avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate diana22

Activitate diana22

in cazul in care unul dintre soti are o contributie proprie de 30%(contributie rezultata din vinderea unui bun propriu) la achizitionarea unui bun comun, ce se intampla cu aceasta suma? nu se include in masa partajabila și i se ofera o cota mai mare? reprezinta un drept de creanta? ce va dispune instanta? este intr-adevar o subrogatie dar una partiala..
in ce situatii instanta poate anula un recurs ca neregulat introdus?
nu e cazul unui preaviz. concedierea s-a dispus ca sancțiune disciplinară.
Este legala o decizie de concediere in timpul incapacitatii de munca stabilite cf legii prin certificat medical, daca angajatorul specifica faptul :” contractul inceteaza la data expirarii concediului medical??”
poate angajatorul sa stabileasca o alta data de la care decizia poate avea efecte???
Răspuns la discuția taxa timbru partaj
m-am mai lamurit cat de cat, multumesc. dar daca a cerut prin cerere insasi atribuirea catre el a 70% nu trebuia sa timbreze de la inceput intreaga suma? adica 3% plus timbrajul pentru valoarea contestata?
Răspuns la discuția taxa timbru partaj
articolul asta il stiam si eu din lege, dar nu il pot intelege..in speta mea..deci reclamantul plateste ce contesta. dar ce contesta? ce depaseste 50%? adica plateste 3% din 20%?#-o
va rog frumos lamuriti-ma si pe mine: cine cat plateste? se introduce o cerere de partaj bunuri comune, reclamantul sustine ca are contributie 70%, iar parata 30%. parata face intampinare si reconventionala si sustine ca sotii au contributie de 50 %-50% si mai solicita adugarea la masa de partaj a unui autoturism.
Răspuns la discuția data datorare dobanzi
la judecatorie se va introduce..dar referitor la data de la care se datoreaza, unde gasesc o reglementare, o decizie? as prefera fireste sa gasesc o cale prin a putea cere dobanda de la data scadentei, pe care i-am si notificat-o deditorului
Răspuns la discuția data datorare dobanzi
nu este stipulat nimic, deci conform legii se datoreaza doar dobanda legala? dar de la ce data? a introducerii cererii ori a scedentei?
Răspuns la discuția data datorare dobanzi
nu, e vorba despre un imprumut intre persoane fizice