Buna ziua. Imi poate spune cineva cu aproximatie, din momentul depunerii cererii de divort pana in momentul in care sotia primeste instiintarea sau citatia cam cat dureaza ? Si cam la ce distanta se stabileste primul termen ? Va multumesc
Din momentul depunerii cererii de divort, sotia primeste citatie dupa aproximativ 5 zile-2 saptamani.termenul este stabilit respectandu-se o serie de reguli, printre care si volumul de dosare al instantei.De regula, primul termen este dupa aproximativ o luna, maxim doua luni.
S-a modificat Ecris, in sensul de a se acorda cele 2 luni de impacare procedurale la divortul prin acord...
Asa incat, la cele aratate de doamna, termenul de judecata e peste doua luni... chiar daca judele de serviciu nu-si face datoria de a da sfatri de impacare...
Ii inteleg, un judecator de serviciu sta cu dosare de studiat pe birou, e groaznic volumul de munca...
Daca raspundeai altcuiva, te rog sa ignori interventia mea... mie imi pare ca doamna dorea sa stie altceva decat cand anume e citata...
Divort prea lung?
d_aliss
Am intentat actiunea de divort in iunie 2007.Casatoriti in 1992,un copil minor.Primul termen a fost in septembrie 2007.La prima infatisare el a spus ca nu e de ... (vezi toată discuția)