avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere de divort

Buna ziua. Imi poate spune cineva cu aproximatie, din momentul depunerii cererii de divort pana in momentul in care sotia primeste instiintarea sau citatia cam cat dureaza ? Si cam la ce distanta se stabileste primul termen ? Va multumesc
Ati citit tot ce s-a scris mai sus... chiar in topicul asta??
Dati cu banul daca nu stiti care sa fie reclamantul si care paratul, dar sa scrie unul (reclamant) o cerere de divort din culpa comuna prin care il cheama in judecata pe celalat (parat) si in care sa motiveze de ce nu mai e posibila continuarea acestei casatorii (nu zice nimeni ca trebuie sa fie musai cu bataie, ca motiv ......dar nici sa nu rezulte din ea ca-i totu e roz bombon).
Luati si un prieten cu voi - martor comun si divortati la prima infatisare.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2008
romascanu, moderator
As zice ca se audiaza si minorul.
Parca avea doar 9 ani ... scria pe undeva.
Sa le iau in ordine:

Romascanu: am citit tot, dar chiar nu era explicat clar cazul in care exista minori. Doar ca nu se poate intenta actiunea cu intelegerea partilor.

Gabriela: Din cate am aflat eu anterior postarii, daca minorul e sub 10 ani nu se face audierea sa. In august va implini 10 ani.

Va multumesc tuturor celor care mi-ati scris pe acest forum.
Sintetizand sfaturile voastre concluzia mea este urmatoarea:
Sotia va intenta o actiune de divort impotriva mea, iar la prima infatisare e indicat sa vina si un martor comun sau posibil unul de fiecare parte. La aceasta prima infatisare eu nu ma voi opune actiunii si voi accepta vina. Si poate avem 'ghinionul' sa ne dea sentinta dupa prima infatisare.
Ca motive m-am gandit la certuri frecvente, neintelegeri, neglijare reciproca, lipsa de afectivitate, luarea deciziilor separat.
Daca mai aveti voi sugestii v-as ruga sa-mi mai scrieti.
Desi nu-mi face placere acest divort, dupa multe discutii am ajuns la concluzia ca e spre binele copilului.

MarianD
Da, asa e, are 9 ani, retinusem eu altceva.

Alte discuții în legătură

Divort prea lung? d_aliss d_aliss Am intentat actiunea de divort in iunie 2007.Casatoriti in 1992,un copil minor.Primul termen a fost in septembrie 2007.La prima infatisare el a spus ca nu e de ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor danut.cheptanaru danut.cheptanaru in cat timp pot sa divortez daca suntem de acord amindoi cu desfacerea casatoriei si cu incredintarea minorului mie ,care este procedura de urmat.multumesc (vezi toată discuția)