avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere de divort

Buna ziua. Imi poate spune cineva cu aproximatie, din momentul depunerii cererii de divort pana in momentul in care sotia primeste instiintarea sau citatia cam cat dureaza ? Si cam la ce distanta se stabileste primul termen ? Va multumesc
Ati retinut corect, doar ca nu trebuie sa va justificati exagerat de ce nu mai vreti sa fiti insurat... Aveti neintelegeri peste care nu puteti trece, certurile fac rau copilului si ati hotarat ca e si spre binele nervilor dv. si ai copilului. Sustineti un motiv de cearta, ceva gen: socri, bani, alegeri diferite... neglijenta, orice... Va va intreba ceva la obiect judele, de exemplu: ce era cu socrii? Sau: cum adica va simteati neglijat?
Martorul se audiaza imediat dupa dv., si judele se refera la acelasi lucru: de ce nu se inteleg? I-ati auzit dv.? Exact ce anume? Credeti ca mai sunt sanse sa se impace?

Vedeti ca am auzit martori in instanta carora le parea rau ca cei doi se despart si au declarat ca s-ar mai putea impaca, sigur, doar sunt oameni... :))
Sa fiti de acord cu privire la pensie, incredintarea copilului... E musai sa se pronunte si pe astea.
AVLIL a scris:

Ati retinut corect, doar ca nu trebuie sa va justificati exagerat de ce nu mai vreti sa fiti insurat... Aveti neintelegeri peste care nu puteti trece, certurile fac rau copilului si ati hotarat ca e si spre binele nervilor dv. si ai copilului. Sustineti un motiv de cearta, ceva gen: socri, bani, alegeri diferite... neglijenta, orice... Va va intreba ceva la obiect judele, de exemplu: ce era cu socrii? Sau: cum adica va simteati neglijat?
Martorul se audiaza imediat dupa dv., si judele se refera la acelasi lucru: de ce nu se inteleg? I-ati auzit dv.? Exact ce anume? Credeti ca mai sunt sanse sa se impace?

Vedeti ca am auzit martori in instanta carora le parea rau ca cei doi se despart si au declarat ca s-ar mai putea impaca, sigur, doar sunt oameni... :))
Sa fiti de acord cu privire la pensie, incredintarea copilului... E musai sa se pronunte si pe astea.

AVLIL: multumesc, am inteles exact. Exemple pot sa dau, iar cu pensia voi fi de acord.
Doar cu martorii nu stiu cum sa fac, deoarece am cunostinte care au observat faptul ca nu ne intelegem, posibil sa stie din auzite mai multe de la unul sau celalalt. Nu stiu cat de eficienti pot fi asa martori, nu stiu daca e o dovada faptul ca au auzit de la noi ca ne certam.

Mai este o latura pe care nu as vrea s-o fac publica la tribunal: relatiile extraconjugale.
Dupa parerea voastra, am putea sa nu le pomenim?

MarianD
DA, puteti sa nu o mentionati la divort. In procesele de divort pot fi audiate rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv.
Este de ajuns un martor comun asa cum a spus colega mea mai sus.
Si stati linistit, nu o sa-l audieze pana "transpira". Mai mult de 2-3 minute nu prea vorbeste.
Da, puteti sa spuneti si de astea... Oricum copilul nu va fi in sala si poate sa nu auda niciodata despre asa ceva...
Spuneti ca de ceva timp traiti vieti separate, chiar cu alte persoane, ca nu mai interactionati... Mergeti totusi la un avocat sa va redacteze cererea si apoi tineti aceeasi linie in cadrul procesului.
Martorul poate sa stie de oriunde, nu conteaza. Mai mult de 3-4 intrebari la obiect nu-i pune... Nu se intra in amanunte, gen "de cand?", "cu cine" etc. Il mai intreaba pe martor si chestiunile standard, daca e in dusmanie, ruda etc. Si gata, cum spunea colega, in cateva minute!
Ideea e doar sa nu va contraziceti cu martorul, atat.

Alte discuții în legătură

Divort prea lung? d_aliss d_aliss Am intentat actiunea de divort in iunie 2007.Casatoriti in 1992,un copil minor.Primul termen a fost in septembrie 2007.La prima infatisare el a spus ca nu e de ... (vezi toată discuția)
Te poti razgandi la un divort amiabil? BadilaR BadilaR Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine. Sotul meu s-a decis sa divorteze dar din pacate motivele lui nu sunt atat de \"convingatoare\" nici pentru ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor danut.cheptanaru danut.cheptanaru in cat timp pot sa divortez daca suntem de acord amindoi cu desfacerea casatoriei si cu incredintarea minorului mie ,care este procedura de urmat.multumesc (vezi toată discuția)