avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate Radu Gabrian

Activitate Radu Gabrian

Discuție FELICITARE
Tuturor colegilor care se numesc Eugen sau Eugenia, celor care au nume derivate din acestea si membrilor familiilor lor, le urez un sincer LA MULTI ANI !

Craciun fericit, luminos si plin de realizari pentru toti !

Un an nou , fericit pentru romani si pentru tara, care sa beneficieze in sfarsit de schimbarile legislative si nu numai de care avem cu totii atata nevoie.
Un an nou, 2014, cu impliniri, sanatate, bunatate si belsug !
ynocentta a scris:


2-Impotriva cainilor nu puteti promova actiune deoarece nu au caltatea sa compara in fata autoritatilor



Numai daca sunt "caini vorbitori" si daca organele de ancheta apeleaza la "procedeele literare" numite personificare si/sau alegorie

Astfel conform DEX-ului limbii romane :


PERSONIFIC//ÁRE ~ări f. 1) v. A PERSONIFICA. 2) Figură de stil constând din atribuirea unui animal sau unui obiect însuşiri omeneşti. /v. a personifica


sau conform aceluisi dictionar :


ALEGORÍE, alegorii, s. f. 1. Procedeu artistic constând în exprimarea unei idei abstracte prin mijloace concrete. 2. Operă literară sau plastică folosind această formă de expresie (fabulă, parabolă etc.). — Din fr. allégorie, lat. allegoria.


Conform legii, in masura in care aratarile dvs facute in scris in aceasta postare, pot fi dovedite de probatoriile prevazute de lege, se poate formula plangere penala impotriva politistilor pentru abuz in serviciu, la parchetul competent material si teritorial si eventual plangere administrativa pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu la organele ierarhic superioare ale acestora, incepand cu comandantul ierarhic superior
Răspuns la discuția Sa fii jurist ...
Incercam sa fac un exercitiu de imaginatie si sa imi dau seama cum individul acesta , ajuns in aceasta comisie , evident , prin diverse "manopere", banuite a fi de un anume fel ,dar nedenumite de multi dintre noi , a examinat oameni care au ocupat ulterior posturi de ministri.
Cred ca un ministru care a terminat o facultate , cum este si normal intr-o "lume mai buna si mai dreapta" ar fi trebuit sa se ridice de la masa si sa refuze a-i fi puse intrebari de acest individ sau de alte persoane "neavenite" , ca sa fim "dragalasi" in exprimare.
Imi aduc aminte ca in legislatura anterioara , un parlamentar brasovean , care are orice alta meserie decat cea de jurist , ingaima pe posturile de televiziune tot felul de ineptii mai mult sau foarte putin juridice , astfel cum i se dicta de la "centru"
Omul , turnator iertat , ne dadea in vara care a trecut ,dar si mai devreme lectii de moralitate si cu alte ocazii arata ca el nu are alte venituri ,decat cele obtinute din aceasta activitate.
Se pare ca pe la unii a fost ,daca nu mai si este moda "gheiselor".
Totusi , vorba cuiva de acelasi "nivel" cu "lucratorul zootehnic" :

"Multi vede ,putini cunoaste" !

N.B.
Din nou observam ,cu mare regret si chiar cu suferinta ,cat de actual este in continuare marele Eminescu,
Cum ar fi reactionat astazi ar trebui sa se gandeasca unii dintre semenii nostri cu "capacitate" de decizie si "perfect cunoscatori" ai unor "operatii arimetice"

G. B. nu are studii juridice, iar potrivit propriului CV, depus la Parlamentul European, nu are nici măcar studii superioare. Latifundiarul din P.... a absolvit Liceul "Iuliu Maniu" din Bucureşti, în 1978. De altfel, ca să-şi mai umple biografia subţire, noul deputat a trecut la realizări "construirea a 320 de case pentru sinistraţii din localităţile Vadu Roşca, Arbore, Bucovina şi Rast (cca 10 milioane EUR); Donaţii pentru Patriarhia Română, Muntele Athos, mănăstiri şi diverse alte locaşuri de cult (peste 15 milioane EUR şi 2.300.000 USD); Sprijin financiar acordat persoanelor cu handicap pentru efectuarea de intervenţii chirurgicale (peste 2 milioane EUR); Donaţie UNICEF (250.000 EUR); Donaţii la zeci de orfelinate din România în valoare de câteva milioane EUR; Construcţie spital şi diverse alte acţiuni de binefacere".


Citatul este din ziarul "Romania Libera",datat 18.12.2012

Sunt de destui ani vietuitor pe pamantul acestei tari si viata trecea pe langa mine fara sa simt si rusinea ca o persoana fara studii sa devina devina membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor.
Ma simt jignit ca sunt contemporan cu astfel de persoane , cu astfel de
situatii ,cred eu nemaiintalnite in alte state de pe glob sau , poate , intalnite in statele bananiere.
Zecile de mii de juristi sau cati exista in Romania ar trebui sa isi manifeste , la randul lor , oprobriul sau macar ofensa fata de aceasta situatie sau sa isi declare public nulitatea actelor de studii ,ori macar sa solicite sa li se permita sa
presteze ,de altfel , onorabila activitate , de oierit.
Romani de toate categoriile , rusinati-va !

Răspuns la discuția Maxime - Aforisme - Cugetari
Casnicia nu este un contract , ci o negociere continua.

Mai mult decat astazi, mai putin decat maine
Răspuns la discuția Maxime - Aforisme - Cugetari
Ciresii in floare ne aduc aminte in fiecare primavara ca putem renaste din iernile noastre
Răspuns la discuția Maxime - Aforisme - Cugetari
Dragostea de patrie este cea dintai religie a omului civilizat.

Devotamentul fata de patrie este cea dintai dintre virtuti.
Napoleon / Cugetari (ambele)


Fara patrie , omul este un punct pierdut in hazardul timpului si al spatiului.
Lacordaire / Cugetari
Răspuns la discuția Arestat pe strada
Din nefericire , raspunsul nu poate fi decat unul descurajator.
Sansele sunt minuscule , daca nu chiar egale cu zero.
Se pare ca fratele dvs si-a ales un alt fel de viata si va trebui sa plateasca in fata legii.
Ajutati-l , alegandu-i un avocat bun, pentru a-l sprijini sa minimalizeze repercusiunile penale ale faptelor sale.


Răspuns la discuția raport de pedepsire
In mod cert au exista pe vreuna dintre caile cunoscute "informatii" care il "acuzau" pe sotul dvs sau poate chiar este vorba despre vreo razbunare a unor alti detinuti , daca au exista ceva conflicte cu acestia la locul de detentie.
Pana la proba contrarie si pana la solutionarea unei eventuale contestatii a sotului dvs , impotriva masurilor luate impotriva sa , acesta ar putea fi sanctionat de administratia locului de detentie.
Intr-adevar negasirea telefonului il scapa de o sanctiune penala conform Legii nr.275/2006.
Eventual , pe caile legale sa ceara mutarea , fie in alt loc de detentie , fie in alta sectie sau camera in cadrul aceluiasi loc de detentie
Răspuns la discuția procedura cu intarziere
Daca este vorba despre o intarziere aceasta poate apartiune organelor de politie sau organelor de justitie care nu au instiintat in termen legal politia cu privire la sentinta aplicata.,
In rest , masura este corecta.
Sa formuleze plangere la seful politiei sau/si la CSM.