avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate pup_me

Activitate pup_me

multumesc fff mult pentru raspunsuri
la pct 4 nu am inteles , ce perioada se diminueaza (adica nu mai este obligatoriu sa am 12 luni lucrate ma lasa si cu 10 luni lucrate daca eu nasc in februarie si nu am numai 10 luni platite ? nu prea am inteles,multumesc frumos pt raspunsul prompt dar cred ca sunt tare obosita de la servici si inteleg mai greu.
Buna,numele meu este Gabriela,eu sunt angajata din 02.04.2012 cu carte de munca si data aproximativa a nasterii copilului este 01.04.2013 , adica exact la 1 zi inainte de implinirea anului.Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1) mai primesc in acest caz indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani?cate zile sunt acceptate inainte de a fi exact 1 an de munca
2) in cel mai rau caz , daca cumva va fi nastere prematura adica inainte de a implinii eu 1 an de munca (anterior 02.04.2013) mai primesc acea indemnizatie? sper sa nu se intample dar sunt curioasa daca cumva nasca in februarie sau martie ce se intampla atunci?
3) daca nasc mai repede pot sa-mi bag depun concediu de odihna pana la implinirea unui an de munca sa pot beneficia de acest concediu?

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Vanzare teren prin succesiune?
asa o sa fac doar ca este in conecediu notarul pana vinerea viitoare , trebuiesc intabulate ianinte de a putea fi facut acest supliment? ce costuri implica ?
Buna mama mea a decedat in urma cu 2 ani ,am facut succesiunea dupa apartament dar dupa terenuri nu am facut deoarece atunci nu am mai avut bani si pt terenuri , as vrea sa vand 2 dintre aceste terenuri ,mama mea avea facuta succesiunea dupa terenuri care au ramas de la bunica mea(mama mamei mele ) ,mama afacut succesiunea si pe succesiunea ei apareau terenurile dar eu si cu fratele meu nu am facut succesiune si dupa teren,ce pasi ar trebui sa urmez ca sa pot sa le vand ca nu are rost sa le tin prefer sa le dau sa platesc impozitul dupa ele si sa nu am probleme pe viitor cu ele ,multumesc anticipat
Buna ziua , as avea o intrebare este adevarat ca as putea obtine o deducere de impozit , deoarece in familia mea ( formata doar din mine si sotul meu ) doar sotul lucreaza avand un salar de incadrare sub 1.000 lei , eu am fost pe somaj pana anul trecut in noiembrie , nu realizam alte venituri , nu stiu unde sa merg sa intreb daca este adevarat sau nu , va multumesc anticipat
buna , am vandut masina , noul proprietar nu a radiato de pe mine , problma mea este ca i-am dato cuiva de incredere teoretic si nu am contract , dar am crezut ca o va radia deoarece am facut identificarea la masina impreuna , cum pot sa o radiez eu masina?
buna ,vreau sa-mi instalez in fata usii mele o camera de supraveghere ,stau la bloc este legal ?pot sa faca vecinii ceva? vreau in fata usii mele nu in fata usii de la scara,multumesc anticipat
Răspuns la discuția ACTE PT BECI SUB BLOC?
nu are proprietarul nici un act la fel cum nimeni nu poate avea vreun drept asupra spatiului tehnic de sub bloc, acea boxa este situata langa beci practic sunt 2 beciuri doar ca una este cu iesire directa din beci , nu asta conteaza ,mar interesa ce pot eu sa fac ca si propritar in acel bloc , ce drept mai are fostul propritar sa umble in subsolul unui bloc ?? fiecare vecin are beci ,la fel cum si fostul proprietar avea , pe aceste beciuri nimeni nu are acte deoarece este spatiu tehnic.
Buna , recent am achizitionatun apartament , la vizionarea apartamentului ne-a fost prezentat si beciul impreuna cu boxa de langa scara ,normal ca aceste anexe ne-au convins sa cumparam acest apartament si nu un altul.A trecut o luna de cand l-am platit si sau mutat fostii proprietari si acestia nu au eliberat beciul si nici nu vor sa il goleasca ,ce se poate face in acest caz,cui ii apartine , beciul este sub bloc si acesta este spatiu comun cu vecinii ,nu?nu sunt acte pe beciuri ,ce artrebuii sa fac ,fostul propritar sta tare pe pozitie ca eu nu am nici un act asupra beciului dar nici el nu are .Ce sa fac in acest caz?