avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Activitate madelaine28

Activitate madelaine28

Răspuns la discuția Profesii platite prin onorarii
Cred totusi ca nu am fost suficient de clara. Exemplele de experti date de mine si pe care vreau sa-i contractez nu cred ca fac parte din vreo profesie liberala (de asta intrebasem de lista, ca sa pot verifica).
Sunt experti in domeniul respectiv - educatie, IT, management, care nu cred sa fie liberale.
De aceea intrebam daca-i pot plati prin onorarii.
Răspuns la discuția Profesii platite prin onorarii
Multumesc.
Răspuns la discuția Profesii platite prin onorarii
Multumesc.

Inteleg de aici ca pot plati o serie de experti (exemplu expert management educational, expert IT, expert dezvoltare software etc) prin onorarii?

Care este doc juridic pe care il intocmim pentru plata onorariilor? Contract de furnizare sau conventie civila de prestarii servicii?
Buna ziua,
Imi puteti indica legea sau unde gasesc profesiile ce pot fi platite prin Onorarii? (spre exemplu Expert monitorizare poate fi platit pe o conventie civila prin Onorarii?)
Multumesc.
Exista vreo prevedere care impune un nr. minim obligatoriu la norma de baza?
Particularizand: in cadrul unei institutii publice, care este nr. minim de ore pe care un angajat este obligat sa il aiba la norma de baza, in conditiile in care preia prin cumul o alta functie in cadrul aceleiasi institutii/sau i se intocmeste un alt contract de munca pe perioada determinata cu timp partial la aceeasi institutie, cate ore trebuie sa pastreze minim la norma de baza?
Răspuns la discuția Detasare
Buna ziua,
Nu salariatul doreste incetarea detasarii si nici angajatorul care l-a detasat. Cel care a intrerupt detasarea este angajatorul la care a fost detasat si nu a invocat niciun motiv, ci doar a dat o decizie de incetare a detasarii. Poate angajatorul la care se realizeaza detasarea sa o intrerupa mai devreme? Si doi Angajatorul care a detasat poate refuza primirea salariatului?
Nu este vorba de functionari publici.
Discuție Detasare
Buna ziua,
Angajatorul care a dispus detasarea pt 1 an a unui angajat, poate sa refuze intreruperea acesteia in cazul in care angajatorul la care salariatul a fost detasat il notifica de intreruperea detasarii mai devreme? Poate refuza sa il primeasca pe angajat la munca?
Multumesc.
Răspuns la discuția hotarare reintegrare
Multumesc.
Răspuns la discuția La Multi Ani, freeelis!
La multi ani, freelis! Multa sanatate!
Multumim pentru ajutorul primit.
Răspuns la discuția hotarare reintegrare
Care este termenul de prescriptie in care se poate solicita punerea in executare a hotararii judecatoresti privind reintegrarea?