avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Activitate Magda74

Activitate Magda74

Am un credit la o banca si luna aceasta am aflat ca banca a renuntat la comisionul de risc(conform OUG.50) dar acest comision de fapt a ramas doar ca acum se numeste comision de administrare. Acest lucru s-a intamplat fara sa semnez vreun act in acest sens.
Deci rata lunara a ramas aceasi, doar ca comisionul de risc acum se numeste comision de administrare(com.de risc din graficul de rambursare din lunile trecute+ com. de administrare= Com. de administrare din aceasta luna).
Ma gandesc ca fara acordul meu in scris nu se poate ca banca sa transforme un comision(de risc) in alt gen de comision(de adminisrare)... Ce ma sfatuiti sa fac ca sa scap de com. de risc? Cred ca primul pas ar fi sa depun o sesizare in scris la banca... Sau?
Răspuns la discuția protest
Incep sa cred ca nu mai avem nevoie de invatamant in Romania:((
Multumesc frumos pentru raspuns.
La sedinta cu parintii ne-au informat invatatoarele ca se desfinteaza clasele(I-IV) step by step pentru ca nu sunt bani pentru plata cadrelor didactice!
Aceste clase au fost infintate cu acordul MEC, Ispectoratului si Consiliului local!
Iar acum le desfinteaza!
Noi, parintii nu suntem de acord cu aceasta hotarare.
In calitate de parinti ce masuri(forme de protest legale) putem lua pentru a opri aceasta decizie?
Răspuns la discuția protest
Ma gandesc ca ar trebui sa organizam un miting, sa scriem o petitie (noi parintii)dar nu stiu cum sa procedam ca sa fie totul legal.Poate ma ajutati...Am apalat si la Sindicatul din invatamant sa ne indrume, dar inca nu am primit niciun raspuns.
Discuție protest
La sedinta cu parintii ne-au informat invatatoarele ca se desfinteaza clasele(I-IV) step by step pentru ca nu sunt bani pentru plata cadrelor didactice!
Aceste clase au fost infintate cu acordul MEC, Ispectoratului si Consiliului local!
Iar acum le desfinteaza!
Noi, parintii nu suntem de acord cu aceasta hotarare.
In calitate de parinti ce masuri putem lua pentru a opri aceasta decizie?
Vă rog frumos să mă lămuriţi dacă este corect ca pe fluturaşul din luna noiembrie (invatamant) sa-mi treacă cu 26 de ore lucrate mai putin(cu toate ca am lucrat in timp ce altii au stat acasă in concediul fără plată), iar pe luna decembrie apare penalizare cu 9,8 %(deşi eu cred ca trebuia sa se specifice Legea 329/2009, la aceste reţineri salariale).
Cum ma afectează aceste lucruri (mă refer la cartea de muncă)?
Pe ce bază legală pot să cer remedierea acestora?
Mulţumesc frumos.
tudorvaleriu a scris:

1. Faceti o sesizare la ITM care, in urma verificarilor, va vor da un raspuns.
2. Discutati cu angajatorul si-i spuneti ca daca nu va da banii (ii dati un termen scurt de cateva zile) il veti da in judecata.
3. Il puteti da in judecata la Tribunalul din judetul unde aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
4. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze contractul individual de munca din initiativa angajatorului si sa nu fie din vina dvs.

Astazi a vorbit sotul meu cu angajatorul si i-a spui ca nu poate sa-l dea in somaj doar din ianuarie (pentru ca pana atunci sunt alti muncitori pe lista de asteptare) pentru ca numai cate 6 persoane pe luna poate da in somaj.
Asta inseamna ca trebuie sa asteptam pana in ianuarie ca sa poata primi somajul, iar pana atunci nici salar nici somaj.
Exista o lege care spune ca intr-o luna numai 6 persoane pot fi dati in somaj?
(Ce-i face ITM-ul angajatorului?- sotul meu are un suflet mare si nu ar vrea sa- i faca rau angajatorului:(- )
Oricum astayi a depus cererea pentru somaj. Care este procedura mai departe?Trebuie sa primeasca un raspuns in scris? Dupa cat timp i se accepta somajul?
Multumesc mult
Sotul meu nu a primit salariul (de bonuri de masa sa nici nu vorbim) de aproximativ 3-4 luni. A cerut angajatorului sa fie dat in somaj, dar acesta a refuzat (pe motiv sa mai astepte cateva zile ca sa se redreseze- dar asa spune de cateva luni)
Ce poate face pentru a fi dat in somaj si pentru a recupera drepturile salariale?