avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters98040

Activitate ContSters98040

Adunarea generala poate fi prezidata de catre orice persoana indicata de catre actionari. De regula acea persoana se alege dintre marii actionari.
Răspuns la discuția concediu
Potrivit articolul 119 din legea 19 / 2000, concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere. Concediile pentru sarcina si lauzie se compenseaza intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare.
In situatia in care reveniti la munca, concediul prenatal se poate intrerupe, dupa nastere putand sa va luati concediu pentru lauzie. Daca intrerupeti concediul prenatal si il inlocuiti cu concediu medical( banuiesc ca va intereseaza indemnizatie de 100% ) este posibil ca unitatea sa solicite verificarea concediului medical acordat.
Luati legatura cu administratorul judiciar, respectiv lichidatorul. Acesta reprezinta societatea intrata in insolventa.
Garantiile de participare se restituie ofertantilor necastigatori. Ati solicitat restituirea, si v-ati lovit de un refuz? In acest caz, actionati societatea in instanta, solicitand totodata dobanda la suma.
Asta trebuie sa vedeti in CCM-ul aplicabil la nivel de ramura. In mod normal se acorda odata cu plata indemnizatiei pentru sarcina si lauzie, daca ati anuntat unitatea, si ati transmis certificatul de nastere. Trebuie sa depuneti si o cerere in acest sens la unitate.
Răspuns la discuția Ce sa fac?
Faceti plangere la politie, pentru nerespecatrea hotararilor judecatoresti, daca au trecut 15 zile de cand ati solicitat in scris punerea in aplicare a sentintei judecatoresti.
Răspuns la discuția Firma recuperari creante
In general firmele de recuperari creante existente pe piata la ora actuala , incheie un contract de mandat cu cei interesati in recuperarea creantelor. Daca se ajunge in Instanta , societatea de recuperari angajeaza un avocat pentru a reprezenta interesele creditorului in instanta.
Răspuns la discuția Indemnizatie pt al doilea copil
Baza de calcul ramane aceeasi.
Răspuns la discuția insolventa
Societatea in insolventa, isi poate instraina activele numai cu acordul judecatorului sindic. Deci aici este exclusa anularea contractului de vanzare cumparare.
Operatorii de taxi din Bucuresti nu practica acelasi tarif. Legea concurentei interzice un minim de pret impus . Si tigarile au aceasi pret la toate magazinele, restaurante etc.