentru că nu are pe altcineva. Nu știu cum să procedez, am fost ales cu dedicație pentru a scăpa de mine știind că nu voi putea accepta mutarea. Un sfat? Vă mulțumesc, cu multă stimă, Irinel Popa
Forta majora: Imprejurare de origine externa, cu caracter extraordinar, absolut imprevizibila si inevitabila. Poate fi un fenomen natural sau un eveniment social.
Cred ca la momentul incheierii contractului de credit nu ar fi putut sa prevada nimeni aceasta hotarare de guvern de reducere a salariilor bugetarilor cu 25%, nu s-a mai intamplat niciodata deci are caracter extraordinar, a fost inevitabil si nu port nici o vina pentru producerea evenimentului care ma pune in imposibilitatea de a-mi onora obligatiile contractuale. A mai incercat cineva o actiune cu invocarea acestei clauze?
Credeti ca as putea invoca clauza de forta majora intr-un proces cu [editat]? Am 500 salariu iar rata este de peste 600. Banca mi-a facut o oferta de reducere a dobanzii cu 1.2% si prelungirea cu vreo doi ani a creditului ajungand la 520 rata si comosioane. Sunt atat de cretini ca nu-i intereseaza cat castig. Nu au vrut sa se uite la adeverinta de salariu. Va multumesc!
Sunt bugetar si dupa diminuarile consecutive am salariul de 700 RON.. Am un imprumut la banca a carui dobanda dupa nenumarate mariri (dobanda variabila) este de circa 550 RON (CHF). Sunt divortat si nu am nici un fel de bunuri mobile sau imobile. Care este riscul neplatii ratelor? Sunt cu plata la zi dar nu mai am posibilitatea fizica sa achit. Va multumesc! Irinel Popa
Poate fi contestat contractul colectiv de munca atunci cand s-a semnat pe sub masa, fara anuntarea salariatilor, cu explicatia ca au participat membrii de sindicat. Noi nu avem sindicat. In anii trecuti era solicitata o persoana care sa ne reprezinte!
Discuție Salariu
Hristos a inviat!
In luna decembrie am avut salariu net 1000 RON la un salariu de 672 RON. Prin taierea sporului de tinuta si de hrana dar prin introducerea sporului de vechime de 25% salariul a devenit 840 RON dar in ianuarie am primit net 676 RON. In luna februarie am primit 665 RON la acelasi salariu de 840 RON. Lucrez in administratia publica locala, la salubritate, pe un post de Controlor Prestari Servicii care este pentru studii medii. Rugamintea mea este:
1. Care este salariul minim pentru studii medii?
2. Este legala marirea artificiala a salariului prin introducerea vechimii in salariu desi prin aceasta de fapt s-au marit contributiile iar salariul net a scazut?
3. Nu ar fi trebuit ca acest spor de vechme sa se aplice la un salariu de minimum 705 RON, care stiu ca este salariul minim pentru necalificati?
4. Am in subordine 25 de salariati pe care-i pontez, verific, coordonez, nu am dreptul la spor de conducere?
5. Atat timp cat suntem supusi unui regim militar care impune prezenta la serviciu oricand e nevoie, ziua sau noaptea , sambata si duminica, de sarbatori legale, nu
putem primi si noi spor de dispozitiv cum am auzit ca unii au castigat in justitie?
6. Credeti ca numai prin justitie pot sa-mi rezolv problema reducerii drastice a veniturilor salariale?
Răspuns la discuția sporuri, drepturi salariale
Multumesc mult! Credeti ca puteti sa-mi recomandati niste legi care confirma aceste raspunsuri? Scuze pentru cicaleala!
Lucrez la o primarie pe un post de Controlor Prestari Servicii. Sunt economist dar postul este pentru studii medii.
1. Coordonez activitatea muncitorilor de la salubritate intr-un sector, respectiv 25 persoane. Asta inseamna verificare pe teren, prezenta, pontaj, receptii, programari schimburi, etc. Am dreptul la spor de conducere?
2. Desi lucram si noaptea nu ni se plateste spor de noapte nici nu se compenseaza cu zile libere. Este legal?
3. Care este salariul minim pentru functia ocupata?
4. Am vazut ca exista un precedent judiciar al unei primarii care a castigat in justitie sporul de dispozitiv. Si noi suntem in aceeeasi situatie de a raspunde prezent la orice ora din i sau noapte ca la armata, credeti ca am avea sanse?
5. La orice incercare de a negocia ceva ni se pune in nas " Nu-ti convine, pleaca!"
unde ne-am putea adresa pentru drepturile noastre?