avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... inscriere masa credala fost salariat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

inscriere masa credala fost salariat

Daca firma a intrat in insolventa (exista hot de deschidere, nu s-a facut inca nicio opozitie, si se va face reorg judic, dar s-au fixat deja termenele), cum trebuie sa procedeze un fost salariat pt a-si recupera salariile restante?
Cel mai recent răspuns: brendissima , utilizator 09:41, 13 Mai 2010
Termenul maxim prevazut de lege pentru implementarea unui plan de reorganizare este de 3 ani, socotiti de la data confirmarii planului. In cadrul reorganizarii, debitorul este obligat sa plateasca transe din creantele inscrise in tabel, transe aprobate de catre Adunarea Creditorilor. Dumneavoastra fiind creditor salariat, aveti prioritate la plata creantelor, astfel incat este posibil sa va incasati banii chiar in prima transa de plata, asta in cazul in care care planul de reorganizare este aprobat, votat si confirmat si reorganizarea chiar functioneaza.
Nu va bazati pe incasarea creantelor salariale prea repede.
Daca sunt bunuri garantate - toate sumele se distribuie conf art.121
Daca sunt bunuri negarantate, dar nu se vand imediat, se va face distributia conf art. 123 dupa cheltuielile procedurii si onorariul lichidatorului

Pentru a fis sigura ca sunteti in tabel faceti o cerere la jud sindic si la lich sa aratati ca va datoreaza soc suma x salarii restante.
este suficient sa atasez la cerere copie cim si carte munca? state de plata nu am semnat niciodata, iar fluturasi nu exista....care e dovada pe care tb sa o fac si cum, in ceea ce priveste sal restante?
este suficient sa atasez la cerere copie cim si carte munca?

Cred ca da !
si in cerere sa specificati valoarea creantei si modul de calcul al acesteia
si totusi nu sunt lamurita...........adm judiciar care instrumeanteaza dosarul ne-a spus (fostilor salariati) ca si noi vom fi inscrisi automat, in masura incare debitorul va furniza aceste date dincontabilitate. daca nu o face sau nu sunt mentionate corect creantele noastre, atunci putem face contestatie. ne-a mai spus ca nu platim taxa de 120 lei, decat in masura in care am face cerere individual.....pai daca aceasta posibilitate nu exista, de ce mai mentioneaza?!

Alte discuții în legătură

Insolventa urmata de faliment brendissima brendissima Daca a fost aprobat rap adm judic prin care s-a propus trecerea debit la falim, creditorul X caruia i-a fost admisa creanta in tabelul creantelor de la ... (vezi toată discuția)
Masa credala Alina_Lucia Alina_Lucia Buna ziua, Societatea la care lucram este in prezent in procedura simplifiicata a falimentului, fiind preluata de un administrator delegat. Eu, cat si alti ... (vezi toată discuția)
Angajat netrecut la masa credala in cazul insolventei unei firme anybodi anybodi Buna ziua, un cunoscut de al meu se confrunta cu o problema mai ciudata. Firma unde era angajat pana la sfarsitul lunii iunie (cand si-a dat demisia) platea ... (vezi toată discuția)