avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate Iael

Activitate Iael

Buna ziua,

In urma unei plombe dentare prea mari mi s-a fracturat molarul antagonist si mi se recomanda extractia dintelui si implant.

Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat unde sa ma adresez pentru a se constata cele relatate mai sus (nu pot sta asa foarte mult pentru ca ma doare foarte tare si iau calmante).

Am platit si o multime de bani la aceasta clinica si am ajuns si in situatia de a ramane fara dinte (pierderea dintelui ma afecteaza mai mult decat pierderea banilor)

Va multumesc foarte mult


Răspuns la discuția Ordonanta plata
Se pare ca a fost o greseala.

Pentru societate, am solicitat extras de registru dar nu apare in extras alta informatie in afara faptului ca societatea este in functiune.

In cererea ONRC se pot solicita extrase de registru privind starea firmei conform Legii 359/2004 (acesta este cel pe care l-am primit eu) sau extrase de registru privind obiectul de activitate actualizat conform HG nr 322/2008 (nu stiu nici daca acesta din urma ar contine informatiile pe care le-ati mentionat)

Eu cred ca nu ajuta acest extras pentru ca nu apare nici obiectul de activitate.

Cum pot afla exact ce vrea instanta sa afle din acest extras?Discuție Ordonanta plata
Buna ziua,

In vederea recuperarii unei datorii creditorul (persoana juridica) a solicitat emiterea unei ordonante de plata pentru debitorul -persoana fizica.

Instanta solicita depunerea la dosar a unui extras de ONRC atat pentru persoana juridica cat si pentru persoana fizica.

De la ONRC mi s-a comunicat ca pentru persoanele fizice nu se elibereaza Extras de Registru si doar " Furnizare Informatii"

De la Biroul Relatii cu Publicul al Judecatoriei mi-au spus ca ei nu vad in Rezolutie decat solicitarea de extras ONRC cu privire la creditor ( nu inteleg cum ar putea fi diferit fata de ce am primit noi).


A mai intalnit cineva aceasta solicitare de extras de registru cu privire la debitor?

Care ar fi utilitatea acestui extras cu privire la debitor?

Daca nu este necesar nu ar avea sens sa il solicit.


Răspuns la discuția Contract timp partial
Va multumesc foarte mult.
Răspuns la discuția Completare declaratie 112
Si ce se trece ca venit brut de la 1 ianuarie 2018 in cazul unui contract cu timp partial?
Am inteles ca se trece 1900 indiferent de valoarea salariului deoarece asa se calculeaza contributiile, la salariul minim de 1900 lei.


Răspuns la discuția Contract timp partial
Am intrebat si am primit doua raspunsuri diferite. :)
Buna ziua,

As dori sa intreb ce se mentioneaza ca venit in declaratia 112 (venit care se va lua in calcul la stabilirea pensiilor) incepand cu ianuarie 2018 in cazul unui salariat cu timp partial de munca: se trece valoarea salariului (400 Lei ) sau valoarea la care s-au calculat contributiiile (1900 lei ).
Răspuns la discuția Contract timp partial
Am inteles ca intrucat declaratia 112 ia in calcul la oprirea contributiilor venitul de 1900 nu conteaza valoarea salariului.
As vrea totusi sa stiu sigur deoarece nu as vrea sa cotizez ca o persoana care castiga 1900 lei dar sa se ia in calcul valoarea salariului din contractul cu timp partial.
Acum un angajat cu timp partial plateste aceleasi contributii cu un angajat cu norma intreaga si salariul de 1900. De aceea nu ar fi corect ca pensia sa se calculeze diferit pentru contributii egale.

Buna ziua,

As vrea sa intreb pentru contractele cu timp partial de la 1 ianuarie 2018 cum se va calcula punctul de pensie?
Contributiile se opresc luand in calcul salariul minim de 1900 lei chiar daca venitul este de 400 lei.

Răspuns la discuția Rectificare
Cum pot actualiza cadastrul?
De asemeni daca va aparea in cadastru dar nu apare in actul de proprietate tot nu ar fi bine