avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate Alina Defta

Activitate Alina Defta

Este o acțiune comercială dar din punctul meu de vedere trebuie formulată de un avocat.
Răspuns la discuția succesiune dupa sot
Bunurile sunt dobândite în timpul căsătoriei sau exclusiv ale soțului defunct? Important pentru că dacă bunurile sunt comune deja jumătate vă aparțin deci se va împărți cu ceilalți moștenitori doar jumătatea defunctului.
Căutați-l pe neghob și înțelegeți-vă la asigurător. Poliția trebuie să-i i permisul dacă v-a lovit și a plecat fără să stabiliți că este de acord să vă dea asigurarea. Dacă este în continuare de acord întâlniți-vă și rezolvați amiabil problema.
motivul suspendării probabil că vi se impută: probabil vi s-a pus în vedere de către instanță să depuneți de exemplu acte doveditoare ale contractului de muncă și respectiv ale obținerii de venituri de către soț în străinătate. Dacă nu puteți intra în posesia lor puteți face o cerere la consulatul țării respective. Dacă nu obțineți un răspuns cu privire la contractul de muncă sigur veți primi un răspuns cu privire la salariul minim pe economie din zona unde își are reședința( dacă are reședința în străinătate), și pensia va fi stabilită la raportat la acest venit.
Răspuns la discuția Incredintare minor catre tata
Nu vreau să vă întristez dar având în vedere vârsta minorei și mprejurarea că este fată aveți șanse minime să vă fie încredințată dvs. Pentru a obține acest lucru trebuie să faceți eforturi majore. Succes!
Răspuns la discuția pensie alimentara
Instanța nu vă poate mări cuantumul pensiei peste 1/4 din venit. Ba mai mult, v-o poate micțora având în vedere împrejurarea că mai aveți în întreținere și un alt minor.
Răspuns la discuția Onorariu preconizat partaj
Nu este vorba de un comision ci de un onorariu care poate fi la valoare, respectiv minim 1% din valoare dar nu mai puțin de 1000 lei. Acesta este minimul orientativ, acum depinde de valoarea bunurilor și de înțelegerea cu avocatul..........
Răspuns la discuția Cum Fac Sa Divortez Mai Repede???
Important de știut este dacă soțul mai locuiește acum în Iași, adică unde a fost ultimul domiciliu comun. Dacă nu, instanța competentă cu soluționarea divorțului va fi cea din locul unde are acum domiciliul soțul dacă vreți să intentați acțiune, iar dacă soțul nu mai are domicilul în țară:instanța de la domiciliul dumneavoastră. Dacă există posibilitatea să-l contactați și este de acord cu divorțul, formulați o cerere împreună și căsătoria va fi defăcută de la primul termen de judecată. Succes!
Venitul mediu brut este cel stabilit prin hotarare a Consiliului uniunii și-mi foloseste mie sau oricarui avocat la concedii medicale, indemnizatii de maternitate s.a. În funcție de acest venit ești remunerat de către Barou nu în funcție de încasări căci degeaba ai încasări de 100 mil lei pe lună la care plătești cotizații că la concedii raportarea este la acest venit mediu stabilit de UNBR pe țară. Deci Uniunea nu îți acordă mai mult decât venitul mediu brut pe profesie. La asta îmi folosea dar se vede treaba că pe aici nu prea se citește statutul Casei de Asigurări. Oricum, merci!
E incredibil ca nu e nimeni la curent cu acest venit. Anul trecut acest venit a fost stabilit prin hotarare a consiliului uniunii, asa cum zice in statut, la 1350 lei, insa, daca anul asta s-au majorat cotele trebuie sa se fi majorat si acest venit mediu. Am intrebat aici pentru ca nu am gasit pe site-ul unbr dar o sa intreb telefonic la uniune pentru ca vad ca nimeni nu e la curent cu acest lucru.