avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate ADELA STROE

Activitate ADELA STROE

Buna ziua, eu am avut internetul de la Telekom si am constatat la momentul platii facturii ca acesta a fost preluat de Orange!
De la ce data se plateşte indemnizaţia zilnică pentru hrană şi a indemnizaţiei de cazarmament pentru copii care au Certificat de Orientare Scolara şi certificat de handicap raportat la prevederile art. 5 şi 6 din H.G. nr. 564/2017 ?
Mentionez faptul că in data de 28.01. 2022 a fost emisa Hotararea CJRAE în urma căreia a fost eliberat Certificatul de orientare scolara, iar in data de 03.02.2022 au fost depuse la scoala documentele necesare obţinerii indemnizatiei de ajutor social .
Avand în vedere cele mentionate anterior plata drepturilor copiilor cu cerinte educationale speciale de la ce data intra in plata?
Mul'tumesc
O fundatie poate infiinta o societate comerciala?
verificati care dosar a fost inregistrat primul, conexarea se face la primul dosar inregistrat la instanta, odata operata conexare acestea devin un singur dosar si se dau o singura sentinta!
Speta - constructorul nu mai poate continua executarea lucrarilor, motiv pentru care s-a contractat un alt operator.
vechiul constructor nu doreste sa isi ridice organizarea de santier, aspect ce face ca noul operator sa nu isi poata realiza propria sa organizare de santier. de asemenea nu se poate realiza o organizare de santier intr-o alta locatie intrucat prin autorizatia de construire s-a stabilit locatia respectiva.
Intrebarea este cum pot desfiinta eu beneficiar organizarea de santier a vechiului constructor?
lichidatorul are obligatia de a formula si sustine actiuni in pretentii prin proprii angajati - gen - consilier juridic?
sau nu intra in sfera atributiilor sale si contracteaza un avocat?
in speta mea mea lichidatorul a contractat un cabinet de avocatura, iar eu consider ca reprezentarea in instanta si/sau formularea si sustinerea actiunilor este atributul lichidatorului!!
Discuție Conexitatea
pe rolul tribunalului au fost introduse 2 cereri de chemare in judecata - primul dosar in data de 14.12.2016, iar cel de-al doilea in data de 28.12.2016; in primul dosar nu se stabileste termenul de judecata, in cel de-al doilea se stabileste termen de judecata, la prima infatisare se pune in discutie exceptia conexitatii celor doua cauze invocata de parat.
judecatorul solicita pt urmatorul termen depunerea de inscrisuri din primul dosar;
in ziua judecarii cauzei, judecatorul precizeaza ca nefiind acordat termen in primul dosar nu poate conexa cele 2 cauze;
se mai poate invoca in exceptia conexitatii in primul dosar?
sau la urmatorul termen din cel de-al doilea dosar pot solicita instantei sa puna din nou in discutie exceptia conexitatii (in condi'iile in care poate pana atunci se stabileste termen de judecata in primul dosar)?
in conditiile in care invoc exceptia calitatii proceduale pasive, pe fondul cauzei pot formula intampinare si cerere reconventionala?
in ce masura solicitarea unui asociat de a i se pune la dispozitie documente care privesc activitatea societatii trebuie supusa dezbaterii Consiliului de Administratie? este vorba de un asociat care are un procent de 20%,