avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilier juridic incompatibil cu functia de director
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilier juridic incompatibil cu functia de director

Buna!sunt angajata la o institutie publica cu personalitate juridica ,in functia de consilier juridic .Recent mi s-a propus sa fiu director din lipsa de personal in cadrul aceleiasi unitati .Nu este aplicabil art. 10 lit c din Legea cons.juridic ?
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 16:25, 11 Aprilie 2010
Perfect. Veti fi director si va veti indeplini atributiile din fisa postului, care nu au legatura cu functia de executie "consilier juridic".

Postul ramane vacant si veti angaja un alt consilier juridic. Sau nu puteti, din cauza lipsei de personal? Eu zic ca nu puteti, in acelasi timp, sa indepliniti atributiile unui consilier juridic si pe cele ale unui director. Functia de executie este una, functia de conducere este cu totul altceva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Pai daca ziceti ca ramane vacant, pentru ce mai adresati intrebarea legata de incompatibilitate? nu doreati cumul de functii?

Daca ramane vacant si sunteti doar director, nu mai are nici o legatura nici un fel de incompatibilitate, fiind doar o functie?

Cred ca e o problema de logica, ce Dumnezeu, ziceti ca sunteti consilier juridic.....
adutescu a scris:

Pai daca ziceti ca ramane vacant, pentru ce mai adresati intrebarea legata de incompatibilitate? nu doreati cumul de functii?

Daca ramane vacant si sunteti doar director, nu mai are nici o legatura nici un fel de incompatibilitate, fiind doar o functie?

Cred ca e o problema de logica, ce Dumnezeu, ziceti ca sunteti consilier juridic.....

mi s-a propus sa fiu si consilier juridic si director in acelasi timp, de asta am intrebat de art. 10 lit c din legea 514/2003?

Legea 514 /2003 nu iti interzice decat sa exerciti profesia in acelasi timp cu alta profesie salarizata insa Art. 16. din lege arata urmatoarele
"Consilierul juridic este obligat sa respecte dispozitiile legale privitoare la interesele contrare in aceeasi cauza sau in cauze conexe ori la conflictul de interese pe care persoana juridica ce o reprezinta le poate avea; el este, de asemenea, obligat sa respecte secretul si confidentialitatea activitatii sale, in conditiile legii."
Art. 7 din Statutul profesiei arata ca:
"Relatia profesionala dintre consilierul juridic si beneficiarul serviciilor sale se bazeaza pe onestitate, probitate, corectitudine, confidentialitate si independenta opiniilor profesionale. "

Prin urmare nu poti sa fii in acelasi timp si director si cj deoarece astfel contrazici principiul independentei din statut si prevederile art16 din legea 514/2003.
Poti sa iei in considerare suspendarea cim pe perioada exercitarii functiei de director si sa angajezi pe cineva pe perioada determinata in functia de cj.
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
Emil Lasconi, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic, incompatibilitati popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Angajat cu CIM de 8 ore in functia de consilier juridic pot sa am un CIM cu timp partial , tot ca si consilier juridic la o alta societate? Pot cu ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati consilier juridic antisocial charm antisocial charm Buna! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: Conform Statutului cons.jr. profesia de consilier juridic este incompatibila cu alte profesii ... (vezi toată discuția)
Functia de consilier juridic nu poate fi cumulata cu alte functii? bcfbmv bcfbmv Buna seara, Spuneti-mi va rog, daca am o functie (de casier) la o societate si (avand \"Dreptul\" terminat), vreau sa cumulez cu functia de consilier ... (vezi toată discuția)