daca nu furnizeaza datale fostul administrator, statele de salarii sunt depuse la itm sa solicite copii de la acea institutie si gata.
Mai mult daca societatea a mai avut si controale exista in arhiva la itm si ce tematica au avut si mai cu seama ce masuri s-au dipsus si daca s-a conformat angajatorul, deci.... se poate, NU SE VREA si asta e valabil pentru muti practicieni in insolventa.
Imi cer scuze pentru generalizare si pentru profesionistii in insolventa care se simt ofensati de cele afirmate de mine mai sus.
stai ca nu inteleg....deci: asa e procedura, cum sustine adm judiciar, ca tb sa astept ca debitorul angajator sa depuna tabel cu creantele salariale restante, chiar daca sunt fost salariat, nu salariat activ, la data deschiderii procedurii?sau trebuie, in calitate d efost salariat, sa fac cerere de inscriere la masa credala???
Vrei o solutie sau vrei sa astepti?
Deci tabelul creditorilor il intocmeste adm jud pe baza cererilor de creanta si dupa ce sunt verificate. Creantele de natura salariala se inscriu din oficiu in tabel conf actelor predate de debitor.
Daca debitorul este pasiv angajatii sunt cei care--l notifica pe adm jud ca vor bani in temeiul CIM.
Eu personal am notificat adm/lich jud si m-a inscris in tabel dupa ce in prealabil sindicul a dispus ca acesta sa faca verificarile si la itm.
Eu am obtinut si de la itm un certificat prin care se atesta ca am avut / am calitatea de salariat conform cim cu sal net de....
multumesc pt feedback, lenia, dar nu cred ca ai inteles intrutotul situatia.....vb de salariati si de creante salariale, in timpce eu vreau sa stiu foarte sigur daca si fostii salariati intra in aceasta categorie (legea nu prevede nimic). prin urmare, nemaifiind intr-o atare situatie pana acum, as dori sa stiu care e procedura, deci practic, care se urmeaza pt a nu pierde termenele-limita. Reiau si arat ca vorbind cu mai multi lichidatori, am ajuns la concluzia ca nu exista practica unitara, drept pt care si dilema mea. vorbind cu adm jud care reprez debitorul, adica pe fostul meu angajator, mi s-a spus ca el asteapta ca debitorul sa faca acel tabel si daca nu ne regasim, ca fosti salariati, pe el sau nu suntem trecuti cu sumele corecte, atunci vom putea face contestatie la tabel. este corect ce ne-a spus? marturisesc ca pun aceste intrebari deoarece nu sunt convinsa ca adm jud nu tine cu debitorul ( la sugestia lui, debitorul a deschis dos de insolventa, din banii luiisi ia onorariul etc). nu se pune problema dovezii calit de salariat/fost salariat, ci doar de practica. daca vom face contestatie la tabel, vom plati taxa de 120 lei? (pe care nu o platim daca asteptam sa vedem tabelul sau daca am face cerere colectiva, asa ne-a explicat adm jud, eu, cel putin, nu regasesc in lege aceste posibilitati. legea spune ca acele creante salariale sunt scutite de taxa, problema devenind una d einterpretare in ceea ce priveste creantele sal ale fostilor salariati). multumesc anticipat
Sincer vad ca tu vrei sa achiti oricum suma sau ma rog insisti pe kestiunea aceasta.
Art.3 pct.10 din legea 85/2006 prevede creantele salariale sunt creantele ce izvoarasc din raporturi de munca intre debitor si salariatii acestuia. si faptul ca sunt inregistrate din oficiu in tabel de adm judiciar.
Art 64 (1) din aceeasi lege zice ca cu exceptia salariatilor ale caror creante sunt inscrise in tabel din oficiu de adm jud conf evidentelor contabile, toti ceilalti creditori ale caror creante sunt ANTERIOARE deschiderii procedurii vor depune cererea de admitere acreantelor in termnenul fixat in sentinta de deschidere a procedurii.
Deci notifica-l cu privire la faptul ca esti creditor salariat (nu fost salariat alk debitorului) si in conf cu art invocate mai sus sa te inscrie din oficiu in tabel.
Pagina 3 din 5
Du-te la pagina
1
2
3
4
5