avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere de divort

Buna ziua. Imi poate spune cineva cu aproximatie, din momentul depunerii cererii de divort pana in momentul in care sotia primeste instiintarea sau citatia cam cat dureaza ? Si cam la ce distanta se stabileste primul termen ? Va multumesc
Din momentul depunerii cererii de divort, sotia primeste citatie dupa aproximativ 5 zile-2 saptamani.termenul este stabilit respectandu-se o serie de reguli, printre care si volumul de dosare al instantei.De regula, primul termen este dupa aproximativ o luna, maxim doua luni.
Va multumesc!
S-a modificat Ecris, in sensul de a se acorda cele 2 luni de impacare procedurale la divortul prin acord...
Asa incat, la cele aratate de doamna, termenul de judecata e peste doua luni... chiar daca judele de serviciu nu-si face datoria de a da sfatri de impacare...
Ii inteleg, un judecator de serviciu sta cu dosare de studiat pe birou, e groaznic volumul de munca...

Daca raspundeai altcuiva, te rog sa ignori interventia mea... mie imi pare ca doamna dorea sa stie altceva decat cand anume e citata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prea lung? d_aliss d_aliss Am intentat actiunea de divort in iunie 2007.Casatoriti in 1992,un copil minor.Primul termen a fost in septembrie 2007.La prima infatisare el a spus ca nu e de ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor danut.cheptanaru danut.cheptanaru in cat timp pot sa divortez daca suntem de acord amindoi cu desfacerea casatoriei si cu incredintarea minorului mie ,care este procedura de urmat.multumesc (vezi toată discuția)