avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice anunt de participare vs. cerere de oferta
Discuție deschisă în Achiziţii publice

anunt de participare vs. cerere de oferta

care este diferenta intre anunt de participare si cererea de oferta?
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 21:03, 9 Aprilie 2010
cred ca se face o confuzie MARE. Invitatie de participare, Cerere de participare, Selectie de oferte, Chemarea la licitatie sunt toate aceeasi forma de anunt ca eu, statul, fac o investitie si trebuie sa o fac cat mai ieftin, prin diferite proceduri. VALOAREA investitiei face diferenta! Daca pe cod CPV valoarea investitiei este mai mica de 10000 de euro atunci pot face selectie de oferte. Daca valoarea pe cod CPV este mai mare de 10000 de euro atunci fac licitatie in plic inchis. Nu conteaza cum aflam conteaza cpv si valoarea cpv. Si oameni buni, nu numai pe SEAP se face publicitate ci si prin presa. Important este ca atribuirea sa se faca prin seap. Cred ca am fost clar si concis.
prin publicarea unei invitatii de participare se initiaza procedura de cerere de oferte. printr-un anunt de participare se initiaza in general licitatia deschisa sau restransa. diferenta dintre cererea de oferte si licitatie consta in termnele mai scurte de derulare a procedurii cerere de oferte. pt. aceasta insa, trebuie ca valoarea estimata sa fie mai mica saua egala cu pragurile valorice de la art. 124 din oug 34. Avand in vedere ca aceasta intrebare pare banala pt. o persoana care efctueaza in mod curent achizitii publice, tot ceea ce va pot recomanda pt. a intelege in mod concret diferenta dintre proceduri, este de a citi foarte atent legislatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii publice - proiect cu fonduri europene euangajat euangajat Am o intrebare legata de achizitiile publice. Sa spunem ca o institutie publica face achizitii de peste 15.000 Euro, intr-un proiect cu fonduri europene. ... (vezi toată discuția)
Contractele de prestarii servicii in institutile publice? Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Contractele de prestarii servicii se fac pe baza de oferta si licitatie conform carei legi si articol. (vezi toată discuția)