avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... inscriere masa credala fost salariat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

inscriere masa credala fost salariat

Daca firma a intrat in insolventa (exista hot de deschidere, nu s-a facut inca nicio opozitie, si se va face reorg judic, dar s-au fixat deja termenele), cum trebuie sa procedeze un fost salariat pt a-si recupera salariile restante?
Cel mai recent răspuns: brendissima , utilizator 09:41, 13 Mai 2010
multumesc, lenia. nu insist pe achitarea taxei, am spus doar ca stiu muuuuuultiiiiiiiiiiiiii lichid si adm judic care aplica diferit legea. atat...se stiu ei care.....cu alte civinte, imiplace sa am temele facute si sa nu am surprize neplacute in aceasta chestiune. si cum adm jud, cu care am discutat deja, mi-a spus ca el va prezenta inszantei tabelul pe care i-l aduce debitorul, el nu va face cercetari despr e cine mai e salariat activ si cine nu mai e...intelegi?prin urmare, voi merge pe mana lui, cum s-ar zice, in sensul ca voi astepta acel miraculos tabel si daca nu imi va conveni, voi face contestatie....pt care nu voi plati nici taxa de 120 lei...corect?!:)
corect nu platesti taxa la contestatie DACA dispune sindicul altfel in lege spune ca pentru orice act - contestatie, cerere de inscriere la masa credala se achita suma de 120 lei
Revin depinde de sindic.

Eu as face in locul tau astfel: notific adm jud ca am de incasat suma de... reprez sal neincasate conf cim. Apoi o nota de sedinta la dos cauzei + dovada ca s-a depus la adm jud si sa dispuna sindicul prin incheiere.
Altfel astepti ceva ce nu se va intampla. Crede-ma
doamne, ce ma seaca tara asta...deci sa nu il cred pe cuvant pe adm jud? eu continui sa cred ca ii tine partea debitorului, cum e si normal, neinteresandu-l de soarta salariatilor..acum cica fostul angajator vrea s aii dam o declaratie cu cat mai avem de luat, el sa o aprobe, ca sa fie sigur ca nu are surprize la inscrierea la masa credala si pt a ne determina sa ii semnam din urma niste state de plata (care nu au fost niciodata semnate)...eu nu as dori sa semnez o atare declaratie, avand in vedere ca sunt ceva bani de luat de la el....ce valoarea probatorie ar avea o asemena declaratie? (data de mine, pe pp rasp, avizata cumva de angajator) eu zic ca nu are nicio valoare...de ex, as scrie acolo ca mai am de luat 10 mil, el sa nu mi-i dea, evident, pt ca se increde in distribuirea sumelor la dosar, iar eu sa vin apoi cu contestatie la eventualul tabel depus de el si sa cer 300 mil (pt toti anii pt care nu exista state de plata, in lim a 3 ani!!)...ce credeti?
si, totusi, stiu ca facuse acel tabel in care inscrisese doar salariatii activi, si adm jud nu i l-a priit, i-a spus sa ii treaca pe toti cei carora le datoreaza bani din trecut.....
Mihail a scris:

Fostul salariat urmeaza a se inscrie la masa credala.

Pentru ca.... si urma sa aflam si temeiul legal, dar NU exista predere in acest sens in legea 85/2006, deci d-nul lichidator are dreptate.

@brendissima
Poti sa-l crezi sau nu pe adm judiciar, dar el nu tine minte ca in dos x este creditorul brendissima care trebuie mentionat in tabel daca aduce actele debitorul, sau cica daca intocmeste un tabel.
Tabelul care nu e insotit de inscrisuri nu e relevant pentru nimeni.

Cine are interes face si demersuri cine nu....asteapta :tease:

As veni si eu cu o problema de admin judiciar prieten cu debitorul. Trebuie sa recuperam niste salarii compensatorii obtinute prin instanta la o zi inaintea deschderii procedurii de insolventa. Comunicarile nu le-am primit acasa, nu au ajuns nicaieri (oare de ce???) de 6 saptamani si bineinteles ca au tot interesul sa nu ne inscriem la masa credala.Nu stim ce sa credem!

Alte discuții în legătură

Insolventa urmata de faliment brendissima brendissima Daca a fost aprobat rap adm judic prin care s-a propus trecerea debit la falim, creditorul X caruia i-a fost admisa creanta in tabelul creantelor de la ... (vezi toată discuția)
Masa credala Alina_Lucia Alina_Lucia Buna ziua, Societatea la care lucram este in prezent in procedura simplifiicata a falimentului, fiind preluata de un administrator delegat. Eu, cat si alti ... (vezi toată discuția)
Angajat netrecut la masa credala in cazul insolventei unei firme anybodi anybodi Buna ziua, un cunoscut de al meu se confrunta cu o problema mai ciudata. Firma unde era angajat pana la sfarsitul lunii iunie (cand si-a dat demisia) platea ... (vezi toată discuția)